5 KÁVÉS SLÁGER HAZAI BANDÁKTÓL

kávés sláger

5 KÁVÉS SLÁGER HAZAI BANDÁKTÓL

A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene…” – énekli az Akkezdet Phiai, és valóban, hányszor érezzük mi is azt, hogy milyen jó lenne, ha az éppen aktuális élethelyzetünkhöz passzoló sláger csendülne fel a háttérben. Így van ez a kávézással is.

Merthogy a kávézásnak is megvan a maga hangulata, ami azért nem mindig ugyanaz. Nem mindegy, hogy mikor milyen kávét iszunk, mennyi időnk van rá, kivel vagyunk, milyen a hangulatunk, vagy milyen az idő, milyen a hely.

No persze nem szükséges olyan zenét hallgatni kedvenc feketénk elfogyasztása közben, amiben éppen a kávéról énekelnek, de ha már olyan sok dalba belecsempészték, miért ne válogathatnánk ezek közül (is)? Ugyanis valóban jó sok olyan zeneszöveg született, amelyikbe beleszőtték a hangulatos feketét, olykor tejjel, cukorral, vagy éppen üresen, minden nélkül – magyarul is.

1. A REGGELI KÁVÉ

Erről, vagyis a reggeli kávéról énekelnek a srácok egy jó kis hangulatos jazz alappal, név szerint Mátrai Zoltán /ének/, Dömötör Tamás (Döme) /beatbox, ének/ és Várkonyi Zsolt /ének/.

2. CIMBALIBAND // Fő a kávé

Ehhez a dalhoz sajnos nem találtunk kávés videoklipet, de a zenekar a Hétfő című dalban is megemlékezik a napindító feketéről.

3. GITANO // Igyunk egy kávét

Nagy Laci Gitanot is megihlette a kávé, íme a hozzá passzoló videó!

4. EGY MÁSIK ZENEKAR // Jó reggelt, Élet!

Inkább a szerelemről, mint a kávéról énekel az Egy Másik Zenekar, bár a hideg reggelt és a forró kávét refrénként ismételgetik, bár szerintünk a kávéba is bele lehet annyira szeretni, hogy ne legyen szükségünk másra. Legalábbis reggelente mindenképp.

5. HOOLIGANS // Szex és kávé

A végére bedurvulunk egy kicsit, hiszen vannak olyan reggelek, amikor egy kicsit vadabb hangulatban vagyunk, vadabb zenére vágyunk. A Hooligans slágere pedig ilyen, íme!

Forrás / Videók: Youtube.com. Fotó: Cover Photo by Pao Edu on Unsplash