5 kávé ízesítésű furcsaság, amit mi sem értünk

5 kávé ízesítésű furcsaság, amit mi sem értünk

Már régen túl a tiramisun és kávés csokin, 5 olyan kávé ízesítésű furcsaság mutatunk, aminél csak annyit kérdezel majd, miért!?

A kávénak finom az íze! Most, miközben ezeket a sorokat írom, magam is egy ízletes lattet kortyolgatok, mert szeretem a kávét, és azt a kis karcos, kesernyés ízt, amit maga után hagy a számban. Akkora kávérajongó vagyok, hogy a kávé, cappuccino, latte stb. ízesítésű csokit és fagyit és sütiket mindig előnyben részesítem a puritán csoki-vanília kombóval szemben. Találtam 5 olyan kávé ízesítésű furcsaságot, ami már nálam is erősen kiverte a biztosítékot.

  1. Kávékrém

Ha képes vagy a mogyorókrémen és a mogyoróvajon túllátni, megpillanthatod a kávékrémet. Ha megvan, a margarint hajítsd be a kukába, mert mi mást is kennél szívesebben a pirítósodra ezen túl, mint egy jó kis instant kávét krémmé főzve? Az olaszok egyébként tényleg kenyérrel és sütivel (ezt még el is tudom képzelni) eszik ezt a kávés krémet, de az igazi kávéőrültek neki esnek az üvegnek egy kiskanállal. Egyébként kinézetre olyan, mintha egy adag szénnel kenték volna meg a kenyereket. Jó étvágyat!

 

  1. Espresso balzsamecet

Igen, jól olvastad, balzsamecet egy löttyintésnyi espressoval. Na, ez az a termék, ami számomra annyira abszurd, hogy tényleg nem tudom hova tenni. Ha balzsamecetre van szükségem, akkor miért ízesíteném be? Ha pedig kávé ízt szeretnék, akkor minek a balzsamecet? Azt persze tudom, hogy a balzsamecetnek rengeteg pozitív egészségügyi előnye van, a kiskanállal való bevitele pedig annyira nem ízlelőbimbó-barát, de még így sem győztek meg a termék létjogosultságáról.

 

  1. Cappuccinos chips

De most tényleg, csak az én gondolkodásom ennyire maradi, hogy nem tudom megérteni, kinek és milyen körülmények között jutott eszébe az ötlet, hogy a chipset keresztezze a kávéval? Pardon, cappuccinoval, mert biztosan próbálkoztak az espressoval is, de a cappuccino miatt a chips lágyabb textúrát kapott, érződik a tejhab…

 

  1. Kávés fogkrém

Tudom, hogy ez az ízesített fogkrém már kis hazánkban is kapható, de valahogy nem sikerült megbarátkoznom vele. Bár lehet, hogy csak annyira hozzászoktam a mentolos fogkrémekhez, hogy az agyam ledobja a gépszíjat a kávés fogkrém gondolatára. Már 6 évesen lejöttem az ízesített fogkrémekről (leginkább a sárkányos-epres verzióra voltam ráállva), és azóta ragaszkodom a jól megszokott mentolos utóízhez. Talán csak adnom kéne neki egy esélyt, de áh, majd holnap.

 

  1. Kávés gumi

A végére hagytam a számomra legmegdöbbentőbbet. Az a helyzet, hogy eleve nem igazán értem az ízesített óvszerek létjogosultságát, de tudom, prűd vagyok. Biztosan szuper meglepi lehet a kávérajongó párodnak egy kávé ízesítésű gumi. Viszont csak óvatosan vele, mert ha véletlenül egy barista a partnered, még a végén elkezdi kielemezni a kávébabok intenzitását, az este pedig nem a terveidnek megfelelően alakul. Egy ilyennel a zsebedben más értelmet nyer az „ugorj fel egy kávéra” invitálás!

 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Elek Dóra

Komment

Komment