HIDRATÁLÁS KÍVÜL-BELÜL, EXTRA TIPPEKKEL

hidratálás

HIDRATÁLÁS KÍVÜL-BELÜL, EXTRA TIPPEKKEL

Tudtad, hogy a testünk legnagyobb szerve a bőr?

Éppen ezért rengeteg vízre és törődésre van szüksége, hogy megtartsa feszességét és fiatalos ragyogását.

Ma már mondani sem kell, hogy a napi arcápolás alapja a reggeli és esti arcápolás. Mindenki a bőrtípusának megfelelően alaposan letisztítja esténként az arcát, majd ezt a követi az arcápolás, mely a hidratálást és a megelőzést szolgálja. Van, aki kicsit lustább és megelégszik a reggeli és a nap végi hidratálással, azonban érdemes kicsit kényeztetni a bőrünket a szokásos hidratáló krémünk mellett, mert a bőrünk egészen biztosan meghálálja a törődést.

Ma már igazán sokféle megoldás közül választhatunk, az egészen komplex arcápoló készítményektől kezdve a különböző természetes eredetű arcolajokig. Érdemes ezeket az arcápolókat váltogatni, hogy a bőrünket a legkülönbözőbb hatóanyagokkal lássuk el kúraszerűen.

 

Nézzük, hogy mivel tudjuk felvenni a harcot a dehidratált bőr ellen!

Víz, víz, víz

Nem lehet eleget ismételni a vízivás fontosságát.

Mindegy, hogy csapvíz vagy ásványvíz, a lényeg, hogy igyál! Ha nehezedre esik az ajánlott napi két liter elfogyasztása, néhány pohár vizet kiválthatsz zöld teával vagy frissen facsart gyümölcs- illetve zöldséglevekkel is.

Vagy dobd fel a vizeskancsódat pár citrom- és narancskarikával, meglátod, máris könnyebben csúszik. Sokan az uborkakarikákra esküsznek, érdemes azzal is tenned egy próbát!

Külön nappali és éjszakai krém

Egészen másra van szüksége a bőrnek nappal, mint éjszaka. Ne legyetek lusták, válasszátok ki a bőrötöknek megfelelő éjszakai krémet is.

Tarts otthon többféle arcápolót

Tudjuk, hogy este néha nagyon nehéz rávenni magunkat az arcápolásra. De muszáj, mert a bőrünk különben nagyon hamar megbosszulja magát.

A mi tippünk az, hogy tarts otthon többféle extra arcápolót, így minden este kiválaszthatod, hogy tisztítás után mivel szeretnéd kényeztetni a bőrödet. Legyen otthon néhány arcolajod, kapszulád és szérumod és válassz közülük kedved szerint, akár az illatuk alapján.

Folyékony kollagén – hidratálj belülről is

Ne csak a krémedben legyen kollagén, igyál is kollagént!

A folyékony kollagén nagy előnye ugyanis a testfelületen alkalmazott kollagéntartalmú készítményekkel szemben, hogy a fogyasztása az egész test számára kedvezően hat és a teljes bőrfelületünk élvezheti az előnyös hatását.

Ne legyen denaturált szesz a hidratáló készítményedben

Ha valamit, ezt az egyet mindenképp ellenőrizd le, mielőtt hidratálót veszel a testedre vagy az arcodra! Az összetevők között denat.alcohol-ként szokott szerepelni. Leggyakrabban tartósítószerként teszik a termékekbe vagy azért, mert a denaturált szeszt tartalmazó készítmények könnyed érzést hagynak használat után a bőrön.

Sajnos azonban nagyon szárít és károsítja a bőr természetes védekező képességét.

Vigyázz, mert léteznek „jó” alkoholok is a kozmetikumokban, például a zsíralkoholok, melyek kiválóan hidratálnak! Őket nem kell kerülnöd, csak a denaturált szeszt!

Hialuronsav

A hialuronsav a hidratálás aduásza. Az emberi test maga is termeli és elképesztő mennyiségű vizet tud megkötni. Érdemes olyan krémet választanod, amelyben van hialuronsav.

Jó kávézást és szépülést kíván neked a Collagen Cocktail csapata!

Forrás / Fotó: Shutterstock, www.bigstockphoto.com

Kiemelt Fotó: www.pexels.com