Fesztiválos fröccs utáni kávés örömök

Fesztiválos fröccs utáni kávés örömök

Fesztivál reggelén beütött a reggeli kóma. Elő a kávés megoldással!

Ide azzal a forró feketével! Hiszen mi se hozathatná jobban helyre az embert, mintha egy kávés meglepetés vár az asztalon, esetleg egy aspirin társaságában. Ugye egyetért mindenki?

A nyár javában zajlik kellemes és pihentető örömeivel együtt. Ám a tengerparti nyugalmas holiday mellett olykor érdemes megpróbálkozni egy kalandosabb útvonallal is. Ha fesztiváljáró vagy akkor pontosan tudod miről beszélek, ha pedig mégsem vagy még nem, akkor próbáld ki már csak magáért az életérzésért. Szerencsére még akad bőven lehetőség idén is egy kis szórakozásra, hiszen a nyár maradék része is kiváló programokkal kecsegtet. Viszont, ha jársz fesztiválozni, ha nem, abban minden kedves Coffeelovers olvasó valószínűleg egyetért, hogy kávé nélkül a reggel sosem egyszerű. Nos, nincs ez másként koncertek utáni reggelen ébredve és a sátorból kikukucsálva sem.

A 2017-es szezont mi mással is kezdhettem volna, mint egy júniusi orfűi túrával? Már számos rendezvényt megjárt fesztiválozóként kijelenthetem, hogy általában a Fishing On Orfű számomra mindig az év egyik legkedvesebb élményét szokta elhozni. Ám annak ellenére, hogy régi visszajáró vendég lennék idén úgy döntöttem, hogy csatlakozok a barátaimhoz és megspékelem én is némi újdonsággal, melyet eddig valahogy elkerültem.

kávé

 

Baranyai Borfalu

Szokás mondani, hogy az egészséges életmód receptje tartalmazhat naponta egy-két pohár bort. Így természetesen ennyi csodás és csábító Baranyában fellelhető borvidék mellett érdemes az ismerkedés az ottani Borfaluval vagy éppenséggel egyenesen egy túrával. Nos, többféle koncerteken kívüli opció is jut a kalandorok számára, akik napközben nem a víziszínpad környékén szeretnének napozni vagy éppen mondjuk horgászni. Idén eljutottam végre az egyikre én is! Szerencsére a szervezők úgy találták ki, hogy reggeli időben minden kávéimádót támogatni szeretnének, így egy ajándékkávéval indult a nap kedvenc rántottám mellett. Jegeskávé! Mennyei mentőeszköz egy forró másnap reggelén!

Majd végül visszasétálva a Borfaluba útközben Varga Lívius is megjelent a színen cserkész-öltözékében, mint ideális és felelősségteljes vezetőnk a fröccstúrán. Majd együtt célba is vettük a tavat az inditó mohácsi fröccsünket követően. A továbbiakban különböző állomások vártak ránk, melyeket Lívius közvetlen történetei és viccei tettek még szórakoztatóbbá. Mint például az ivás 50 árnyalatának rejtelmei, melyet talán jövőre a vállalkozó kedvűek szintúgy megtudhatnak.

kávé

Az a kondér bableves

„Mire már azt hittük, hogy végre megérkeztünk, jön egy újabb kanyar.” Ahogy azt két nappal később egyik Quimby dalban is hallhattuk a fellépésükön. Ám mi nem bántuk a fordulókat, habár az a tó körüljárva tűnik csak igazán nagynak a melegben. Végül csak elérkeztünk az utolsó állomáshoz, ahol egy kondér bableves várt minket természetesen a legjobb baranyai borokkal.

Az ebédet ugyan gyorstempóban kellett elfogyasztani a közeledő koncertek és kiváltképp a viharfelhők végett. Ennek ellenére elkapott minket a zivatar, így úgy döntöttünk, hogy egy próbát megér és stoppolásra adjuk fejünket. Végül is mégiscsak egy személyes és családias kis fesztiválról van szó, nemde?

Majd mikor igazán belejött az eső is a ritmusába, akkor állt meg a nyolcadik autó mellettünk, melybe hamar bepattantunk némi magyarázkodás közepette, hogyan is lukadtunk ki a tó másik oldalán egy fröccstúra keretében. De szerencsére erre nem is volt szükség, a kérés csupán annyi volt, hogy meséljünk Lívius mester trükkjeiről. Ugyanis a sofőrünk másnap tartja majd a következő túrát és nagyon lelkesen várja. Tehát ezúton is köszönjük Scherer Péter és családja kedvességét! Reméljük kiválóan sikerült a túra. Számomra sikerült még emlékezetesebbé tenni ezáltal is egy csodálatos fesztivált!

Tehát, aki azon gondolkozna, hogy belevágjon-e egy nyári fesztiválozásba, akár ismeretlenül! Ne habozzon! Végül is mikor máskor lennének az embernek hasonló sztorijai?

Forrás / Fotó: HVG.hu, Gál Ágnes Photography

Komment

Komment