3 TIPP, HOGYAN VÁLASSZ PÓLÓT!

3 TIPP, HOGYAN VÁLASSZ PÓLÓT!

VÁLASZD A TÖKÉLETES BASIC DARABOT: A PÓLÓT!
A póló, vagy ahogy az angolszász területekről már hozzánk is réges-régen begyűrűzött T-Shirt (ejtsd: tísört), alapdarabját képezi gardróbunknak. Nemcsak könnyen variálható, de egy-egy jól irányzott felirattal kellően önkifejező.

Hordhatjuk farmerral, blézerrel, rövidnadrággal, de magunkra kaphatjuk futáshoz, sportoláshoz, na meg persze a jól megérdemelt alváshoz is. Színben, fazonban, márkában és árban szintén mindenki megtalálhatja a kedvének és pénztárcájának megfelelőt, de mégis ott a kérdés: mi alapján válasszunk? És vajon mi az, amiért ez az egyszerű ruhadarab igazi kedvencünkké válhat? Még akkor is, ha éppenséggel egy kisebb falu havi adóbevételét áldozzuk rá a boltban. #mertmegérdemeljük

 

póló

Photos by: Pexels

MITŐL JÓ EGY PÓLÓ?

Attól, hogy 1.) jól néz ki, hogy 2.) kényelmes, és hogy 3.) jól áll. Rémesen egyszerű szempontok, mégis a kényelem és az érzés fontossága mindig előre tör, ha már magunkra rittyentettük a kiválasztott darabot. És hogy mitől jó egy póló?

póló

Photo by: Pexels

ATTÓL, HOGY JÓL ÁLL RAJTUNK

Ez a legfőbb érvünk. Legyen trendi, szexi és fancy, hiszen az első benyomás, amit ruházatunkkal másokra mérünk, sorsdöntő is lehet. Igen, még ha csupán egy pólóról is beszélünk. Fazonját illetően a sztenderd típusokat illetően lehet kerek vagy V-nyakú. Minél inkább követi a testünk vonalát, annál vadítóbb lesz, a praktikumról nem is beszélve. Arra viszont érdemes figyelni, hogy az ujja nagyjából a bicepsz közepéig érjen, annál hosszabb ne legyen, és amíg a kereknyakú optikailag kissé szélesítve felsőtestünket kiemeli mellkasunkat, addig a V-nyakú megoldás hosszítja a nyakat. A V-nyakú pólóknál a kivágás mélysége is számít; programtól – és céltól – függően próbáljuk azt kulturált mélységben, körülbelül a kulcscsont alá érve hordani.

 

AZ ANYAG MINŐSÉGE

Lehet próbálkozni az olcsóbb darabokkal, amiből sokszor kispórolják a pamutot (vagy szándékosan készítik vékonyabbra a nyári melegek miatt), de a 100% pamutból készült felsők minden esetben viszik a pálmát. Megtévesztő, amikor két, címkéjük szerint 100% pamutból készült ruha tapintása mégis teljesen más. Hogy miért van ez? Azért, mert eltér a felhasznált pamutmennyiség. Ez azt jelenti, hogy a két termék mindegyike 100% pamutból készült, csak az egyikben 140 g/m2, a másikban meg 220 g/m2 mennyiségű pamut található. Minél nagyobb a felhasznált pamut súlya, annál puhább az anyag, és persze annál vastagabb is. A vásárlás során ezt igazán csak kézrátéttel szoktuk vizsgálni, pedig érdemes megnézni az anyagösszetételt, hogy biztosak legyünk a választásban.

póló

Photo by: Pexels

TWISTED SISTER – MIÉRT CSAVARODIK A PÓLÓ?

Általános kérdés, és egyben bosszantó is, hogy miért csavarodik el a póló? Van, amikor már az első mosás után értelmezhetetlenné válik a póló szabása, és már csak a kismacskánkra passzol, de előfordul, hogy csak a sokadik mosás után szembesülünk a lelombozó végeredménnyel. Ezt kétféleképpen tudjuk elkerülni. Vagy úgy, hogy megnézzük, keverték-e a pamutot némi poliészterrel, ami megakadályozza, hogy az anyag összemenjen vagy elcsavarodjon, vagy pedig sehogy. A póló jövőbeni mozgása kiszámíthatatlan, hiszen nagyban függ attól, hogy magát az anyagot hogyan, milyen száliránnyal szabták le. Na, ez a lutri.

EGY PÓLÓ NEM PÓLÓ

Mint ahogy farmerból, sneakerből is rendelkezünk pár száz darabbal, úgy a póló helye is vitathatatlan a szekrényben. A pólót nem csupán azért vásároljuk, mert nincs egy göncünk, amit felvegyünk, hanem Jolly-Joker megoldásoknak, és azért, mert szimplán csak kell. Bármikor, bármivel, bárhova. Nézzünk hát szét a polcokon. Hátha ránk fér egy kis tavaszi gardróbfrissítés!

Szerző: Eat, Move & Smile

 

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!

 Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.