George Clooney nem is szereti a kávét?

George Clooney nem is szereti a kávét?

Vajon mi az igazság George Clooney kávés-háza táján?

Az egyik ismert kávémárka reklámarca lett George Clooney és valószínűleg minden nő elképzelte, milyen lehet, amikor reggel még álomtól kócosan belép a konyhába és ott áll a pultnál az ismert színész – kicsit borostásan, sármos mosollyal kérdezi tőlünk, hogy kérünk-e mi is kávét, vagy előbb letusolunk?

Lojalitás vagy tiszta üzlet?

Abban minden bizonnyal egyetérthetünk, hogy attól, hogy valaki reklámoz egy terméket, még nem feltétlenül kell, hogy a való életben is használja, viselje, fogyassza azt. Bár akkor lesz a reklám és a hozzá kapcsolódó arc igazán hiteles, ha nemcsak abban a 30 vagy 60 másodperces hirdetésben, de a hétköznapokban is használja, viseli, fogyasztja a terméket. Jelen esetben George Clooney a kávét.

Fórumtéma

A kérdés nem csak bennünk fogalmazódott meg, egész fórumok témáját adta a nagy kérdés. Az egyiknél konkrétan az váltotta ki a kommentelők aktivitását, hogy az első kérdés így hangzott: Iszik valójában George Clooney kávét? Mert én azt hallottam, hogy nem, inkább teázni szokott. Tudja valaki, honnan van ez az információ?”

Jöttek is rá a válaszok, hogy igen, más is hallott ilyesmiről, de szerintük ez nem igaz. Mert sok kép készült már az ismert színészről kávéscsészével a kezében, vagy ahogyan belekortyolt a feketéjébe. Egyesek olasz kávézók teraszán ismerték fel a Vészhelyzet egykori Ross dokiját, mások szerint pedig az semmit nem jelent, ha Clooney egyszer teát, másszor kávét iszik. Hiszen a stílusához is ez illik: olasz kávé, angol tea, kubai szivar, satöbbi.

Aztán sokan azt is tudni vélik, hogy az eszpresszót szereti, mert a különböző interjúk és beszélgetések közben mindig egy kisebb csésze van a sármos színész előtt az asztalon. És a róla mintázott viaszbábuval is előszeretettel kávézgatnak a látogatók a bécsi panoptikumban. Vagyis minden jel arra utal, hogy Mr. Ocean szereti a kávét, legalábbis a rajongók szerint biztosan. Erre utalhat az is, hogy mennyire kétségbeesettnek tűnt már a fórumot elindító kérdés is, amely akarva akaratlanul azt sugallta, mintha inkább azt kérdeznék: “Ugye nem igaz, hogy a teát szereti…?!”.

George és a kávé szerintünk

Nagyot csalódnánk, ha végül kiderülne, hogy Clooney mégsem szereti a kávét. Szerintünk ez nem is igaz. Szeretnie kell, hiszen olyan jól áll neki a kis csésze! Akár egy hangulatos olasz kávézó teraszán ücsörög, akár egy filmes jelenetben szürcsölgeti a feketét, mert éppen egy fontos találkozóra vár. Azzal nincs semmi baj, ha néha inkább teázik, annak is megvan a maga koreográfiája és aktualitása, de hogy ne igyon kávét egyáltalán, az elképzelhetetlen.

Mert hozzá egyszerűen illik a kávé, és kész. Ahogyan George Clooney is illik minden nő konyhájába, aki legalább egyszer már elképzelte, hogy milyen lenne, ha… Ha arra ébrednénk, hogy isteni kávéillat kúszik be a reggeli napsugaraktól egyre vidámabb hálószobánkba. Hogy amikor még álomtól kócosan belépünk a konyhánkba megbizonyosodni róla, ez most tényleg a valóság! A pultnál ott áll Ő, igen Ő, a nagybetűs színész, George Clooney! Kicsit borostásan, de annál sármosabban mosolyogva kérdezi tőlünk, hogy kérünk-e mi is egy kávét, vagy előbb inkább letusolunk?

Forrás/Fotó:https://www.nestle-nespresso.com/newsandfeatures/george-clooney-becomes-nespresso-global-brand-ambassador-by-extending-his-relationship-with-the-brand-in-north-america