Ha a kávé nő lenne #Latte

latte

Ha a kávé nő lenne #Latte

Így nézne ki:

Ha a latte nő lenne, mindig késésben lenne. Néha nagyon csinosan öltözik fel, néha pedig teljesen ágról szakadt. Jó nagy táskája van, amiben mindenféle dolgok vannak: tiszta zsebkendők, koszos zsebkendők, számlák, pénztárca, kézkrém, bérlet, iratok, papírok, tollak, stb. Mindig rohan és semmire sincs ideje. Ékszereket nem visel, csak egy karórát, ha nem felejti el felvenni, de a legtöbbször elfelejti. A kedvenc színe a … igazából mindig más. Szereti a narancssárgát, lilát, kéket, pinket, zöldet, türkizt.

ILYEN LENNE A JELLEME

Szeret mindig kapcsolatban lenni másokkal, ha egy percig nincs mit csinálnia, unatkozni kezd. Szeret társaságban lenni, de máskor nagyon antiszociális. Nem szereti, ha tötymörögnek előtte, ha megy, akkor siet, nem sétál és nem ballag. Tudja, hogy mit hogyan kéne csinálnia, de igazából… nála ahogy esik, úgy puffan. Néha felzabálja a fél házat, máskor pedig egész nap nem eszik semmit és nem is éhes. Néha 5-kor kel, néha pedig 10-kor, nincs napirendje.

 

ILYEN EGY NAPJA

Persze az előző mondattal ez ellentétben áll, mégis próbáljunk neki egy átlagosnak mondható napot összeállítani. Reggel felkel az óra kb. 14. jelzésére, gyorsan készít egy kapszulás kávét, csak erre van ideje, aztán csinál egy teát. Persze mindig túl melegre forralja a vizet, ezért nem tudja meginni egyből, próbálja hűteni, de nem sikerült. Leteszi, és ott is felejti 4-5 órára. Amikor eszébe jut, már hideg lesz, azért nem issza meg. Reggelinek összekotor valamit a hűtőből, ha szerencséje van, előző este bevásárolt, ha nem, akkor iszik egy pohár vizet és bámulja az üres konyhaszekrényt. Valamit összeguberál, bedob pár almát és banánt (ha van otthon…) a táskájába.

Késésben van,

gyorsan magára rángat egy farmert és valami felsőt. Mindegy is már, mert úgysem fog odaérni. Lohol az utcán, a félrefogott haja csak úgy lobog a szélben. Az orra előtt megy el a busz, pedig azzal még csak negyed órát késett volna. Megvárja a következő buszt, közben rájön, hogy azt se tudja, hova kell mennie. A telefonján próbálja kisilabizálni, hogy is kellene odamennie. Emiatt még többet késik. Megérkezik és elnézést kér a késésért, szabadkozik, hogy a busz meg a közlekedés, de ő is tudja, hogy nem ez az ok. Leül, próbál bekapcsolódni az értekezletbe. Mindenki más előtt laptop vagy jegyzetfüzet, ő megsemmisülve kotor elő a táskájából valami fecnit, amire jegyzetelni próbál. Az értekezlet végén elteszi a papírcetlit, amit ezután soha többé nem fog megtalálni. Már rohan is egy másik megbeszélésre, kreatív szövegek írásával foglalkozik, nincs közvetlen főnöke, csak megrendelői. Maga osztja be az idejét…a lehető legrosszabban.

Hazaérve lerogy a kanapéra,

rájön, hogy nagyon éhes. Keres valami gyors és egyszerű ételt, szendvicset. A környezetében mindenhol papírok, jegyzetek, kávésbögrék, ruhák. Szétnéz és megfogadja: „igen, holnap rendet fogok rakni, csak a mai nap az kész káosz, szóval ma nem lehet”. Délután még találkozik az egyik barátjával, jól elbeszélgetnek, már este 7, mire hazaér. Elkezd dolgozni. Fecnikre irkál fel néhány ötletet, aztán eszébe jut, hogy ma leadási határideje van egy másik projektnek. Azonnal szemléletet vált, félresöpri az addigi jegyzeteket és teljesen újakat kezd.

Már este 10, de még mindig nincs kész.

Kapkod, még egy kávét készít, szorítja a határidő, de akkor bevillan egy jó ötlet. Már nem is kell a kávé, belelendül és elkezdi szeretni a projektet. A sajátjává válik a munkája, szinte lázban ég tőle. Nem tud lefeküdni ameddig nincs kész, nem is nézi az órát. Nem eszik, nem iszik, annyira belemélyed. Hajnali 3-at mutat az óra, mire elkészül. Még egy gyors ellenőrzés, sietős zuhany, fogmosás, pár korty víz és bezuhan az ágyba. Kattog a fejében a projekt, miközben eszébe jut, hogy éhes. Felkel, eszik pár falatot, megnézi a telefonját, válaszol a barátainak, akik addig írtak neki, míg ő teljesen elvakultan dolgozott. „Oké, de most már alvás!” – mondja magának, de nem megy, pisilnie kell, felkel, eszik, újra fogat mos, lefekszik, de ekkor már hajnali fél 6. Végre el tud aludni.

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com