Ha húsvét, akkor… Nagy Csokitojás-Teszt! #2

Ha húsvét, akkor… Nagy Csokitojás-Teszt! #2

Csokitojás és terülj, terülj asztalkám!

Az ünnepekben az az egyik legjobb dolog, hogy telis-tele van az ebédlőasztal finomabbnál-finomabb ételekkel, amikből kipukkadásig ehetjük (és esszük is) magunkat. Az indok az evésre ezúttal nem más, mint a Húsvét. Húsvétkor általában minden gyerkőcnek a csokinyuszi, vagy csokitojás az, amire fáj a foga. Az utóbbiak közül leteszteltünk párat, mutatjuk az eredményeket!

Sajnos kávéval töltött tojással nem hozott minket össze a sors, ezért „felturbóztuk” a csokikat egy kis kávés dekorációval.

1. Vitorlás tojás

Nem kellett sokat bíbelődnünk ezzel a darabbal, hiszen szinte egyből ilyen, vitorlás hajóra emlékeztető formát vett fel, amint lehámoztuk róla az egyébként vékonyka, könnyen szakadó pirosas-aranyas árnyalatú köpenyét. Emellett egy igen maszatolós-foltot hagyós csokiról van szó, ezért ha éppen gyerekek kezébe adjuk, mindig legyen nálunk papírtörlő! Ízvilágát tekintve se nem tej, se nem ét. Valahol a kettő között, bár inkább édeskés irányba tart. Nem rossz, de legközelebb nem biztos, hogy a kosarunkba tesszük.

Értékelés: A gyengélkedő csomagolásra való tekintettel 2 pont jár neki.

2. Nyuszis kaszinó tojás

Második nekifutásra egy jóval kisebb, ám annál különlegesebb csokitojás mellett tettük le a voksunkat. Mintája egyszerű, ám nagyon praktikus. Elég csak egy kis darabot leharapni a tetejéről és már külön is válik ott, ahol kell neki. Ezután mindenki a maga kedve és módja szerint fogyaszthatja ezt a kifejezetten krémes állagú, tejes ízű, olvadós jellegű csokikát. Belsejében tömény tejes hab található, ezért nem árt, ha olykor-olykor megtöltjük valamilyen „semlegesítő hatású” itallal a képen látható – vagy ahhoz hasonló – feles poharunkat. Haha!

Értékelés: Mivel nagyon édesszájúak vagyunk, megadjuk az 5 pontot!

3. Baymax tojás

Meglehet, hogy túlságosan is sok képzelőerővel rendelkezünk, de ahogy megláttuk ezt a csodatojást és azt, hogy csomagolása – így maga a tojás is – emberi formát ölt, egyből a Hős 6-os című film főszereplője, Baymax jutott róla az eszünkbe. Szerintetek is hasonlít? Termetes alkata nem a véletlen szüleménye, hiszen nem üres pocakkal érkezik a boltok polcaira. Van benne pár elég nagynak mondható csokigolyócska, amik egyből szétolvadtak, amint a szánkba kerültek. Ennek ellenére mi sokkal inkább szerettük volna, hogy a bel, – vagy inkább bél – tartalma másmilyen ízű legyen.

Értékelés: Hosszas vacillálás után úgy döntöttünk 3 pont jár neki.

4. Nyuszi tojta művész tojás

Utolsó választásként egy tapintásra kemény, és nem maszatolós tojással álltunk szemben, így arra gondoltunk, ebből muszáj lesz valami egészen mást kihoznunk a legvégére. Bár nehézkesen de széttörtük, széleit pedig kissé megolvasztottuk, lágyabbá tettük. Természetesen meg is kóstoltuk. Gyümölcsös, ám azon belül is barackos ízeket hordozott magában. Leginkább egy kávéval működő szökőkútra emlékeztetett minket.

Szívesen elfogadnánk egy ilyet otthonra is!

Értékelés: Az 5-ös skálán tőlünk 4-est kapott.

    

Képek: Hajas Imelda, Pinterest.com