3+1 Furcsa kívánság – Barista sztorik

kívánság

3+1 Furcsa kívánság – Barista sztorik

Otthon, vagy inkább kávézóban?

Hajnali hét, nyolc, kilenc, vagy tíz óra. Az ébredés mindig nehéz, és nem mindig alakul a tervek szerint. Ilyenkor egyetlen kívánság létezik csak: valaki adjon egy kávét!

Az ébredés só ízű rizikója

Ilyenkor van az, hogy félig nyitott pilláid kereszttüzében a kávéba só kerül. Végül is színre és alakra jogos a feltevés, hogy oda való. Aztán következik a főgonosszá válásod, a filmvégi lassú megnyiffolásos halódásjelenettel, amikor először csak a tekinteted homályosodik el, aztán cseppet görcsbe rándulsz, az ajkad lefittyed, és artikulátlan fintor és hörgéscsomag pattan ki a szádon, néha a kávékorty kíséretében, ami minden esetben a fehér falon landol, hogy még a takarítást is élvezhesd. Egy szóval: fujj. Megkaphatná a feliratot, hogy ne próbáljátok ki otthon. Veszélyes.

 

Vagy egyéb esetben a liszt édesíti meg a napjaid, krémessé, pardon rémessé téve italodat, miközben rémülettel figyeled a furcsa, itt-ott a kávé felszínén lebegő szigetecskéket, és csak remélni tudod, hogy amúgy lakatlanok.

 

Előfordul, hogy a sütőpor lesz a csere tárgya, ami reggel cukorpótlóként funkcionál, hogy kémialaborba valóan induljon útnak sistergéssel a pohárból, és megannyi bubival játsszon kóla-mentoszt.

 

Ha viszont úgy ítélted meg, hogy ezt a tortúrát inkább kihagynád, első utad a kávézóba fog vezetni. Az ottani barista nagy örömére.

Vigyázat, megtörtént sztorik következnek.

Laktózmentes presszókávét kérnék szépen.

,,A laktózmentes presszós hölgy halál nyugalommal kérte a kávéját. Váltig állította, hogy laktózmentes presszót kér. Mondtam neki, gondolja újra, mit is kíván. Aztán kiderült, hogy koffeinmentesre gondolt. Azt hiszem, ráfért volna egy igazi koffeines.”

 

 

Egy kávét kérnék. – Kettő lett, maradhat?

,,de azt is szerettem, amikor:
– Egy hosszú kávét kérek. Mi az a cafe crema?
– A hosszú kávé.
– Ja, akkor legyen kettő.”

 

 

Fontosak az elvek!

,,Egy nő felháborodott azon, hogy nincs növényi tej, csak sima, meg laktózmentes, de hogy az neki nem jó. Erre vigaszdíjul evett egy sajttortát.”

 

De ne aggódj, ha mindez kimarad a reggeledből, akkor is van esélyed megszenvedni, a hibalehetőségek még egyáltalán nincsenek kizárva. Hiszen ott van még a kávégép.

Úgysem menekülsz meg!

,,Van a kávégépünk. Asszem nem szeret minket. Nem csak, hogy az egyik tejhabosító kar nem működik, de előzményeként beborított minket 60 fokos tejjel. Azóta megadta magát.
Na de a kávékarok is undok békák. Már három esetről tudok, amikor csak úgy, semmi figyelmeztetés, vagy hasonló, leugrottak a helyükről, mindent beborítva félig lefőzött undi trutyis zaccal. És a hirtelen jött szívinfarktus után még magyarázkodhatsz, hogy miért nincs kész a kávé, nem a te hibád, elnézést, hogy a zacc megkerülte a gépet és a zakójára ment, és amúúúgy, én értek hozzááá…”

 

 

Azt hiszem, mindezek után csak azt tudom tanácsolni, hogy mindenki maradjon otthon az ágyikójában, és ha a főnök hisztissé válna ezt látva, csak hadd olvassa el ő is ezt a cikket.

Szerző: https://firkalmania.blog.hu/

Forrás / Fotók: bigstockphoto.com