Álomnyaralás Brazília mesés partjain

Álomnyaralás Brazília mesés partjain

Kávéztál már Brazília tengerpartjain? Itt az ideje! -TOP kávétermelő országok #2

Brazília páratlan az arabica, az instant és a zöld kávé termesztésében, de a robusta sem utolsó. A legjobb az egészben, hogy a kávédat a csodálatos, homokos partokon kortyolgathatod, miközben sütteted magad a nappal, a homokszemek pedig lágyan ölelnek körül. El tudsz képzelni ennél elképesztőbb nyaralást?

Brazil kávé-kisokos

A kávéültetvények nagy részét a száraz évszakokban szüretelik, mely júniustól szeptemberig tart. A legtöbb országban az arabica babot nedves eljárással dolgozzák fel (más szóval megmossák), de Brazíliában szinte minden kávén száraz eljárást alkalmaznak. Megtisztítják a kávébabokat, majd 8-10 napra kihelyezik őket a napfényre. Később a szárított babok külső rétegét eltávolítják, majd kiválogatják, szortírozzák őket, és 60 kg-os zsákokba csomagolják.

Brazíliában az emberek kávét isznak egész nap – kora reggeltől késő estig. Sőt, a gyerekek már az általános iskolában is fogyasztják, és ez náluk tök természetes dolog. A kávét általában feketén, néha tejjel szolgálják, bár a híresebb kávéházakban (a nagyobb városokban) már kapható cappuccino és latte macchiato is. Az édesszájúak nagyon fogják élvezni a tejszínhabos, nádcukorral megspékelt kávét. Hiszen a kávénak édesnek kell lennie!

A kávé elkészítésének legelterjedtebb módja, hogy a cukorral édesített, felforralt vizet egy papírszűrőn keresztül öntik a csészébe. Az őrölt kávé a szűrőben található, ezért a vizet nagyon lassan csurgatják.

Espírito Santo – Kávézz és strandolj egy helyen!

Espírito Santo Brazília legnagyobb robusta gyártója, úgyhogy túl sokat ne gondolkodj azon, melyik régiót válaszd úti célodul. A brazil tájnak egyébként sokféle arca van; dombok, hegyek, síkságok, őserdők, szavannák váltják egymást. Az északi területeket az Amazonas őserdő fedi le, a délin dombok és alacsony hegyek próbálnak az ég felé törni. Az Atlanti-óceán mentén pedig a hegyek uralkodnak, és a kávéültetvényekről még szó sem esett.

Espírito Santo régióban, a Vila Velhában található Costa Beach az egyik legkedveltebb partszakasz; gyönyörű partvonala bevásárlóközpontokkal, éttermekkel és üdülőhelyekkel van teleszórva, a tenger viszonylag nyugodt, a homok pedig puhán csiklandozza az ember talpát.

A Guarapariban fekvő Setiba Beach egy boldog nyaralás lehetőségét rejti magában. Hát még, ha megtalálod a város legjobb kávézóját! Azok számára jó választás, akik szeretnek eltávolodni a nagyvárosoktól, ellazulni a tengerparton, és az idejük nagy részét a természetben tölteni.

Setiba Beach egy valódi ökológiai komplexum, enyhe hullámokkal és varázslatos lagúnákkal. Itt aztán feltöltődhetsz, és újraenergizálhatod a tested és a lelked. Szerintem Setiba Beach a legjobb!

Rio de Janeiro – Álomnyaralás Copacabanán

Rio de Janeiro nem csak a Megváltó Krisztus szoborról híres, hanem a hatalmas kávéültetvényekről és a mesébe illő partokról. Ez az a város, ahová inkább a pezsgő vérű egyének vágynak. A legjobb kávézó itt a Curto Cafe, ahová minden nap frissen érkeznek a kávébabok Espírito Santóból.

Leghíresebb strandjai közé tartozik Copacabana, Ipanema és Joatinga. Copacabana nem csak Brazíliában, hanem az egész világon is sokat emlegetett partszakasz, ahol élénk hangulat és szórakozás uralkodik. Ipanema városa is szikrázó parttal van megáldva, na meg jó sörökkel, dögös röplabdázó férfiakkal és szörfösökkel, míg Joatingára inkább az utazzon, aki szereti a természetet, a gyönyörű sziklákat, mert ez a kis part egy valódi ékszer.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között