Elképesztő ízű kávék a boltok polcairól

elképesztő

Elképesztő ízű kávék a boltok polcairól

Talán már gondoltál rá, talán még eszedbe sem jutott ilyesmi kombináció, mi elhoztuk: elképesztő ízű kávék a boltok polcairól.

Az rendben van, hogy van mogyorós, vaníliás, karamellás és csokis ízesítésű kávé. Még azzal is tisztában vagyok, hogy bizonyos helyeken akadnak ennél extrémebbnek nevezhető kávéfajták. Sőt, magam is a minap fogyasztottam el egy rózsa ízesítésű kávékülönlegességet, szóval nem vagyok se kávésznob, se maradi, de ezek az elképesztő ízű kávék, amik most jönnek, már az én ingerküszöbömet is kiütötték.

 

  1. Gandzsa kávé

Meglepő módon ezt a kávét nem a hollandok találták fel, hanem egy washingtoni székhelyű cég nevéhez fűződik. A „Legal” keresztnévre hallgató jegeskávé adagonként 20 mg HTC-t tartalmaz, ami a marihuana hatóanyaga. Mondjuk, elég furcsa érzés lehet totál leszedálva hallani a saját szívünk extragyors dobogását, és abban sem vagyok biztos, hogy reggel egy ilyen löket kellőképpen felébreszt. Van amúgy sima fekete és további krémmel vagy cukorral ízesített fajta is, koffeinérzékenyeknek pedig gyümölcsleveket is gyárt a cég (természetesen HTC tartalommal).

 

  1. Husimusi

Csak annyit szeretnék kérni, hogy ebbe ne kelljen belegondolnom, légyszi-légyszi! Annyira szép képként él a fejemben, ahogy egy gőzölgő csésze tejeskávé van előttem, amibe egy hatalmasat kortyolok és…sertés íze van?! Az idilli pillanatot úgy törné össze, akár Gombócartúr vágyait a dietetikus. Egészen őszintén mondom, hogy nem értem, kinek a pihent agyából pattant elő, hogy a hús és a kávé jó párosítás lenne. Bár lehet, hogy egy HTC-s kávé után csak és kizárólag oldalszalonnát mártogat az ember a feketéjébe.

 

  1. Alkoholos kávébabok

Jó, mindig ismerjük, és talán kedveljük is az ír kávét, tehát a whiskey és a kávé talán elfogadottabb kávéfajta. És ha azt mondom, hogy van a piacon olyan kávébab, ami alkoholba van áztatva és azt lefőzve eleve alkoholos kávét kaphatunk? Ahhoz, hogy ez a számomra teljesen indokolatlan kávéfajta megszülessen, sok-sok tudós dolgozott és kutatott éjszakákon keresztül. Sajnos az eljárás során a kávébabok ugyan magukba szívják az alkoholt, de a koffeintartalom elvész, szóval lesz egy kávé ízű alkoholos italunk.

 

  1. Csípős taco

Ezt valóban szükséges magyaráznom? Sír a szemem és csak azt kérdezem: miért?! Még ha szereted az extra fűszeres mexikói ízeket, akkor sem garantált, hogy ez a kávé ízleni fog neked. De hát, az élet fűszerezve jó, yolo! Másra úgysem jó ez kombináció. Bár egy fincsi alkoholos kávétól becsípve egy szolid házibuliban, egy csésze dzsanga kávé után még szuper kihívás is lehet belőle, ki bírja meginni.

 

  1. Gyökérsör latte

Amerikában egyre népszerűbb az úgynevezett gyökérsör (root beer), ami egy alkoholmentes ital. A szasszafrász babérfa vagy amerikai lázfa egy korábban gyógynövényként használt faféle. Csak aztán rájöttek, hogy nem valami hatékony, ezért fel kellett máshogy használni, és tádám, így lett a gyökérsör. A gyökérsörös kávé igazából gyökérsörből, tejből és egy espressoból áll, aminek állítólag olyan az íze, mint a karamellás vaníliának. Állítólag. És olyan.

Szerző: Elek Dóra

Forrás / Fotó: pixabay.com