5+1 RANDIS BÉNÁZÁS

5+1 RANDIS BÉNÁZÁS

Biztos te is voltál már úgy egy randin, hogy azt mondtad magadban: “Ezt jobb lett volna kihagyni az életemből!”. Mikor különféle helyzetekben lebőgsz, vagy úgy érzed, hogy szégyenedben szeretnél annyira mélyre süllyedni, hogy észre se vegyék, egyáltalán ott voltál. Igen, gondolom, már tudod, miről beszélek. De mi van, ha nem te vagy az elkövető, hanem a pasi, a srác, a lovag és még hosszan sorolhatnám a jelzőket?

Velem is előfordult már párszor, de volt, hogy csak nézője, vagy fültanúja voltam ilyen esetnek, és tudom, mikor látod a rád szegeződő tekinteteket, hogy szinte már sajnálnak, és legszívesebben röhögnének rajtad.

Ismered azt, mikor a partnered, akivel leülsz kávézni, de ő nem egy nagy kávés, mégis meg akarja mutatni, hogy ő mindenhez ért és rendel neked egy szuper extrás kávét, ami tuti, hogy ízleni fog, de sajnos ez nem jön be. Persze udvariasságból legyűröd, hisz a koffein, ami benne megbújik, arra szükséged van, csak ez az ízesítés nem épp a te ízvilágod. Nem akarod megbántani és letörni ezzel a csillogó önbizalmát, de tudod, hogy soha többet nem bízol hízelgő noszogatásában.

 

Vagy amikor a pultnál kell rendelni és felajánlja, hogy szívesen kikéri neked. Elmondod, hogy te milyet szeretnél, de talán passzintasz hozzá alternatívákat, hogy ha nincs az a fajta tej, amit iszol, vagy az az édesítő, vagy ízesítés amit kedvelsz, akkor milyet hozzon. Ami nem bonyolult, de erre teljesen összekutyulja az egészet és valami egészen más végeredmény érkezik eléd az asztalra.

Aztán olyan is előfordul, amikor netán ő nem egy nagy kávézós, de kemény volt a délelőttje, ezért úgy dönt, hogy megiszik veled egy feketét, csak egy kis doppingszer gyanánt. Persze nem ismeri a kávékat és azt sem tudja, hogy pontosan mit is akar, mert bele van zavarodva a kínálatba, de segítséget a kiszolgálótól azért sem kér, mert ő majd eldönti, ő majd tudja. Ilyenkor persze vagy egy nagyon erős presszónál köt ki, aminek a koffein tartalma majdnem kiüti, vagy kér egy közepes tejeskávét és sokkolja, hogy ez mekkora adag. Hát ő nem erre gondolt.

 

Előfordul, hogy mindketten kávéztok,

de különböző kávékat isztok és adna neked egy kis kóstolót, mert tudja, hogy szeretnéd. A kanállal adna a szádba egy kis tejhabos kávékortyot, csak a probléma az, hogy nem a szádba, hanem a felsődön és a nadrágodon landol az egész. Persze mindenkivel előfordul, de nem lenne egyszerűbb, ha csak odanyújtaná a csészét, hogy lophass egy kortyot? Nem, mert ő úgy gondolja, hogy milyen kis aranyos, hogy gondol rád…  Ja, csak tovább nem gondolkozik. Neked persze a nap hátra lévő részében azon kell viccelődnöd, hogy “annyi kávét ittál, hogy már kiszivárgott itt-ott”.

A legjobb az, amikor a ruhádon landolt kávét és kávéhabot szeretné eltávolítani egy száraz szalvétával, ami nem a legjobb megoldás, mert persze amit nem szívott be a fehérneműd, azt felitatja, de ahogy elkezdi a nedves szalvétával súrolni, még a szalvéta darabkák is benne maradnak a ruhában és szinte már háromszor akkora az éktelenkedő folt, mint eredetileg.

 

+1 Van az a kisméretű kávéskanál, melyet alig tud megfogni a férfiasan markáns kezével, és amikor ez a kanálka lecsúszik a csésze széléről, majd a következő mozdulatával nemhogy megfogná, hanem lesöpri az asztalról. Erre nagy csörgés-csattogás a kiskanál óriás lendülettel szlalomozik a lábatokon keresztül a padlóig. Erre a pasi próbálja embrió pózba összehúzni magát és cseles mozdulatokkal beveszi az asztal alatti részt. Ezzel nem hogy hülyén néz ki, de ennek nem lesz jó vége. Nagy nehezen elkapja a kis csibészt és próbálna kimászni az asztal alól. De a fejét, ahogy csak lehet, beveri az asztalba, aminek a hatására káromkodik hangosan egy nagyot, mindenki odanéz és az asztalon lévő dolgok is jól megrázkódtak és a kávék is kilöttyentek. Ahogy feltápászkodik, vesz egy mély levegőt, közben felméri a terepasztalt és elindul a szalvétáért a pulthoz. De mikor felállna, belerúg azt asztal lábába és talán nem is folytatnám tovább… Szóval ismerős?

Forrás / Fotók: Cover Photo by Joshua Ness on Unsplash