A VILÁG TOP 10 DIVAT FŐVÁROSA

divat

A VILÁG TOP 10 DIVAT FŐVÁROSA

DIVATRAJONGÓK VILÁGTÉRKÉPE

Maga a DIVAT világszerte ismert fogalom. Bárhol is nyitjuk ki a képzeletbeli térképet – vagy akár a papíralapút -, talán nincs is olyan szeglete a Föld nevű bolygónak, ahová ne szivárgott volna be, még ha csak egy aprócska ruhadarab, cipő, táska, pénztárca, vagy egy sál formájában is. Egy-egy dizájner darabra – vagy annak utánzatára – sokszor rácsodálkozunk jártunkban-keltünkben, és örömmel konstatáljuk, hogy még ha a magunk módján is, de szívesen viseljük a nagy márkák kreációit. Főleg, ha eredeti. Bár szívesen kalandozunk ismeretlen tájakon, most mégis a divat legikonikusabb fővárosaira zoomoltunk rá távcsövünkkel. Nézzük hát, melyek ezek a divat-szegletek!

BARCELONA, SPANYOLORSZÁG

Barcelona az utóbbi néhány évben vált a divat top fővárosainak egyikévé. A város már önmagában gyönyörű, tengerpartjával igazi csábítás a turisták, és a divatrajongók számára egyaránt. A katalánok nyitottak a divatra, fontosnak tartják a trendkövető, alapvetően konzervatív öltözködést. Igényesek megjelenésükre, ettől függetlenül ruhaválasztásukat nem csak az image, a kényelem és az időjárás befolyásolja, de áldoznak a minőségi alapanyagok oltárán is.

BERLIN, NÉMETORSZÁG

Tévedés azt hinni, hogy a németek divat terén visszafogottak, és gardróbjuk vállfáján kizárólag kockás ingek sorakoznak. Berlin Európa közepe, talán ezért is vált a divatvilág egyik kiemelt központjává. Na meg azért, mert egy sor nagyszerű divattervező tette le voksát a város, és annak vibráló kultúrája mellett.

LAS VEGAS, EGYESÜLT ÁLLAMOK

Fantasztikus éjszakai élet, kaszinók, csillogás, színes fények és külföldi sztárok – helyenként imitátorok. Mindehhez rengeteg turista, akik a világ egyik vezető divatiparának fellegvárába látogatnak, hogy szerencsét próbálva megtöltsék zsebüket – és/vagy bankszámláikat színes zsetonokkal, hogy aztán a várost körülvevő divatcenterekben mesés dizájner darabokra váltsák be a ruletten szerzett vagyonukat. Mert itt mindenki a luxusra vágyik! Viva Las Vegas!

TOKIÓ, JAPÁN

A japánok őrült furák, és tudjuk jól: bármire képesek. Olyan evidenciával keverik a stílusokat, a színeket és a különböző trendeket, hogy a híres divatházak számára a szigetország maga a vízzel körülölelt aranybánya. Túl azon, hogy a japánok fashionizmusa előtt mi magunk is leborulunk, a stílus és divat iránti elköteleződésük mára olyan mértéket öltött, ami a legnevesebb tervezőket is ebbe a varázslatos, tradícióval teli országba csábította.

LOS ANGELES, EGYESÜLT ÁLLAMOK

Az Angyalok Városa sem maradhat ki a világ legnevesebb divatfővárosai közül! A filmipar világközpontja tökéletes reklám-, és vásárlói bázist jelent a legnevesebb divattervezőknek, hiszen Hollywood nem csupán divatimádó sztárokban, de eseményekben is dúskál gazdagon. A mesés ruhakölteményekbe bújt filmcsillagok a médiának köszönhetően ma már túlmutatnak a vetítővásznon, hiszen a vörös szőnyegen végiglejtve róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó.

divat

by Makhmutova Dina – unsplash.com

LONDON, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

Akkor került fel London a világ divatfővárosainak listájára, amikor a divat maga fogalommá vált. A várost keresztül-kasul szövi a luxus, az üzletek, a divatmárkák és a legnevesebb divatházak tükörfényes kirakatai. Felsorolni is nehéz lenne a város divateseményeit. Talán a London Fashion Week mind közül a legimpozánsabb, hiszen az a brand, aki itt nem képviselteti magát, az talán nem is világmárka.

MILÁNÓ, OLASZORSZÁG

Vajon túlzás lenne azt állítani, hogy Milánót a divattervezők jelenléte és az egész világot behálózó áldásos tervezői munkáik eredménye emelte a legdivatosabb fővárossá? Az olaszok verhetetlenek stílusban, ötletekben és megvalósításban is; az a fajta elegancia, amivel a divatipar papírlapjaira vetik rajzaikat, örökké lenyomatot hagynak a ruhaköltemények Csodaországában: vagyis az egész divat-univerzumban.

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG

Sokáig Párizs egyeduralkodó volt a divat fővárosainak toplistáján. Mára ez megváltozott, és egy ideje már „csak” a harmadik helyen jegyzik. Ahhoz, hogy látogatást tegyünk Párizsban, valójában túl sok indokra nincs szükségünk, hiszen ki ne szeretne a reggeli forgatagban forró kávét és friss baguettet majszolni a Montmarte-on, szemével a várost pásztázva fagylaltot nyalni a Sacre Coeur lépcsőin, vagy egy hosszú sétát tenni a divatházak csillogó kirakataival tarkított Champs-Élysées sugárútján. Párizs az egyik legintenzívebb divatváros, teljesen érthető, hogy a leghíresebb divatcégeket is elvarázsolta.

divat

by Alex Iby – unsplash.com

RÓMA, OLASZORSZÁG

Olaszország hatalmas befolyását a trendekre mi sem igazolja jobban, mint hogy két divatfővárossal is büszkélkedhet. Véleményünk szerint Róma csak azért vetekszik Milánóval, mert több a turista, ergo magasabb az egy luxustermékre eső fashioniszták száma is.

NEW YORK, EGYESÜLT ÁLLAMOK

Hollywood ide vagy oda, a Nagy Alma kétségkívül viszi a divat-pálmát. Világviszonylatban New Yorkban koncentrálódik minden, ami a divattal kapcsolatban egyáltalán felmerülhet; ez a város egyaránt vonzza a divatcégeket- így a divatrajongókat -, a turistákat, akik potenciális vásárlóerőt jelentenek, illetve az Egyesült Államok nyugati parti városa kellően „közel” van Európához, hogy a stílus, az elegancia könnyen áramoljon óceánon innen és túl.

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Kiemelt kép:  by Pete Bellis – unsplash.com

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.