A legtutibb kávésbögrék! Szeretnéd?

A legtutibb kávésbögrék! Szeretnéd?

Ezek azok a kávésbögrék, amikre csak annyit mondhatsz: KELL!

Akár csorba, akár pöttyös, akár régi, mindenkinek van kedvenc bögréje a kávézáshoz, de ha végignézed a legtutibb kávésbögrék válogatásunkat, garantáltan úgy fogod érezni, hogy be kell szerezned pár új darabot a gyűjteményedbe! Vagy másnak szánnád ajándékba? Neked melyik a kedvenced? Itt van még egy remek hír: a bögréket hamarosan be is szerezheted ITT!

A nagy bögre „történet”

Nehéz meghatározni, hogy mikortól is használnak az emberek bögrét, a régészek találtak olyan csontból készült darabot, ami egészen az újkőkorszakból származik (nem történészeknek mondom: csillió évvel ezelőtt, amikor még Frédinek és Béninek is csak a dédnagypapija élt). Persze eztán jött a divatolás. Kerámia bögréket találtak Kínában és Japánban, az első anyagból készültekkel pedig a görögök büszkélkedhetnek. Azért is nehéz meghatározni a bögre megjelenését, mert feltételezhetően az első darabok fából készültek, amit az őseinknek nem sikerült a legjobban tartósítani, ezért lebomlottak. Ma meg már ott tartunk, hogy sokszor papírból isszuk a kávét (egy vizsgálat szerint amerikai munkások éves szinten 500 alkalommal fogyasztanak papírpohárból kávét), de meg kell említeni a termoszos bögréket, amik fenekén még ott a tojáshéj, csak 1980 óta vannak forgalomban.

A legnagyobb

Nem a méret a lényeg! Persze, tudom én is, de kérem, most kávéról van szó! Amúgy se a méret, hanem az űrtartalom a lényeg. Egy átlagos bögre olyan 3-3,5 dl-es, ami lássuk be, csekély kávémennyiség azokon a napokon, amikor valami extra löket is kell. Ilyenkor nem kell mást tenned, csak egy laza mozdulattal előkapni a szekrényből a világ legnagyobb bögréjét és garantáltan fel fogsz ébredni (legalább egy hétre), mivel 20 (azaz húsz) adag kávé fér el ebben a bögrében. A „szörnyeteg” egyébként 4,5 kilót nyom üresen, ha teletöltöd kávéval, meg is volt a reggeli edzés. Feltéve, ha nem lefetyeled ki belőle, mert nem bírod fölemelni. Minden esetre vagány lenne egy ilyen „aprócska” bögrével holnap végigsétálni az irodában, ugye?

A legtöbb

Akár te magad, akár egy ismerősöd rajong és gyűjti a különféle bögréket, biztosan láttál már akkora kollekciót, amire azt mondod „ennyi bögre nincs is”. Na, az mind semmi nem volt a világ legnagyobb bögregyűjteményéhez képest. Az Amerikában élő Bob Thomson kollekciója 2006. június 20. óta hivatalos Guinness-rekordnak számít. Bob 1995 óta folyamatosan gyűjtögeti a különféle bögréket, hiszen a rekord esetében fontos, hogy különböző bögrékről legyen szó. De mennyi az annyi? Most mindenki kapaszkodjon bele valakibe, mert Bob 6352 teljesen különböző bögrét halmozott fel 11 év alatt. Engem már csupán az foglalkoztat, hogy vajon hogyan és hol képes ennyi kacatot…ööö…bögrét tárolni.

[masterslider id=”28″]

Képek forrása: www.bigstockphoto.com
Szerző: Elek Dóra