A kezdő háztartás öt alapköve, amit okvetlen szerezz be

A kezdő háztartás öt alapköve, amit okvetlen szerezz be

Kezdő háztartás? Ide ezekkel a cuccokkal!
Egy kezdő háztartás berendezése nem is olyan könnyű, mint amennyire első hallásra tűnik. Mik azok a tárgyak, amik nélkül a mindennapok csupán sivár szenvedéssel teli órák lesznek? És mik azok, amik nélkül vígan lehet élni? Elengedhetetlenül szükségünk van a krumplinyomóra az élethez, pont úgy, mint a reggeli csésze fekete kávénkra, vagy túléljük, ha nincs? Ha egyetemista és tanácstalan vagy, mire lesz szükséges a koliban, ha egy kifosztó válás után szedegeted a darabkáidat, vagy ha minden holmid egy előző életben maradt, akkor ez a te listád a kezdő háztartás alapköveivel.
1. Kávéfőző

Bár kávézóba járni, és ott a baristával kedvesen parolázni időről időre remek önjutifalat, mégis minden kávészerető legfontosabb konyhai kelléke a kávéfőző. Lehet kotyogós, párnás, kapszulás, french press, de egy jó kávéfőzőre mindenképpen szüksége van egy vérbeli kávéfüggőnek.

2.Kés (evőeszközök)

Nincs mese, egy jó kés a háztartás alappillére, és nem csak azért, mert néha a rendelt pizzát nem felszeletelve szállítják házhoz. Az éles kés a kezdő háztartás legjobb barátja lehet (bizonyos helyzetekben csavarhúzóként használható!), ha elhagyod a postaládakulcsot, egy késsel simán ki lehet pöckölni a borítékokat a postaládából. Haladók természetesen egyből beszerezhetnek egy evőeszköz készletet is, így nem kell majd késsel kavargatni a reggeli csésze kotyogós feketét.

3.Lábos-serpenyő-wok

Érdemes egy magasabb falú serpenyőt, vagy éppen wokot beszerezni, ezekben sokkal könnyebben és edénytakarékosabban készülnek el a pizzamentes vacsorák még akkor is, ha nem vagy éppen konyhatündér. Haladók természetesen beszerezhetnek egyszerre több darabot, húsleves fazekat, palacsintasütőt, vagy tésztás lábost is.

4.Felmosóvödör és felmosó

Ugyan ki az, aki szeret koszban élni? Nincs mit tenni, időről időre fel kell mosni, ez pedig egy csutka üres lakásban felmosó és vödör nélkül bizony nem fog menni. Persze, most kérdezhetnéd, hogy mi van a tisztítószerekkel, mert azt még nem olvastad a listán, de természetesen erre is kínálunk alternatív megoldást! Napjainkban rengeteg vegyszermentes természetes tisztítószert ajánlanak a neten – a szódabikarbóna, az ecet, az illóolajok és a citromlé a kezdő háztartás legkedvesebb barátai.

5.Ruhaszárító (kötél)

Kevés jobb dolgot tudok mondani a frissen mosott ruhák illatánál, ahogyan a mosógépből kiszedve a nedves ruhákat megcsap az öblítőillat. Igen ám, de hova teregessünk? Egy új hely elfoglalásánál, a beköltözés után (hacsak a háztartási keresztanyatündér nem volt olyan jó fej, hogy a varázspálcájával odapöccintett egy szárítógépet is) ne feledkezzünk meg a ruhaszárító állványról, vagy ha túl kevés a helyünk, akkor a ruhaszárító kötélről. Nincs is talán kellemetlenebb annál, amikor egy mosógépnyi vizes ruhát nincs hol megszárítani.

+1 krumplinyomó

Sajnálom, a krumplipüré nálam az igazi guilty pleasure. #férjenbele

Beszélgessünk! Mi a te öt háztartási alapkelléked?

Forrás / Fotó: www.bigstockphoto.com

Mezei Ágnes Hanna

http://szelencetitkok.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/szelencetitkok/