Hajózz a Balaton hullámain, mint Popeye!

Hajózz a Balaton hullámain, mint Popeye!

A Balaton és a hajók csak rád várnak! Irány a magyar tenger!

Ti is imádjátok a Balaton partján töltött perceket? Mi lenne, ha nem csak napozással és fürdéssel töltenétek az időtöket, hanem hajóznátok is? Remek móka a hullámokon lovagolni a Balaton közepén, akár egy ladik, egy vitorlás, vagy egy hatalmas sétahajó fedélzetét választjátok. Mutatom, miért ne hagyjátok ki ezt az élményt.

Bontsatok vitorlát!

Ha emlékeztek Popeye figurájára, akkor tudjátok, hogy tengerész volt, és mint ilyen, rengeteg időt töltött hajón. Gyerekkoromban imádtam ezt a mesét, és gyakran előfordult, hogy Popeye szerettem volna lenni (amikor nagy leszek). Nos, nem azt a két furcsán óriásira nőtt bicepszet irigyeltem, hanem magát az életformát. Ha nem ragaszkodnék annyira a megszokott életemhez, már régen egy hajón dolgoznék. Szuper kis matróz lenne belőlem, mindenesetre az tuti, hogy rengeteg kék/fehér csíkos ruhám van. A spenótot becserélném egy kis kávéra, ilyen melegben pedig egy fedélzeten elfogyasztott jegeskávé mellett tenném le a voksom. Kész is a tökéletes recept hajó- és kávéimádók számára.

A Balaton nem csupán a fürdéshez és nyaraláshoz szuper választás, de a hajózáshoz is (és persze remek kávézók vannak a parton). Minden korosztály találhat magának olyan programot, mely az igényeinek leginkább megfelel, és az sem jelenthet problémát, ha a Balaton északi vagy a déli partjáról szeretnénk ezeket igénybe venni. Képzeljetek magatok elé egy fantasztikus kávéházat, amely a világ legfantasztikusabb kávés élményét nyújtja nektek, és fordítsátok le ezt az élményt „hajó-nyelvre”. Mutatom máris a kedvenc hajós programjaimat.

Gyorshajózás

Akik elég bevállalósak, imádják a száguldást, és a kalandokat, mindenképpen próbálják ki ezt az élményt. A gyorshajók a Siófok – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekednek, de akinek nincs konkrét úti célja, az is kipróbálhatja a 10 perces száguldást a Balaton vizén. Tökéletes kiegészítője lehet egy vidám, esernyős kávé különlegességnek.

Sétahajózás

Ha hosszabb ideig szeretnétek élvezni a ringatózást a tavon, igyatok meg egy kellemes, habos kávét vagy cappuccinot, mielőtt a fedélzetre léptek. Szinte valamennyi kikötőből indulnak sétahajók a Balaton közepe felé, majd ugyanarra a kiinduló állomásra térnek vissza. A hajókról nem csupán a vizet, a kellemes levegőt élvezhetjük, de a part menti látványosságokat is megcsodálhatjuk, miközben remek fényképek készülhetnek a fedélzetről. Főidényben 18 kikötőből indulnak járatok, 11 kikötőből pedig olyan hajók is közlekednek, amiken a naplementében is gyönyörködhetnek az utasok.

Nosztalgia sétahajózás borkóstolóval

A borok szerelmeseinek ajánlom a nosztalgia sétahajózást, ahol a fedélzeten remek fehér, rosé és vörös borokat kóstolhattok. Fiatal párok számára kiváló randi helyszínnek bizonyulhat, ezért ha kaphatóak vagytok egy kis flörtre vagy csábításra, nevezzetek be egy ilyen ringatózó borkóstolóra!

Bulihajó

Nem szeretnétek kipróbálni, hogy milyen a Balaton közepén, egy ringatózó hajón szórakozni? Felejthetetlen élmény! Ha egy szexi, izgalmas estére vágytok, amibe az ismerkedés is belefér, kapjátok fel a táncos cipellőket, és irány a party! A bulihajók 13 helyszínről indulnak, DJ-vel, fényekkel, retro zenével és mai slágerekkel várják az utasokat, hogy elindulhassanak velük a balatoni éjszakába.

A kedvencem mégis a vitorlázás. Aki egyszer kipróbálja, biztosan beleszeret, és annyira fog ragaszkodni hozzá, mint a reggeli kávésbögréjéhez. Naphosszat süttethetitek a hasatokat egy vitorlás hajón, és ha nagyon melegetek van, csak csobbannotok kell a hűsítő Balatonban. A hajózás és a Balaton olyanok egymásnak, mint egy fáradt reggelnek az első adag espresso. Kihagyhatatlan. Javaslom, ti is csobbanjatok az élményben!

Szerző: Kristóf Eszter/ napikincsek.blogspot.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com