Ha sznob-kávés vagy, TUTI ezt iszod!

sznob

Ha sznob-kávés vagy, TUTI ezt iszod!

Akarod tudni mennyire vagy sznob? Most felfedjük!

Akik megtehetik, hogy kedvükre locsolják a pénzt különféle luxus élvezetre, azok általában a kávézást sem bízzák a véletlenre. A hétköznapi kávézók helyett igyekeznek a város legpuccosabb és lehetőleg legdrágább helyein elfogyasztani luxus italukat, mindezt luxus körülmények között, luxus társaságban. Na ők a sznob-kávésok.

 

 

Nem mindegy, hogy hol, mit, és kivel!

Mindannyian ismerünk olyan „majmonckodó” embereket, akik sosem elégszenek meg a legolcsóbb dolgokkal. Pedig előfordulhat, hogy a filléres termékek nem csak ár tekintetében érik meg jobban a vásárlást, hanem minőség tekintetében is. Ennek ellenére számos önfejű emberrel találkozhatunk, akiknek továbbra is mindenből a „legjobb” és a legdrágább kell, legyen az táska, laptop, étel-ital, vagy akár egy parfüm.

Így megy ez a kávéval is. A kávé nem pusztán a reggeli menü egyik italának számít, ez annál sokkal összetettebb, tágabb fogalom. De nézzük, mi alapján választanak és tesznek különbséget a sznob-kávésok. Kedvenceink csupán ár alapján válogatnak a drágábbnál-drágább kávék közül – az olcsóbbakat talán észre sem veszik az étlapon -,  vagyis nekik igazából mindegy, hogy milyen, csak legyen jó drága, amivel aztán henceghetnek.

Vajon tudják-e azt, hogy a jegeskávé például sokkal drágább, mint a forró, mert előállításához több erőforrásra van szükség? Vajon érdekli őket? A műanyag pohártól a szalvétáig, hogy duplázzuk, vagyis újra elkészítsük a kávét, hogy másodszorra erősebb legyen, a jegeskávéhoz szükséges erőforrások számosabbak és drágábbak, mint a hagyományos kávéké. Mindez összeadódik, ami arra készteti a kávéházakat, hogy többet számoljanak fel egy jegeskávéért, mint a forró változatokért. Ezek a tények persze hidegen hagyják a “Kisasszonyokat”, ezért maradnak a jegesnél.

Titeket ez érdekel? Fontos számotokra?

 

 

Egy táskát könnyebben szakértünk meg, mint adott esetben egy kávét. A hozzá nem értő, laikus „kivagyik” viszont szeretik ezt tenni, vagyis 5 perccel azután, hogy megiszunk velük együtt egy italt, biztosan le tudjuk szűrni, hogy egy alkalmi kávéssal ülünk-e szemben, vagy csak szimplán egy kávé-sznobbal. Hiszen nyilvánvalóvá válik mit, (Pénzt? Tudást?) miből és mennyit fektetett bele. Nem mindegy! (Éppen ezért ajánlanám a kávézást programként az első randin!) És ezután jön csak a kedvenc részünk,  az alkudozás. Vajon kapnak-e mégis kedvezményt fogyasztásukért ők, a büszkék, csak úgy. Mert egy próbát megér.

A sznob-kávésok általában szeretnek többen, kis csoportokban mászkálni, betérni egy puccosabbnál-puccosabb helyre. A helyszín mellett fontos továbbá az, hogy alkalmasak legyenek tökéletes fotót készíteni, egyik a másikról, és fordítva, amit aztán ki lehet posztolni és Popcornt zabálva rágcsálgatva várni az érkező lájkokat. Elengedhetetlen.

Végül pár dolog, amit csak a sznob kávésok érthetnek:

 

  • Az előre megőrölt kávé nem egy alternatíva // De ki tudja, mikor lett az őrölve?

 

  • Amikor valaki azt mondja, „Expresso” // Ne! Csak ezt ne!

 

 

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Nathan Dumlao on Unsplash