A FÉRFIAK RÜHELLIK, A NŐK IMÁDJÁK! INDUL A GARBÓ SZEZ-ON!-IDÉN IS HÓDÍT A GARBÓ!

garbó

A FÉRFIAK RÜHELLIK, A NŐK IMÁDJÁK! INDUL A GARBÓ SZEZ-ON!-IDÉN IS HÓDÍT A GARBÓ!

A garbó ma már régen nem abból a szúrós fonalból készült, vastag, elnyűtt kötött pulóvert jelenti, mint amit gyerekkorunkban erőszakolt ránk Anyánk, és amivel együtt begyűrt minket a dzsekinkbe, hogy aztán végigizzadjuk azt a minimum húsz percet a lakás előszobájában, amíg az öttagú család végre hajlandó elkészülni, és útnak indulni.

Panelban, csizmában, központi fűtéssel, minimum hetven fokban. A garbó több évtizedes hódításának köszönhetően mostanra már sokféleképpen variálható, hiszen anyagában, fazonjában oly mértékben széles a választék, hogy ügyesen alkalmazva szinte minden outfitünkhöz tökéletesen passzol. De nézzük, hogy hordjuk idén ősszel országos-nagy kedvencünket: a garbót!

1. ELEGÁNSAN, SZOKNYÁVAL

A garbó tulajdonképpen egy jolly-joker, hiszen nem csak a hétvégi bevásárlásokhoz, de a dolgos hétköznapokhoz is zseniálisan passzol. A kérdés mindig az, milyen anyagból, és mihez választjuk. Ha ősszel sem mondanánk le a szoknyáról, mert szívesen villantanánk mesésen kidolgozott vádlinkat – vagy a nem mesésen kidolgozottat -, akkor érdemes a finomabb, vékony anyagú pamut garbót előhúzni gardróbunk polcáról, ami lehet enyhén áttetsző annyira, hogy elegáns kiegészítője legyen egy derékban szűk, bő szoknyának. Ha ceruzaszoknyával viselnénk, úgy a garbónk is lehet valamelyest vastagabb, ebben az esetben viszont válasszuk a rövidebb derekú fazont. Figyelem, ez az elegáns változat! A „Last Christmas-stílus nem szoknyához való!

garbó

Kép:Forrás

2. SZÍNESEN, FARMERRAL

Nem is kérdés, hogy a kedvenc farmerünkhöz bármit felvehetünk! Miért lenne ez másként a garbóval? Valahogy ez olyan, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: a farmerhoz is minden klasszul passzol! A szűk garbó, a bő garbó, a csíkos garbó, a hosszú garbó, a színes garbó mind-mind egyszerű választás, és rizikó mentes darab. Játsszunk, frissítsünk, variáljunk, hiszen aki annak idején keze közé kapta a PULLI magazint, az tudja, hogy a fonalak színválasztéka olyan, mint akár a tavaszi rét. Vagy egy olaszországi cukrászda nyár eleji fagyi-kínálata.

garbó

Kép: Forrás

3. EGYSZERŰEN RUHÁNAK

Létezik az a hosszúságú garbó-fazon, amit simán hordhatunk ruhának. Otthon nem is kérdés, hogy a bekuckózáshoz magunkra kapjuk egy vastag pamut zoknival: a hétvégi dőlésszöghöz mesésen kényelmes a puha fonalból lustán kötött oversize pulóver. Ha utcán is magában viselnénk, valami láb-fűtőt azért nem árt magunkra kapni egy vastag harisnya, vagy csizma formájában. Hosszú kabáttal, vagy rövid dzsekivel is nagyon menő a pulcsiból lett ruha, amihez még egy sál, vagy kalap is simán elfér. Azért indulás előtt érdemes lepróbálni a szettet, hiszen értjük mi a divatot, de szerencsés, ha a nagy vonulás közben levegőt is kapunk.

garbó

Kép: Forrás

4. MINIVEL

Bár a miniszoknya ősszel kicsit hűvös, a bevállalósak – vagy akik valamilyen genetikai kényszer okán az elsőhideg napok beköszöntével érzik úgy, hogy most kell előkapni a legrövidebb szoknyájukat – nyugodtan választhatják garbóhoz! A szoknya hosszára való tekintettel – amit vicces egyáltalán „hossznak” nevezni – nyugodtan válasszunk vastagabb, kötött anyagú garbót, amihez jöhet a kedvenc motoros bőrdzsekink, vagy egyelegáns, hosszú szövetkabát. A garbó-mini kombó egyébként szuper dögös, akár combcsizmával, bokacsizmával, vagy egy elegáns magas sarkú cipővel kiegészítve.  

garbó

Kép:Forrás

Szerző: Eat, Move & Smile

Forrás: #cover

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!