3 TIPP, HOGYAN VÁLASSZ PÓLÓT!

3 TIPP, HOGYAN VÁLASSZ PÓLÓT!

VÁLASZD A TÖKÉLETES BASIC DARABOT: A PÓLÓT!
A póló, vagy ahogy az angolszász területekről már hozzánk is réges-régen begyűrűzött T-Shirt (ejtsd: tísört), alapdarabját képezi gardróbunknak. Nemcsak könnyen variálható, de egy-egy jól irányzott felirattal kellően önkifejező.

Hordhatjuk farmerral, blézerrel, rövidnadrággal, de magunkra kaphatjuk futáshoz, sportoláshoz, na meg persze a jól megérdemelt alváshoz is. Színben, fazonban, márkában és árban szintén mindenki megtalálhatja a kedvének és pénztárcájának megfelelőt, de mégis ott a kérdés: mi alapján válasszunk? És vajon mi az, amiért ez az egyszerű ruhadarab igazi kedvencünkké válhat? Még akkor is, ha éppenséggel egy kisebb falu havi adóbevételét áldozzuk rá a boltban. #mertmegérdemeljük

 

póló

Photos by: Pexels

MITŐL JÓ EGY PÓLÓ?

Attól, hogy 1.) jól néz ki, hogy 2.) kényelmes, és hogy 3.) jól áll. Rémesen egyszerű szempontok, mégis a kényelem és az érzés fontossága mindig előre tör, ha már magunkra rittyentettük a kiválasztott darabot. És hogy mitől jó egy póló?

póló

Photo by: Pexels

ATTÓL, HOGY JÓL ÁLL RAJTUNK

Ez a legfőbb érvünk. Legyen trendi, szexi és fancy, hiszen az első benyomás, amit ruházatunkkal másokra mérünk, sorsdöntő is lehet. Igen, még ha csupán egy pólóról is beszélünk. Fazonját illetően a sztenderd típusokat illetően lehet kerek vagy V-nyakú. Minél inkább követi a testünk vonalát, annál vadítóbb lesz, a praktikumról nem is beszélve. Arra viszont érdemes figyelni, hogy az ujja nagyjából a bicepsz közepéig érjen, annál hosszabb ne legyen, és amíg a kereknyakú optikailag kissé szélesítve felsőtestünket kiemeli mellkasunkat, addig a V-nyakú megoldás hosszítja a nyakat. A V-nyakú pólóknál a kivágás mélysége is számít; programtól – és céltól – függően próbáljuk azt kulturált mélységben, körülbelül a kulcscsont alá érve hordani.

 

AZ ANYAG MINŐSÉGE

Lehet próbálkozni az olcsóbb darabokkal, amiből sokszor kispórolják a pamutot (vagy szándékosan készítik vékonyabbra a nyári melegek miatt), de a 100% pamutból készült felsők minden esetben viszik a pálmát. Megtévesztő, amikor két, címkéjük szerint 100% pamutból készült ruha tapintása mégis teljesen más. Hogy miért van ez? Azért, mert eltér a felhasznált pamutmennyiség. Ez azt jelenti, hogy a két termék mindegyike 100% pamutból készült, csak az egyikben 140 g/m2, a másikban meg 220 g/m2 mennyiségű pamut található. Minél nagyobb a felhasznált pamut súlya, annál puhább az anyag, és persze annál vastagabb is. A vásárlás során ezt igazán csak kézrátéttel szoktuk vizsgálni, pedig érdemes megnézni az anyagösszetételt, hogy biztosak legyünk a választásban.

póló

Photo by: Pexels

TWISTED SISTER – MIÉRT CSAVARODIK A PÓLÓ?

Általános kérdés, és egyben bosszantó is, hogy miért csavarodik el a póló? Van, amikor már az első mosás után értelmezhetetlenné válik a póló szabása, és már csak a kismacskánkra passzol, de előfordul, hogy csak a sokadik mosás után szembesülünk a lelombozó végeredménnyel. Ezt kétféleképpen tudjuk elkerülni. Vagy úgy, hogy megnézzük, keverték-e a pamutot némi poliészterrel, ami megakadályozza, hogy az anyag összemenjen vagy elcsavarodjon, vagy pedig sehogy. A póló jövőbeni mozgása kiszámíthatatlan, hiszen nagyban függ attól, hogy magát az anyagot hogyan, milyen száliránnyal szabták le. Na, ez a lutri.

EGY PÓLÓ NEM PÓLÓ

Mint ahogy farmerból, sneakerből is rendelkezünk pár száz darabbal, úgy a póló helye is vitathatatlan a szekrényben. A pólót nem csupán azért vásároljuk, mert nincs egy göncünk, amit felvegyünk, hanem Jolly-Joker megoldásoknak, és azért, mert szimplán csak kell. Bármikor, bármivel, bárhova. Nézzünk hát szét a polcokon. Hátha ránk fér egy kis tavaszi gardróbfrissítés!

Szerző: Eat, Move & Smile

 

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!

 

Komment

Komment