5 BOSSZANTÓ KÁVÉHÁZI SZOKÁS

5 BOSSZANTÓ KÁVÉHÁZI SZOKÁS

Furcsa kávéházi habitusok, melyeket tutira nem teszel zsebre…

Összeszedtünk nektek „nagy nehezen”, (igazából nagyon is könnyen) öt olyan kávéházi érdekességet, melyekkel biztosan találkoztatok már, amennyiben Ti is rutinos kávé fogyasztók vagytok. Sőt, az is lehet, hogy meg is reklamáltátok.

1. A kávé, ami igazából nem is a Te kávéd

Most akkor hogy is van ez?

Hát kérem szépen úgy, hogy: Kérsz egy kávét elvitelre, tök lazán, ahogy azt máskor is. Aztán feléd fordul a kávéfőző kollegina, kezében tartva az elviteles pohárkát. Egyikben a fincsi kávéval teli „aranykorsó”, másik kezében pedig az arra tökéletesen illeszkedő műanyag tető. De miért nem adja már oda? Hát adja már oda… Meg miért nem teszi rá a tetejét? Fúúú…

Ezután teszi fel a kérdést, mely így cseng: „Mennyi tejet kérsz bele?”

Hooooogy? Még ő önti bele nekem a tejet? És akkor én szóljak majd, hogy „ÁLLJ?!”, amikor eleget öntött, vagy éppen túl sokat?

Csapó kettő: „Mennyi cukrot kérsz bele?”

Lássuk csak. Hát ez attól függ, milyen és mekkora cukorról van szó. Kockacukor, vagy zacskós cukor? Ha azt mondod kettőt, nála az vajon mit jelenthet?

Nos, ez a kínos eset általában a metrós, aluljárós pékségeknél szokott előfordulni. Aztán pedig végre kézhez kapjuk az agyon cukrozott, vagy épp túl tejes kávénkat. Pedig mennyivel egyszerűbb volna, ha mi szolgálhatnánk ki magunkat egy kis tejszínnel és édesítővel.

2. Kávét egészségesen

Sétálgatsz és egyszer csak kávézni támad kedved. (Micsoda újdonság!) Beülsz egy közeli helyre, majd rendelsz. Nem sokkal később a pincér tálcán hozza és rakja le Eléd a fincsi italod. Mivel mostanában nagyon odafigyelsz arra, mit, hogyan és mennyit eszel, ezért ebben az esetben – fehér – kristálycukor kizárva. Már nyúlnál is a barnához, vagy az édesítőhöz, amikor meglátod, hogy a tálcán csak fehér van. Történhet még ennél rosszabb?

Persze, hogy történhet, hisz korántsem értél cikkünk végéhez. Manapság a legtöbb kávézó fel van szerelkezve ilyen-olyan cukrokkal, de még tejekkel is. Szomorú azt látni, hogy még mindig akadnak helyek, ahol becsúsznak ezek a bakik.

kávéházi

3. Mennyire vagy édesszájú?

A kávé úgy az igazi, ha kapunk mellé egy kis rágcsálnivalót. Ez is változhat, hiszen a harapnivaló hol egy kis sütike, hol csokika. De Te természetesen már megint kifogtál egy olyan helyet, ahol barna cuki legalább van, ám azt az aprócska kekszet viszont már megspórolták.

4. Szomjas vagy? Pedig most ittál kávét…

Ezen meg se lepődj, ugyanis a kávé alapvető hatása, hogy elvonja a szervezetből a vizet. Ezért érzel nagy szomjúságot miután elfogyasztottad. Milyen jó lenne, ha ott lenne az a kis „feles pohár”, ami sok helyen ott van, tele vízzel. De itt nincs. Ahol viszont adnak vizet a kávé mellé, bár nem végzi ki teljes mértékben a szomjúságot, de azért egy ideig ki lehet húzni vele.

5. A természet hívó szava

Vannak, akik csak úgy képesek ledönteni a kávét minden további nélkül. Sokakat viszont szinte egyből utána kínzó tünetek kísérhetnek. Bizony, a kávé a hibás. De milyen kínos tud az lenni, ha valakit épp egy olyan helyen ér utol a mumus, ahol pont nincsen mosdó?! A természetnek márpedig nem parancsolhatunk.

Forrás / Fotó: Coffeetry.com,  www.bigstockphoto.com

Szerző: Hajas Imelda