Espresso Tonic. Bevállalnád E.T. kedvenc kávéját?

Espresso Tonic. Bevállalnád E.T. kedvenc kávéját?

Nyári kaland kedvenc UFO barátunkkal: Espresso Tonic

Tombol az őrület az új Alien film végett a mozikban, ám talán még mindannyian emlékezünk másik régi kedvenc hősünkre: E.T.-re. Aki hasonlóan kultikus jelenség volt hajdanán és még divatba is hozta a gyerekkori bringázást. Ezúttal pedig egy csábító coffeeporn képében tér vissza! Elkezdődött ugyanis a magyar nyár tikkasztóbb oldala, habár ez talán már mindannyiunk számára egyértelművé vált! Így viszont épp ideális alkalom nyílik egy E.T. elkortyolására és Spielberg karakterének felelevenítésére.

E.T. – Espresso Tonic

Persze a név csak egy vicces rövidítése az úgynevezett Espresso Tonic-nak, ám mégiscsak elég menő hangzása van, nemde? Kint vagyok a strandon, két pancsolás között pedig a hőség ellen küzdök és nem mellesleg E.T. társaságában kávézom. Menő, ugye? Ám ha nem is vagy filmőrült akkor sem érdemes kimaradni semmi jóból,. Hiszen emellett is visszatérő hóborttá vált fővárosunkban az elsőre talán bizarrnak tűnő ötlet. Mely szerint a kesernyés ízvilágáról ismert tonik egy pohárba kerülhessen egy jó kis feketével. Vagyis éppenséggel kettő fekete adaggal. Így születik meg ez a speciális kávés koktél, ami higyjétek el, nem bánt! Furcsasága ellenére kevesen szavazták le az első kortyolásokat követően, de mégsem vált divathullám belőle, így egy kedves kis ínyencségség maradt a palettán, mely garantáltan lehűsít, és egyben felpörget az esti randevú vagy buli előtt.

Földönkívüli élmény

Bizonyára az előre elképzelt ízhatás, miszerint mind a kávé, mind pedig a tonik is keresű egy kesernyés maszlaggá állhat össze, de mégsem igaz szerencsére. A kávés koktélok ennél furcsább receptek alapján is megszülettek már, csupán talán nem tudsz róla. Márpedig a mi E.T.-nk különlegessége épp ebben a keresűségnek és az édeskés íznek az összhangjában olvad össze, amit a kettő egyvelege alkot. Ha kipróbálásra adnád a fejed: Budapesten és talán egyes vidéki kávézókban is fellelhető kaffee lenne elméletben. Habár ha még nem találkoztál vele nem benned van a hiba! Viszont aki esetleg kutatómunka helyett inkább otthoni elkészítésre adná a fejét a recept igen egyszerű. Amellett, hogy némileg tovább is lehet fűszerezni az élményt, melyet esetleg máshol nem tesznek meg neked.

 

Az elnevezésből is adódó két komponenset néhány jégkocka társaságában még érdemes lehet tovább bolondítani egy-két mentalevéllel, illetve narancshéjjal vagy esetleg, ahogy én ittam lime-mal. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Ezáltal pedig még egy kellemes pluszhatás adódik hozzá a frissítő löketedhez, mely már-már nevezhető egyfajta bonbonos ízvilágnak is. Zárójeles megjegyzésként pedig, ha tényleg esti buli várható a naptár szerint, kezdésként a pohár legaljára további kávés kiegészítő gyanánt némi gin is szóba jöhet!

Tehát kávé- és filmrajongók figyelem! Kalandra fel és jöhet a találkozó E.T.-vel!

Forrás / Fotó: Képek forrása: www.bigstockphoto.com
Gál Ágnes