COFFEE BAY – A kávé tengerparti városa!

coffee

COFFEE BAY – A kávé tengerparti városa!

Vannak, akik annyira szeretik a kávét, hogy tréfás bögrékből isszák reggelente a folyékony töltőanyagot, másoknak kávébögrés pólójuk van, illetve akadnak, akiknek meg saját városuk, amit a kávéról neveztek el. Hát ennyire szeretjük mi a kávét! Irány Coffee Bay!

Egy város, amit úgy hívnak “Kávé-öböl”? Mi jöhet még? Pedig kedves olvasó létezik a Coffee Bay névre hallgató mini városka, melynek a lakossága 285 fő. Nyugodt szívvel rá lehetne mondani, hogy ez álomország tengerpartja, ahol buja kávé terem buján zöldellő dombokon. Annyi bujaság, amennyi csak beleférhet egy öbölnyi kávébabba.

Ez nem mindennapi érdekesség a kávéról. Hiszen láttunk már filmet, amiben kávébab volt a főszereplő. El tudjuk képzelni milyen, amikor két ember megkérdezi egymástól, hogy hová valósiak? “Magyar vagyok. Hát te komám?” – kérdezi az egyik “Én Kávéban születtem.” – feleli a másik.

 

De hol található pontosan ez a Kávé-öböl? Dunán innen – Dunán túl, ahol a kurta farkú kismalac túr, pontosan Dél-Afrika köztársaságáig kell elrepülni érte. Én ennyit nem tennék meg a reggeli kávéadagomért, de ha arra vet a sors, okvetlenül betérek.

A piciny koffein város az égig érő kávébabról kapta a nevét, vagy talán egy kávészállító hajó rakományáról, ami zátonyra futott az öbölben a városlakók meg nem győzték lefőzni ezt az új forradalmi töklevet, ami beindítja a reggelt. Összeszedtem négy tevékenységet, amit Koffein város lakói mindenképpen aktívan űznek, ha mi is Coffein Bay-ben járunk, bátran próbáljuk ki!

Kávé mellé tanulj meg szörfözni!

Kávé City hihetetlen meleg vízzel rendelkezik és szívesen ad szörfleckéket. E város lakói megisszák a napi kávéadagjukat, majd irány a tenger! Coffee Bay parányi város a jól ismert „itt mindenki tud mindenről” féle városka, ahol útbaigazítás terén nem lesz probléma. Talán a szörfkölcsönzőben elég csak egy presszóval fizetni. A Koffein városában így mennek a dolgok.

Dob lecke kávéval

A kávé összehozza a társaságot. Utazót, boldogat, boldogtalant szívesen fogadnak köreikben a dob fesztiválokon. Itt le lehet ülni és meg lehet tanulni, hogyan verik a dobot a Dél-afrikaiak, nagyjából úgy, ahogy a kávéjukat isszák, hosszan és forrón.

Kirándulj kávéval a barlangokhoz

Javallott, már indulás előtt lehörpinteni egy adag feketét, mert az út mezők, keskeny ösvények, méretarányos sziklafalak között felfelé-lefelé vezető utakon át halad. A sziklák dombja egyenesen a tengerbe torkollik, ahol a sebes tempójú tajtékzó tenger hullámai csapódnak a sziklafalnak. Aki kellően felbátorodott az a barlangoknál leugorhat a vízbe a sziklákról. A túra előtti koffein meghozza rá a bátorságot.

 

Kagyló és a kávé

A tenger gyümölcseit épp úgy szeretik e kicsiny Koffein város lakói, mint a kávét. Hátizsákos utazókat vendégül látják egy estebéd kagyló-tálra. Kérdezhetnék, hogy jön ez a kávéhoz? “Ahány ház, annyi szokás”, tartja a mondás. Itthon a kávé mellé tükörtojást eszünk, Coffee Bay pedig kagylót. Végül is a kávéhoz még a tenger gyümölcsei is passzolnak.

A kirándulás Coffee Bayen nagyban ajánlott legalább egyszer. Arra azért ügyeljünk, hogy naptej és túrabakancs legyen nálunk. A kávét útközben kézhez adják!

Forrás / Fotók: bigstockphoto.com