Csináld magad olcsó és egyszerű sulis cuccok

sulis cuccok

Csináld magad olcsó és egyszerű sulis cuccok

Megmutatjuk a legtutibb csináld magad sulis cuccok gyűjteményét, hogy percek alatt trendi lehessen a gyerek.

Igen, az iskolakezdési szezon már lezárult, a papírboltokba újra be lehet jutni és a nagyáruházak se a füzeteket tartják már az első soron. De! Hiába vetted meg a gyereknek a legmenőbb, legdrágább, extramárkás iskolai felszerelést, alig telt el két hónap, az már szakad, foszlik és teljesen használhatatlan. Mielőtt megütne a guta, fogj egy finom csésze kávét, kortyolgasd el, közben pedig nézd meg a csináld magad sulis cuccaink válogatását és alkoss egyedi és szuperolcsó felszerelést a lurkónak.

 

  1. Tolltartó petpalacból

Persze, hogy megvolt a gyerek pontos elképzelése arról, hogy jégvarázsos vagy minionos tolltartót akar, meg is kapta sok-sok pénzért, aztán már az első héten gyanús volt, hogy akkor miért a táska aljáról szedegeti elő a ceruzákat. Hát persze, hogy a ceruzák átdöfték a szövetet, persze, hogy elkezdett foszlani a zipzár mentén. Mindezek fényében nem hiszem, hogy újabb szűk 2 hónapra szeretnél beruházni egy tolltartóra. De ha van otthon két üres fél literes ásványvizes palack, megalkothatod a saját szuper tolltartódat (illetve a gyerekét, persze, neki készül…persze). Nem kell hozzá más, csak a palack, egy zipzár és egy ragasztópisztoly.

 

  1. Tolltartó cukorkás zacsiból

Ezt a tolltartót két okból is érdemes elkészíteni. Egyfelől csinálsz a gyerkőcnek egy nagyon menő sulifelszerelést, másfelől pedig indokoltan vásárolhatod meg a kedvenc cukorkádat (akár kávé ízűt is), hiszen ehhez a megoldáshoz feltétlenül szükséges egy zacskó cukor tulajdonba vétele. Itt is szükséged lesz a ragasztópisztolyra, a cukorka zacskójára (a benne lévő édességre nem, de tudom, hogy már úgyis megetted), és egy erős ragasztószalagra.

 

  1. Tornazsák

Oké, elismerem, hogy ez elsőre nem tűnik faék egyszerűnek, de hidd el, menni fog! Emlékszem, hogy amikor iskolás voltam, mindig égtem anyám „DIY” (akkor még úgy hívtuk, gagyi) tornazsákját hordva, pedig inkább büszkének kellett volna lennem, hogy az én anyukám nem dob ki feleslegesen több ezer (vagy tízezer?) forintot boltban vásárolt tornazsákokra. Itt már kell egy bármilyen mintájú anyagdarab (lehet a gyerkőc kedvenc, de kinőtt pólója például), egy hajókötél szerű zsinór, cérna, tű, és ha van, akkor a varrógép. De ne ijedj meg, ha nincs varrógéped, kézzel is összehozhatod ezt a szuper zsákot, csak tegyél egy szívószálat a lattédba, és fogd fel a varrást relaxációs gyakorlatként!

 

  1. Rúzsos ceruza

Ez nem létfontosságú elem az iskolába, de ha a kamasz lányodnak szeretnél kedvezni, mindenképpen próbáld ki ezt a rúzsos ceruzát. A sima DIY rúzs videóktól annyiban tér el ez a megoldás, hogy egy közönséges ceruza radírjának a helyére öntöd be a felolvasztott rúzst. Ez odaszárad és szuper trendi ceruzát ajándékozhatsz a lányodnak.

Az eljárás a következő: vízgőz fölött egy darab rúzst (lehetőleg ne a drága rúzsod egy darabját) némi kókuszolaj társaságában olvassz fel! Igény szerint turbózható a dolgot csillámporral, extra színekkel és akár keménycukorral is. A ceruza radírját távolítsd el, majd csavarj fel a ceruza külsejére egy darabka zsír- vagy sütőpapírt! Az így képzett henger belsejébe tölts a felolvasztott rúzsból, majd hagyd kihűlni, majd óvatosan távolítsd el a papírt! A rúzs tökéletesen odaillik a radír helyére, beleköt, és bármikor előkaphatóvá válik, ha egy kis fazonigazításra lenne szükség. Csak arra vigyázz, hogy ne rágcsáld a ceruza végét.

Itt található a rúzs készítési folyamata:

 

Itt pedig 9:54-től a rúzsos ceruza elkészítése:

Szerző: Elek Dóra

Forrás / Fotó: Youtube, fthmb.tqn.com, www.writingfordesigners.com

Képek forrása: www.bigstockphoto.com