A 25 legidegesítőbb utas a béKÁVÉ-n

A 25 legidegesítőbb utas a béKÁVÉ-n

Idegnyugtató kávé kell a békávé-zás előtt!

A békávé-n csak idegesítő utasok vannak?

Nyilván nem, bár a hosszú lista alapján, amit összeszedtem, úgy tűnhet, hogy igen vagy legalábbis mintha engem mindenki idegesítene. Pedig csak túlságosan össze vagyunk zárva arra a 10-20-30 percre, amíg a busz-metró-villamos „andalog” velünk és még 100 másik utassal abban a 10 m2-es kocsiban.

 

A legidegesítőbb utasok és szokások  – szerintem.

 1. Szétterpesztett lábbal ülők

Ezek nyilván férfiak, ezzel kijelölik a “területüket”, mutatják “hatalmukat”, ennek megfelelően minimum egy méteres terpesszel kell helyet foglalniuk. A metró 6 személyes ülésén így jó, ha hárman elférnek.

 1. Csomagokat maguk mellé pakolók

Látja, hogy többen állnak körülötte, de a táskát szépen maga mellé rakja. Ilyenkor megkérdezném, hogy ha a táskája kipihente magát, akkor esetleg leülhetne más is?

 1. Pakolós

Beül két ember közötti szűk helyre, majd a lehető legszélesebb kar- és könyökmozdulatokkal elkezd a táskájában pakolni. És pakol, pakol, pakol, több percen keresztül, amíg meg nem lesz a telefon/pénztárca/toll stb. esetleg a táska éves rendszerezése.

 1. Kávézós

Felszáll egy nagy pohár kávéval, odaül/áll mellém vagy fölém fél centire és én meg várom, hogy az imbolygós buszon vajon mikor fogja az ölembe önteni a folyadékot egy nagyobb fékezésnél.

 1. Hátizsákos

Beáll a közlekedési útra bazi bagy hátizsákkal a hátán úgy, hogy véletlenül sem fér el senki tőle.

 1. Újságba beleolvasós

Bevallom, ezt én is szoktam, de próbálom diszkréten. 🙂 De van, aki kiolvassa az újságból mellettem a komplett cikket, megnézi, mit ír a másik üzenetben … Nekem volt már, aki rejtvényfejtésben is besegített. 😀 Ez már annyira pofátlan volt, hogy tetszett! 🙂

 1. Szatyrot a lábadon pihentető

Én ülök, az ő szatyra meg pont az én térdmagasságomban ér véget, logikus, hogy odatámasztja a lábamnak …

 1. Hangosan zenét hallgató

Ez mondjuk engem kevésbé zavar, de az első metrókocsiban volt már, hogy a metróvezető kijött a “pilótafülkéből”, hogy szóljon a zenét fülhallgatóval(!) hallgató srácnak, hogy halkabban már, mert nem hallja, amit rádión mondanak neki.

 1. Hangosan beszélő

Ez is inkább szórakoztat, például a metrón úgysem történik semmi különös, legalább kicsit bele lehet látni mások életébe 😀

 1. Szájszagos

Ez a típus tutira mindig fut a busz után és utána a te 10 cm-es körzetedben áll meg kilihegni magát

 1. Cigizős

Mióta a megállókban elvileg nem lehet cigizni, ritkább, de előfordul. Cigizik-cigizik, jön a busz, a csikket gyorsan elhajítja (nyilván nem a kukába, mintha a csikk nem lenne szemét), felszáll, a füstöt pedig kifújja – az utastérbe.

Megjegyzem, hogy amerre én járok, van olyan buszsofőr, aki a végállomáson bent cigizik a buszon…

 1. Részeg

Drukkolsz, hogy ne a te öledbe hányja el magát…

 1. Hónaljszagú

Képzeld el a legnagyobb nyári meleget, amikor csak egy ujjatlan trikó van rajta, odaáll melléd, felemeli a kezét a kapaszkodóhoz, ekkor megvillan a hónaljkutya, ahogy az izzadtságtól csatakosan emberünk karjára simul… Próbálsz egész úton nem levegőt venni.

 1. Ázott kutyaszagú

Esőben elég sok embernek ilyen szaga van. A legjobb, ha az esernyőjéről a vizet is a te lábadra csorgatja.

 1. Ajtó elé beállós 1.

Neki felszállóként rögtön az ajtó előtt kell állnia, tök mindegy, hogy miatta nem tudnak leszállni az emberek. Az agresszívabb változata nem csak ott áll, ő fel is száll, miközben jönnének le az emberek.

 1. Ajtó elé beállós 2.

Van, aki pedig utasként áll be az ajtó elé, ugyanúgy akadályozva a fel- és leszállást is.

 1. Totyogós

Beáll a busz, az ajtónál ketten állunk, látom, hogy egész sok szabad hely van fent. A totyogós addig totojászik, válogat a helyek között előttem, amíg a többi ajtónál felszálló emberek elfoglalják az összes helyet. A totyogós leül az utolsóra.

 1. Mozgólépcső végén megállós

Tömött a mozgólépcső, minden 2. lépcsőn állnak, de ő, miután lelép róla, megáll, mert a táskájában kotorászik vagy elfáradt(?) vagy nem tudom, de kb. át kellene ugrani, hogy ne essen a többi ember halomra mögötte.

 1. Rádülős

Látszik, hogy fele akkora hely van már csak mint a hátsója, de őt nem érdekli, rádül, majd a vállait, karjait is rádhelyezi. Haladóbbak ezután kotorásznak is a táskájukban, majd elővesznek egy lepedő méretű újságot, amit teljes szélességben kihajtva nekiállnak olvasni.

 

 1. Tüsszentős

Zsebkendő, kezet a szája elé…? Ugyan már…!

 1. Lábat felrakós

Nem elég, hogy emiatt nincs elég hely, de ha levenné a lábát, akkor sem szívesen ülnél az összekoszolt ülésre.

 

 1. Válladra borulós

Hát nem cuki, amikor édesdeden alszik és aztán a válladra borul?

 1. Körömvágós

Vannak, akik a buszon manikűröznek, a körömdarabok meg csak repdesnek a levegőben ….

 1. Gyerek lábát feltevős

Ha a gyerek a saját lábán jár, az ő cipője is ugyanolyan koszos, mint másé. De elég sok szülő ezt nem így gondolja és hagyja, hogy a gyerek ráálljon az ülésekre.

 1. Hangosan smárolós

Cuppognak, csattognak, lefetyelnek… ezt mind a te füledbe.

Számodra ki a legidegesítőbb?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Morvai Linda www.konyhalal.cafeblog.hu