Esküvői köszönőajándék-ötletek

Esküvői köszönőajándék-ötletek

Esküvői köszönő-ajándék ötletek

Közeleg az esküvőd napja és még nem tudod, mivel háláld meg vendégeidnek a részvételüket? Nekünk van pár remek ötletünk milyen köszönetajándék lesz idén a divat!

A nagy nap megszervezése sokrétű feladat, amelynek minden részlete kulcsfontosságú. Ha a barátok és rokonok osztoznak a jegyespár boldogságában, illik megköszönni nekik: ezért fontos elem az esküvőn a köszönetajándék. Lehet, bárcsak apró figyelmességnek szánja az ifjú pár, de egy elmaradhatatlan kedvesség minden menyegzőn ez a kis meglepetés. A 21. században szinte ez már hagyománnyá vált. De honnan is ered?

A délvidéken, az olasz és francia területeken volt szokás, hogy a meghívott vendégeknek kedveskedtek apró ajándékokkal. Kezdetben nem csak esküvőkön, hanem bármilyen közös családi ünnepen előforduló tradícióként jelent meg. Úgy tartották, hogy ezek az ünnepek szerencsét hoznak, amelyet meg kell őrizni, ezért apró kristályból készült dobozokba zárt, cukorból készült édességbe rejtették eme szerencsét.

A legtöbbször ajándékozott apró nyalánkság, öt darab csomagolt, cukrozott mandula szokott lenni. Itt megjelenik a kettőség: az édes külső máz és a kemény, roppanós belső része egy finom íz kombinációt rejt. Ez szimbolizálja a menyasszony és vőlegény külön egységét, amely a házasság után egymásra talál és eggyé válik. Ennél a jelképes ajándéknál a számoknak is jelentősége van. Az öt szem mandula önálló jelentést hordoz: a szerelmet, a boldogságot, egészséget, termékenységet és jólétet szimbolizálja.

Mivel az esküvők fontos eleme és akár a dekoráció része is lehet, ezért külön figyelmet kell szentelni a köszönetajándékra is.

2017-ben már nem csak a cukrozott mandulát adhatjuk vendégeinknek. Ma már sokféle egyedi cukorkákat, különböző csomagolásokba rejthetünk. Fontos, hogy a csomagolás színe harmonizáljon az esküvői dekorációval. Hogy még személyesebbé tegyük, az ültető kártyákkal összefűzve adjuk át. Remek alkalom lehet a barátnőiddel összeülni és csacsogni egy pohár pezsgő felett a vőlegényről, miközben ezeket az ajándékokat készítitek el közösen.

Most mutatunk néhány ötletet, milyen köszönetajándékot adhatunk a cukrozott mandulák helyett:

  1. Rózsaszín, szív alakú formacukor csavaros üvegbenköszönetajándék
  2. Barna tört kandis cukor csavaros üvegbenajándékötletek
  3. Színes kandiscukor pálcák celofán csomagolásbanajándékötletek
  4. Színes kristály dekor hálóbanköszönetajándék
  5. Figurina formacukor üvegcsében, masnivalköszönetajándékEzeket a szépségeket megtalálod és meg is rendelheted a www.coffeetry.hu oldalon!
    Forrás: coffeetry.hu
    Szerző:  Horváth Dalma