Ha a kávé nő lenne #Cappuccino

cappucino

Ha a kávé nő lenne #Cappuccino

ÍGY NÉZNE KI

Ha a cappuccino nő lenne, telt nő lenne. Mindig kiskosztümben járna és imádná az apró kiegészítőket. Ridikülje lenne, amiben pici pénztárca és pici kulcstartó van.

A cappuccino szereti az alakját, meg van elégedve önmagával, 30 év körüli, sosem rohan sehova, utál késni. Megfontolt és ráérős. Gyűrűt visel, többet is, arany karkötőt és nyakláncot, de mindegyik ékszer visszafogott, vékony. A kedvenc színe a fehér, elefántcsont, tört fehér, ilyen színű kosztümben van a leggyakrabban. Nem szereti a vad színeket, a letisztult dolgokért van oda.

ILYEN A JELLEME

Szeret órákig a kedvenc kávézójában üldögélni és a tejhab a kedvence. Nem beszélget senkivel, inkább egyedül szeret lenni. Ilyenkor nem magányos, csak szereti ezt a nyugalmat. Előszeretettel sétálgat órákig a városban, ilyenkor nézelődik, élményeket gyűjt. Nem szeret sietni és nem szereti, ha siettetik. Szeret ugyanakkor feküdni és kelni, a szokásai rabja. A kedvenc kávézójában szeret ugyanoda ülni. Mindig egy szelet tortát kér a kávéja mellé, a dobos a kedvence. Hétvégén pontban 10 órakor a kávézóban ül és elfogyasztja tejhabos kávéját és dobostortáját.

ILYEN EGY NAPJA

Reggel 7-kor kel. A fürdőszobába megy, ahol elvégzi a szokásos arcápolását. Nagyon figyel magára. Kifesti magát, piros rúzst és körmöket készít magának. Nem durva pirosat, de fontos neki, hogy ki legyen festve. Szeret magával törődni. A haját kontyba köti, fésűvel fogja össze, aztán a kezével ellenőrzi, hogy nincs-e kilógó tincs sehol. Megeteti a macskáit, szereti őket. Megsimogatja a macskákat és törődéssel, szeretettel ad nekik enni. Ezután ő maga is megreggelizik. Pirítóst eszik sonkával, a sonkából ad a macskáknak is, mert azok már körülötte nyávognak ilyenkor. Néha édes péksüteményt reggelizik, de csak ritkán, a pirítóst jobban kedveli. Szereti érezni, ahogy ropog a kenyér a fogai alatt. Rendet tesz, a tányért és bögrét elmosogatja, a konyhapultot letörli. Nem megy el úgy otthonról, hogy rendetlenség van.

Az előző este kikészített ruhát felveszi. Testszínű harisnyát húz, majd krémszínű szoknyát, hozzá passzoló blúzt és blézert vesz föl. Körömcipőt választ, de mielőtt felvenné, ellenőrzi, hogy sehol sem koszos-e. A kézitáskája nem kopott, hibátlan, törtfehér színű, bőr. 8 óra 10 perc van, nincs késésben, felveszi a cipőjét, elköszön a macskáktól és elindul az irodába. Titkárnő egy menő nagyvállalatnál. Már beér 8:40-re, de nem bánja, szeret hamarabb megérkezni, mert ilyenkor van ideje elkészíteni magának a kedvenc tejhabos kávéját. A főnöke 9 körül érkezik. Szereti ezt a munkát, mindig összeszedett és pontos, a többi titkárnővel is jó viszonyban van, de valamivel fölöttük is áll. Precizitásával és maximalizmusával vívta ki az elismerést.

A főnökével is jó viszonyban van, bár nagyon formális a kapcsolat, mindenben számíthat rá a főnöke. Tudja az időpontokat, soha sem szétszórt, mindig tudja, mi a következő lépés, nagyon jó titkárnő. A munkaideje délután 5 órakor jár le, ekkor összepakol és elindul haza. Ilyenkor nézelődik, kávézik egyet vagy éppen bevásárol, nem siet haza. Hazaérve megeteti a macskákat. Kipakolja a vásárolt dolgokat, rendet tesz, vacsorát készít, majd olvasgat. A magazinok a kedvencei, de a szerelmes és kalandregényeket is kedveli. Fürdőt készít magának, ahol folytatja az olvasást. Hosszan fürdik, testápolóval bekeni a lábát, karját. Kinyitja a szekrényt és előkészíti a másnapi ruháját. Megsimogatja a macskákat, majd este 11-kor aludni tér.

 

 

Forrás / Fotó : www.bigstockphoto.com