5 JEL, hogy túltoltad a kávét

kávét

5 JEL, hogy túltoltad a kávét

 

Bár a kávéimádók többsége mérget venne arra, hogy a fekete nedűből nem lehet túl sokat inni, tudományos tények, és szerkesztőségi tapasztalatok bizonyítják, hogy az éltető italt bizony túl lehet tolni.

Van, akinél csak az ötödik kávénál jön el a pont, míg másoknál előbb is beüt a koffein, egyén és szokásfüggő, hogy kit mikor ér utol a túl sok kávé. Most összegyűjtöttük azt az öt pontot, amikor kezdhetsz gyanakodni, hogy túl sok volt a kávé.

1. Látod a hangokat

Személyes tapasztalat alapján nálam ez fáradtsági szinttől függően a harmadik-negyedik bögre után szokott eljönni. Ilyenkor minden idegszál pattanásig feszül, és szurikátákat megszégyenítő éberséggel láthatóak a hangok (szivárványszínűek), és mindent azonnal, de azonnal meg kell csinálni – lehetőség szerint ilyenkor mindkét kézzel mást kell csinálni, hiszen úgy gyorsabban lehet haladni.

 

2. Elkap a kótyagos érzés

Körülötted színes szoknyában táncolnak a hangok – először valami pörgős rock and roll zenére, aztán szépen, fokozatosan lelassul a világ, és az előbb túlpörgés olyan ólmosan lassú lesz, mintha valaki kockáról kockára akarná végignézni az életedet.

3. Háklis vagy, mint egy bespeedezett Mary Poppins

A kótyagos hullám után ismét a hullámvasút teteje felé száguldasz feltartott kezekkel, és #yolo-t üvöltve kapaszkodsz a csúcsra. Ismét jön az első pontban megismert pörgés, a hangok színkavalkáddá olvadnak össze, és te egymagad szeretnék megmenteni a világot a pusztulásról. Aki az utadba áll, arra kegyetlenül ráförmedsz mint Mary Poppins egy rosszabb napján, és minden lehetőséget megragadsz arra, hogy te old meg a feladatot.

 

4. Heves szívdobogás, de nem azért, mert Johnny Depp pucéran omlettet készít a konyhádban

Bár elég pazar látvány lenne, ha Johnny Depp vagy Brad Pitt, esetleg Ryan Gosling készítené Ádám kosztümben a reggelit, sajnos erre igen kicsi a valószínűség. A koffein hatására, ami eddig az éberségedet piszkálta, most versenyagárrá változtatta a szívedet, örülsz neki, ha éppen tartani tudod a tempót.

 

5. Innál még egy csészével, de valami azt súgja, mégsem kéne

Kósza kis gondolat ver gyökeret a fejedben: inni kellene még egy kávét. Mert jó, mert kívánod, és különben is, még annyi minden van a tennivaló listádon. Aztán megszólal az Angyalka a másik válladon, hogy már így is többet ittál a kelleténél, mire alkudozni kezdesz. A koffeinmentes nem számít, mert nincs koffeintartalma. Az instant kávé nem számít, mert porból készül és úgysem olyan erős, mint a főzött testvére. Az automatás nem számít, mert nem te készítetted. Nincs mit tenni, junkie vagy, és kell a következő adag!

szelencetitkok.blog.hu

www.facebook.com/szelencetitkok

Forrás / Fotók: Bigstock.com