5 német város, amiről a kávé eszedbe sem jutna!

5 német város, amiről a kávé eszedbe sem jutna!

Valljuk be, ha meghalljuk a Németország szót, nem feltétlenül a kávé jut először eszünkbe. Az elsődleges ok, amiért például Münchent szeretik a turisták, az a sör (és nem a kávé). Berlinről maximum csak annyi jut az ember eszébe, hogy Németország fővárosa. Kitalálod a maradék három város nevét, ahol szuper kávézókat találsz? Naná, hogy nem!

1. München

Nem, ez a részlet nem arról fog szólni, hol keresd a legjobb sörözőket. Akár hiszed, akár nem Münchenben számos olyan hely van, ahol élvezheted a kávét és kiélheted a kávéimádó hajlamaidat. Az egyik közkedvelt hely a Cafe Jasmin, ahol kávékülönlegességeket nem kapsz, de a hagyományos kávékat a „homemade” szóval illetik. Ez igaz a teákra és a finom limonádékra is.

A Café Lotti a másik kávézó, ami szót érdemel. A kávédat egy igazi Barbie házban ihatod meg, rózsaszín falak között, letisztult környezetben. Barbie csajoknak erősen ajánlott!

 

2. Berlin

A Silo Coffee-t tartják Friedrichshain körzet kávémennyországának. A finom kávék mellé különleges reggeliket szolgálnak fel. A specialitásaik között szerepel például a pirítós avokádóval. A kávézó nem csak a helyiek körében népszerű, hiszen van egyfajta hangulata, barátságos légköre, ami egy rossz napból is kellemeset tud varázsolni. Ehhez persze a kávé is nagyban hozzájárul. Na, jó! A kávé önmagában is képes arra, hogy jó kedvet teremtsen.

3. Hamburg

A Glück und Selig Café egy igazi francia stílusú kávézó Hamburgban. A vintage dekorációk nagyszerűen illenek egy romantikus reggelihez vagy egy baráti csevejhez. Az ínycsiklandó édességektől összefut a nyál a szádban, a Latte Macchiato pedig finom és krémes. Ha valamilyen őrült oknál fogva, mégsem kávéval kényeztetnéd magad, teákat, forró csokikat és különféle üdítőket is kínálnak.

4. Bréma

Gondoltad volna, hogy Bréma kapcsolata a kávéval régi időkre nyúlik vissza? Bréma volt az első német város, ahol bögrékben kezdték szervírozni a kávét az embereknek. A legjobb kávézók között szerepel a rózsaszín hercegnőkre emlékeztető Coockie’s Cupcakes Café. Egy igazi csajos hely, egy rózsaszín cupcake mennyország, ahol szívesen kapnál cukormérgezést, miközben kávét kortyolgatsz. A cupcake receptjét az első harapás után lenyúlnád – gondolkodás nélkül -, a vaníliás latte pedig még álmodban is kísért majd.

 

5. Hannover

Nem is sejtetted, hogy a német városokban ennyire népszerűek a csajos, csicsás, rózsaszín kávézók, nem igaz? A Café Audrey szintén egy olyan hely, ami élénk – kék és rózsaszín – színekben pompázik Hannover városában. Ha belépünk, Audrey Hepburn mosolyog le ránk a falakról, így a nagy rajongóknak szinte kötelező betérni. A kínálatot a frissesség és a minőség jellemzi, és nagyon finom reggeliket kóstolhatnak a vendégek. A kávédat Audrey poszterek alatt, kényelmes kanapén fogyaszthatod.

Ha az otthoniakkal is megismertetnéd, hogy bizony a német kávét is érdemes emlegetni, akkor vezessen utad a Hannoversche Kaffeemanufaktur-ba. Többféle csomagolt kávé közül választhatsz, mint a Bio, Brazil, Tanzania és még sok más különlegesség.

 

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com

Szerző: Írók között