6 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel

6 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel

Bárcsak sose jönne el a reggel!

A reggel, az a szó, amit undorral ejtesz ki a szádon, hiszen kinek van kedve korán kelni azért, hogy munkába menjen, amit talán nem is szeret. A reggel a nap tiszta lapja, azonban az emberek igazi szenvedésként élik meg. Főleg, mivel a fáradtság ebben a napszakban a legalattomosabb; egy véletlenül kinyomott szundi hazavágja az egész napot.

Hogy könnyebben induljon a reggeled, összeállítottunk egy jó kis listát a legjobb fáradtság elleni praktikákról. Lesz benne olyan módszer, ami számodra újdonság, amit régóta alkalmazol, ami kevésbé vonzó, de olyan is, ami különösen élvezetes

„Jó reggelt kívánok!”

Sokkal jobban indulna a nap, ha nem egy fülsüketítő csörömpölésre kellene ébredni, hanem egy olyan zenére, amire végigtáncolnád az egész éjszakát.  Egy zene, ami felpörget, ami elűzi a bánatot, amitől bizsereg a bőröd, nagyon jó ébresztő. A titka ennek a módszernek az, hogy bizonyos időközönként lecseréled a zeneszámot.

TIPP: kapcsolj zenét akár a reggeli készülődés idejére is!

A régi idők praktikája

Semmi sem ér fel azzal az érzéssel, amikor egy jó nagy adag hideg vizet fröcskölsz az arcodba felkelés után. Nem csak arról a néhány cseppről beszélek, amit arcmosásnak csúfolsz, hanem tényleg egy kiadós arcöblítésről, amikor több adag hideg vízzel frissíted fel magad. Valóban hatásos!

Felkelés utáni torna

Csak vicceltem! Van egyébként, akinek beválik, én azonban, ha a reggeli mozgásra gondolok, még fáradtabb leszek, és még inkább nem akarok felkelni. Persze, ha te nem vagy ilyen lusta, kipróbálhatod a reggeli kocogást.

Felkelés utáni ágytorna

Na, ez már sokkal jobban hangzik nem igaz? Ha reggelről megmozgatod a saját és a párod izmait is, garantáltan jól indul majd a napod. Plusz, ha a párod beveti a tudását, biztos nem fogsz visszaaludni, miután kinyomtad az ébresztődet.

Elég éberek vagytok már, de van még egy kis szabadidőtök? Szuper! A tíz perces szundi üzemmód után jöhet a következő kör. Főleg, ha tudod, hogy egy brutál nehéz nap elé nézel.

KÁVÉ!

Ha egyik praktika sem válik be, még mindig van egy mentőöved: a kávé. Bár szerintem a reggeli ágytorna kellőképp kiveri a csipát a szemedből, de ha utána egy kicsit elfáradnál napközben, dobj be egy lattét.

Kell a víz is

Most nem viccelek, a szervezetednek tényleg szüksége van a vízre, és nem csak a hidratálás miatt. A kávé mellé is kell, egy verőfényes nyári napon meg főleg. Bármi problémád van, az első gondolatod egy jó nagy pohár víz legyen. Szokták is mondani, hogy az a legjobb, ha egy bögre citromos vízzel indítod a napodat.

 

Neked melyik módszer vált be a legjobban?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között