Hogyan légy nyertese egy vesztes kapcsolatnak?

Hogyan légy nyertese egy vesztes kapcsolatnak?

A kávét erősen szeretem – és magamat is!

Egy szakítás után helyrehozni magad nem éppen a legegyszerűbb feladat. A bánat, a szomorúság annyira letaglózhat, hogy sokkal inkább önpusztító gondolatokkal, mintsem építő tervekkel vagy adott esetben elfoglalva.

Egy bizonyos szintig ez természetes folyamat. A kapcsolat lezárása is veszteség, s mint minden veszteséget, ezt is meg kell gyászolni, különben nem jutsz túl rajta. A gyászidő változó lehet, de a „szakma” azt mondja, hogy annyi hónap türelmi időt kell, hogy szabj magadnak, ahány éves múltat gyászolsz aktuálisan. Nyilván egy rövidebb kapcsolatot könnyebb kiiktatni gondolataink és érzelmeink hálójából, mint egy akár eletre szólónak tűnőt. Ott már sok a közös emlék, még a lakásodban is szinte minden elvesztett kedvesedre emlékeztethet. De ezen is túl kell, hogy juss, hiszen csak Te álltál meg egy pillanatra, csak Te kerültél egymagasságba a padlóval, az élet azonban továbbra is zajlik, halad körülötted, s előbb-vagy utóbb Te is ismét be kell, hogy csatlakozz csodaszép és megannyi újdonságot rejtő forgatagába.
Van néhány nagyon egyszerű trükk, melyek beépítésével a mindennapjaidba igen rövid idő alatt minőségi változást tapasztalhatsz közérzetedben. Az alábbi javaslatok segítenek majd abban, hogy visszanyerd régi erődet és önbizalmad!

Önszeretet – a legjobb orvosság!

Tán még soha nem volt szükséged arra annyira, hogy kicsit megdédelgesd magad, mint most. Mint minden nehéz helyzetben, a család és barátok segítségére biztos most is számíthatsz, ez azonban nem ugyanaz a minőségű szeretet, mint amit Te magadnak adhatsz. Márpedig ebben a helyzetben erre is, sőt, erre nagyon szükséged van! Mert az önszeretet azt is jelenti, hogy feleslegesen nem bántod magad olyan értelmetlen és gondolatébresztőnek kicsit sem nevezhető kérdésekkel, mint „Hogy lehettem ennyire bolond?” „Mi a baj velem?” „Miért vagyok én a kapcsolataimban folyton vesztes?”stb.
Emlékszel még, milyen csodásnak, energikusnak, vonzónak és ellenállhatatlannak érezted magad szerelmetek hajnalán? Nos, elárulom, egy cseppet sem voltál csodásabb, energikusabb, vonzóbb és ellenállhatatlanabb, mint most! Ez az erő, ez a különlegesség ugyanis mindig Veled van, el nem veheti Tőled senki, csak Te magad! Ne feledd ezt felidézni magadnak minden nap!

Egy csomó dologban jó vagy, értékeld hát ezeket a tulajdonságokat!

Gondold végig, mi az, amiben igazán erős vagy, legyen szó egy isteni süti elkészítéséről, vagy ha férfiként olvasol, például valaminek a megszereléséről a házban. Gondold végig, és tedd ezeket gyakrabban – meglátod mennyi sikerélményed lesz majd, ami az önbecsülésed helyreállását hozhatja!

A változatosság gyönyörködtet!

De még mennyire, ráadásul, ha változtatsz hobbijaidon, napi rutinodon, egyúttal kevesebb dolog marad, ami korábbi kedvesedre emlékezetet majd, viszont sokkal több újdonságot engedsz majd ezzel be a mindennapokba. Keress új elfoglaltságokat, rendezd át a lakásodat, cseréld le azokat a ruhadarabokat, melyek valamilyen módon egy kedveseddel töltött pillanathoz köthetnek, stb.

Elég a lazsálásból – Mozgásra fel!

Amikor kicsit megzuhanunk, hajlamosak vagyunk magunkat az élet egészségtelenebb oldalára lökni, de ennek itt és most vess véget! Irány az edzőterem, vagy akár a természet, nincs kifogás, nem is hinnéd, mennyien sportolnak még a mínusz sok fokos hidegben is! Ráadásul a mozgás, hormonjaink által szó szerint boldogságot termel – termeld hát meg magadnak a napi betevő boldogságadagodat.
Ez csupán négy egyszerű trükk volt, amivel egy szakítás viszonylag könnyen átvészelhető és túlélhető. Egyszerű és nagyszerű, és főként működő tippek, hogy mihamarabb ismét régi pompád fényében érezhesd magad!

Bús Tímea – párkapcsolati coach

www.49nap.hu,

www.duals-tarskereses.hu

Kép forrása: www.bigstockphoto.com