A csacsogó póló milyen pletykát mesél?

A csacsogó póló milyen pletykát mesél?

Beszélő vagy éppen pletykáló póló? Kell!

Egy korán induló, mégis késésben lévő reggelen a buszon megszólított egy póló. Ugyan nem suttogta a nevemet, nem volt tolakodó, és nem is szerette volna egyszerre megtudni a nevemet, a koromat, a cipőméretemet, a telefonszámomat, és azt, hogy mit olvasok korán reggel, mégis vonzotta a tekintetemet. A póló ugyanis kávéért könyörgött az én egyszínű, uncsi, basic felsőmnek. Ott feszült az utastárs mellkasán egy feliratos póló, és öles betűkkel hirdette: O.M.F.G. I need coffee right now! De álljunk csak meg egy pillanatra. Hétfő reggel hajnali hatkor ki ne akarna kávét?

A reggeli outfit előmaszatolása a szekrényből néhány embernél felér egy ősi sámán rituáléval. A szekrényajtó feltépése kinyitása, majd az életkornak és időjárásnak megfelelő ruhadarab kiválasztása reggelente –főleg az első kávé előtt- igen kemény meló. Időnként majdhogynem lehetetlen küldetés. Ehhez jön még a megfelelő frizura összekócolása, és a tucatnyi piros rúzs közül is nehéz kiválasztani a hangulathoz leginkább passzolót. Egy-egy ilyen „nincs egy göncöm sem, amit felvegyek” rituálé közben jól jöhet egy-két igazi alapdarab, egy póló (kávékuncsorgó) vicces felirattal, a legkényelmesebb farmer egy kitaposott tornacipővel, és indulhat a reggeli móka.

Móka szó szerint, nyelvi szinten kibontakozó 18 éven aluliaknak is ajánlott móka és kacagás, ugyanis a feliratos felsők bárkit, bárhol, bármikor le és megszólítnak. Flörtölnek. Játszanak. Kedveskednek. Megmutatják a világnak, az utastársaknak, a kollégáknak, hogy mit szeretünk, vagy nem szeretünk, mire vágyunk, vagy éppen mivel töltjük a szabadidőnket. Feszülhet a mellünkön egy zenekar neve, egy lógó, egy arckép, vagy éppen tanyázhat ott egy szarkasztikus aforizma is. A lényeg, hogy a póló beszéljen, és kimondja helyettünk azt, amit egyébként csak a harmadik kávé után tudnánk kimondani.

Ha a kezünkben lehet kávé, a szánkban lehet kávé, a bőrünkön lehet kávé –akár tintával a bőrbe varrva, akár úgy, hogy véletlenül ránk borult a tékövéj-, miért ne viselhetnénk és hirdethetnénk büszkén azt, hogy a lelkünk mélyén nem vágyunk másra csak Johnny Deppre kávéra. Én osztom a beszélő póló mondandóját: O.M.F.G. I need coffee right now! Espresso patronum!

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: http://szelencetitkok.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/szelencetitkok/