Ha a kávé nő lenne, férfi lenne #Espresso

espresso

Ha a kávé nő lenne, férfi lenne #Espresso

ÍGY NÉZNE KI az #Espresso

Ha az espresso nő lenne, akkor 38 éves férfi lenne. Fekete hajában már egy-egy ősz hajszál bújik meg. Általában fekete öltönyben és fehér ingben jár, a cipője fekete bőrcipő, amit mindig gondos masnival és dupla csomóval köt meg. Vékony testalkatú, nem sportos, az ingben olykor-olykor felvillan némi sörhas, ami nem a sörtől van.

Az espresso ugyanis utálja a sört, helyette borozik és szeret nagyokat enni, igazi gourmet. Az arca vékony, kissé beesett, legtöbbször fekete kalapot visel és sötét, bőrből készült aktatáskát. Mindig van rajta óra, ami aranyozott, de nem csillog, matt.

 

ILYEN A JELLEME

Szereti percre pontosan tudni a napirendjét, melytől nem szeret eltérni. Igazán összeszedett, nála mindig minden a helyén van. Az alkalmazottaitól hasonló pontosságot vár el, nem szereti a későket. Egy nagyvállalat feje, a nagyobb ügyfelekkel ő találkozik, ezért fontos számára, hogy megjelenése mindig kifogástalan legyen.

A túl sok szín nagyon megzavarja, a letisztult, egyszerű tárgyakért rajong. Az espresso magas, hosszú végtagjai vannak, nagyokat lépve halad az utcán megfontoltan, de céltudatosan. Nem siet, de hosszú lábai miatt gyorsan odaér bárhova, nem szereti a lassúságot.

 

ILYEN EGY NAPJA

Hétkor kel, általában magától fölébred még az óra csörgése előtt. Felül az ágya szélén, majd a fürdőbe megy. A bútorai letisztultak, fekete és ezüst, fém színek vannak jelen a tipikus legénylakásban.

Mindenből csak annyi, amennyi kell, nincsenek felesleges mütyürök és rendetlen területetek. A fürdőben hideg zuhanyt vesz (ez jót tesz a szívének és felfrissíti), majd a tükör előtt állva a borotvahabbal alaposan bekeni az arcát, megborotválkozik. Minden reggel megteszi, mert nem szereti a borostát.

Az első dolga a habmaradékok lemosása után, hogy egy határozott mozdulattal a karjára csatolja a karóráját, ellenőrzi rajta az időt. Nem reggelizik, egy kávét készít magának, amit aprócska csészéből hörpint fel, ez teljesen felpörgeti. Szereti a kávé nyers ízét, nem édesíti, és a világért sem rontaná el tejjel, tejszínnel.

A szekrényből a vasalt ingek katonás sorából leemel egy fehéret. Nincs minta, sem felesleges „csicsa”, csak a tiszta, hófehér ing a mosodából. Ráveszi a fekete zakót, nyakkendőt nem köt. A cipőjét akkurátusan beköti, dupla hurokkal zárja a folyamatot. Elindul a munkahelyére, ahova mindenki előtt fél órával érkezik.

A saját irodájába érve leveszi a zakóját és az irodai szék támlájára helyezi. Szeret korábban érkezni, így van ideje arra, hogy a beérkezett e-maileket ellenőrizze, válaszokat küldjön. 9-kor megérkezik a sürgölődő tömeg, meeting kezdődik fél10-kor, amit az #Espresso tart, feláll, felveszi a zakót és indul a tárgyalóba. Mire vége a tárgyalásnak, éhes lesz, de nem is baj, úgyis munkaebédre indul. Egy drága, előkelő étterembe viszi az fontos ügyfelet, lazacot eszik, mert nem akarja magát degeszre tömni, végezetül felhörpint egy kávét.

Délután komoly tárgyalása van, nehéz tárgyalópartner, de végig higgadt és határozott. 6 órakor elindul az irodából, a barátaival találkozik, mert asztalfoglalásuk van egy felkapott és elegáns étteremben. Itt már igazán elereszti magát, bort iszik és kacsasültet eszik. Mire elindul haza, már este 9 körül van, hazaérve levetkőzik, utolsóként az óráját veszi le és a mosdókagyló szélére helyezi, pontosan oda, ahonnan reggel felvette.

Ez nem tudatos, csupán megszokta, a keze önmagától oda teszi, és ott keresi a karórát. Zuhanyozik, fogat mos, szájvízzel kiöblíti a száját és ellenőrzi a körmeit, mert gyűlöli, ha kosz ragad alá. Ébresztőt állít és este fél 11-kor álomra hajtja a fejét.

Forrás / Fotók: Photo by Jeremy Beadle on Unsplash