Füstbe ment kávé – ezért cseréld le a cigit!

cigit

Füstbe ment kávé – ezért cseréld le a cigit!

Dobd a cigit, mert a kávé az új társadalmi tevékenység

A cigit, a füstölést úgy szokták emlegetni, mint a tevékenység, ami összehozza az embereket. Igen, meg jól be is büdösíti őket, de miért ne nézzük inkább a dolgok pozitív oldalát? Nem, ez nem az a cikk lesz! Összegyűjtöttük, miért jobb társadalmi tevékenység a kávé, és miért dobd a cigit. Tényeink bizonyítottak, és még brit tudósok sem kellettek hozzá.

Íme 4 ok, amiért jobban jársz, ha a cigit kávéra cseréled:

 

1. Nem leszel büdös!

Csak a szájszagod lesz olyan, mintha nem a tiéd lenne, de ez könnyen kiküszöbölhető. Ráadásul se a ruháid, se a hajad, se az iroda (miután bejössz) nem fog szaglani, nem lesz füstös. Mondjuk, te ebből többnyire semmit nem érzel, hiszen már megszoktad, de a környezeted attól még érzi. Főleg beszélgetés közben a nem dohányzó kolléga, aki azért imádkozik, hogy kapj már egy rágót, vagy csak… legalább hajolj távolabb.

 

2. Nem kell megfagynod télen!

Dohányosként hajlamos vagy arra, hogy télen, a mínusz száz fokba is kiállj cigizni. Ilyenkor leginkább a barátnődet sajnálom, aki nem dohányzik, de te igen, és te addig nyaggatod, míg ki nem áll veled a hóba, jégbe, fagyba.

A szerencsésebb társaid eközben az irodában a markukba vigyorognak, bemennek a jól felfűtött konyhába, megmelegítik a fincsi kávéjukat, és a kezüket a bögrére fonva (ami tökéletesen meleg) leülnek az asztalhoz, hogy kényelmesen (nem vacogva) elfogyasszák a bögre tartalmát. Persze főleg akkor örülnek, ha a főnök még néhány fincsi szív alakú cukrot és színes kandispálcát is becsempész a kávé mellé.

 

3. A kávénak legalább van pozitív oldala!

Például a koffein. Továbbá a kávé finom, a kávé ízes, a kávé a mennyország. Tökéletes, ha alacsony a vérnyomásod, de akkor is, ha fáj a fejed. Megfelelő mennyiségű víz kíséretében a koffein felébreszt, és képes leszel végigcsinálni akár a legnehezebb napot is. Segít koncentrálni, mert a koffein stimulálja az agyműködést.

Ezzel szemben a cigaretta… megnyugtat? Csak azt hiszed. Esetleg… Ó, igen! Nem lesz étvágyad, és tudsz egy kicsit fogyni. Igaz a tüdőd olyan lesz, mint az aszott barack, a bőröd meg, mint a fonnyadt almának, de az mindegy.

Erre jöhet válaszul, hogy de a kávé így, a kávé úgy, magas vérnyomás, szívelégtelenség, stb. Ha nem vedeled literszámra per nap, semmi bajod nem lesz a kávétól

 

4. És a legfőbb ok

A kávé egy valódi élmény, egy exkluzív szórakozás, aminek igazi kultúrája van. Nem véletlenül nyílik annyi kávézó, és van tele a nap legtöbb szakában. Sajnálatos módon azonban az emberek (köztük lehetsz még te is), megragadtak a „reggel dobjunk be egy eszpresszót” szinten, ezért nem tudják, hogy a kávét igenis élvezni kell. Pont, mint egy jó bort.

Forrás / Fotó: Cover Photo by Jake Young on Unsplash

Szerző: Írók között