Back to School! Te melyik anyatípus vagy?

Back to School! Te melyik anyatípus vagy?

 Iskolai anyatípus // A túl laza anyuka

Minden szülő máshogyan viszonyul az iskolakezdéshez. Különböző típusokat tudunk megkülönböztetni: ismersz olyat, aki annyira túlbuzgó, hogy már július elején megvette a következő évi füzeteket a gyerekének? Nem? Mert akkor te vagy az. Cikksorozatunkból megtudhatod, hogy te laza, túlbuzgó, burzsuj, szingli vagy ősanya kategóriába tartozol-e! Te melyik anyatípus vagy?

Nem tűnik fel a különbség augusztus és a szeptember hónapok között

A gyerek egyszerűen nincs otthon. Nem mindegy hogy iskolában van vagy a strandon? Te napközben dolgozol, estére meg csak hazaérnek a lurkók. Persze örömmel várod haza őket, csak kevésbé tűnik fel, hogy már iskolaszezon van.

Tanszer vásárlás? Majd az első iskolai nap után megmondja a gyerek mi hiányzik neki az iskolatáskából.

Minek tömörülni a tömött sorok között a bevásárló áruházakban? Jó lesz az, ami tavalyról megmaradt. Tuti nem telt be a gyerek összes füzete. Vagy majd a nagyobb testvér átruházza a tollait a kisebbre.

 Reggeli? Ugyan már, elég egy almát meg egy zacskó ropit nyomni a távozó gyerek kezébe.

Persze majd még azért kelsz egy órával korábban, hogy az egyik gyereknek omlettet csinálj, a másiknak palacsintát, miközben a kutyát is ki kell vinned sétálni. Majd megeszik azt az almát a suliban meg amúgy is chipset vesznek a büfében. Te csak próbálsz a kedvükben járni azzal, hogy nem csomagolsz feleslegesen szendvicset, amit így is úgy is kidobnának a buszmegállóban.

Matekházi? Majd apát megvárják vele az utódok.

Mondhatnád, hogy lusta vagy, de valójában egy fikarcnyi közöd sincs a matematikához, ezért jobb ha az apjukra bízod ezt. Végülis neki is ki kell vennie a részét a felnövekvő nemzedék oktatásából és amúgy sem akarod bevallani a gyerekek előtt, hogy milyen mumus neked a matek.

Hazaérsz a melóból, épp egy fürdőt készítenél elő, de valami hiányérzeted van?

Nem most nem a pohár bor hiányzik a kezedből, hanem a gyereked vár rád a suli előtt 1 órája. Vészhelyzet esetére ott a telefonja, talán használnia kellene, nem? Még jó hogy beállítottad 1-es gyorshívóra az apjukat.

Elkésel a szülői értekezletről

A gyereked gimnáziuma helyett, a volt általános iskolájába mész. Három gyerek mellett nehéz megjegyezni, ki melyik suliba jár, nem igaz?

Mi az a zsebpénz?

Az a zsebpénz, amit megspóroltak a nyáron. Igaz, hogy dolgozni még nem járhatnak, te pedig nem adtál nekik egy forintot sem, de az élet nem mindig igazságos ugye?

Ha ezekből a pontokból legalább négy illik rád, valószínűleg te is ,, túl laza anya” vagy!

Szerző: Horváth Dalma

Forrás /Fotók: www.bigstockphoto.com