Elengedés

Elengedés

Elengedés

‘Többé már nem ad nekem semmit ez a dolog.’ Ha megtanulod ezt kimondani, és békében elsétálni, legyőzhetetlen leszel és ezáltal az elengedés is sokkal könnyebb lesz majd számodra. 

Néhány ajtót be kell csukni. Nem büszkeségből, arroganciából vagy sértődöttség miatt. Egyszerűen csak azért, mert többé már nem vezetnek sehova. Persze nagyon nehéz ezt bevallani magunknak. A felismerés, az elengedés pillanata néha annyira fáj, hogy fizikai nyomásként érzed a mellkasodban. Tudod miről beszélek, igaz?

Tudtad, hogy egy cápa, amit akváriumban tartanak csak fele akkorára nő meg, mint az óceánban?

Azért van, mert sosem növi ki a környezetét. Ugyanez igaz rólad is. Sok ember nem szeretne téged fejlődni látni az engedélye nélkül. Mikor erre rájöttem, eldöntöttem, nem érdekel többé kit vesztek el. Amíg magamat nem, addig jól vagyok.

Persze könnyű eldönteni fejben mit hogyan fogunk csinálni. Akkor jön a neheze, mikor tényleg a cselekvés ideje van. Mindenkit átvernek élete során valamilyen formában. Neked tett ígéreteket szegnek. Egy idő után már nem vagy meglepődve, csak csalódsz. A sokadik alkalom után megfogadod, hogy többet ilyen nem lesz. Aztán jön más, azt hiszed más lesz. És itt nem csak szerelemről beszélek. Barátok is össze tudják törni a szíved. Eszedbe jut a magadnak tett ígéreted. Aki menni akar menjen, nem tartod vissza.

De miért fáj ennyire? Miért nem tudsz olyan érdektelen maradni, mint ők?

Mert neked tényleg számított. Nem csak hazudtad, mint ők. De hidd el nekem, sosem te vesztesz többet. Te elengedtél valakit, akit nem is érdekelt az egész. Ők elvesztettek valakit, aki kész volt mindent beleadni. Érted már?

Ezért kell megtanulnod elengedni minden negatív érzés nélkül. Nem könnyű, és sajnos gyakorlat teszi a mestert. De amúgy is sokszor fognak átverni, akkor miért ne tanulnád meg kezelni? Én nagyon érzékeny személy vagyok, és mindig rengeteg új esélyt adtam mindenkinek. Hittem bennük, mikor azt hazudták más lesz, hogy megbánták és jobbak akarnak lenni. Megfogadtam, hogy ennek vége. Ha valaki szeretne veled beszélni, keres. Ha valaki látni akar téged, elmegy hozzád. Ha valakinek számítasz, sosem tesz olyat, ami bántana téged. Persze utána jönnek a kifogások, hogy nem így akarták. Sose érdekeljen. Nem az üres szavak számítanak, hanem a tettek.

Nincs harmadik esély. Senki sem hibátlan, elrontjuk egyszer. De ha tanulunk belőle, másodszorra már nem történik meg. Ha megtörténik, szimplán sosem érdekelt az egész. Ezért nincs második esély. Nincs olyan, hogy enyhült a haragom, próbáljuk újra. Nincs olyan, hogy megváltozott, lehet most jobb lesz. Nincs olyan, hogy rájött mit vesztett. Nem kellenek negatív érzések sem. Néha a legjobb dolog amit magaddal tehetsz az, hogy elsétálsz azoktól az emberektől akik nem neked lettek szánva. Mikor ezt megtanulod, sokkal erősebb leszel.

Ha egyszer szerettelek, még mindig van számodra hely a szívemben, emlék formájában. Te maradj távol tőlem.

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Instagram: https://instagram.com/makeupbyviviberenyi?igshid=15taslmhi6vim
Blog: vivienberenyi.com
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCHaeiadrMoHFCj1bUBwCqPA