HOSSZÚ AUTÓUTAK: ÉLD TÚL UNALOM NÉLKÜL!

autóút

HOSSZÚ AUTÓUTAK: ÉLD TÚL UNALOM NÉLKÜL!

Nyaralni jó, már alig várjuk az indulást. Ilyenkor útra kelünk,  néha végtelenül hosszú, fárasztó autóútra. 8 tipp, hogy az unalom ne legyen az útitársad!

Családi vakáció? Nyaralás a barátokkal? Hónapokon át várjuk azt a néhány hetes szünetet a ragyogó napsütésben, a percet, hogy végre útra keljünk és irány a nyaralás! Arra nem is gondolunk, hogy maga az utazás néha kínzóan megterhelő is lehet. Hasznos a jó előkészítés, hogy a várva várt nyaralás ne stresszel és veszekedéssel induljon. 8 tipp, hogy a hosszú autóút ne rémes emlék legyen!

 

 

 

  1. Megfelelő öltözet

Hosszú útra a kényelmes ruházat döntő kérdés. Az öltözéked legyen könnyű és laza, például egy kényelmes, bővebb nadrág szellős pólóval,  felsővel, és egy kis pulóver is jól jöhet. Olyan cipőt viselj, ami kényelmes és amiből könnyen ki-be bújsz. Az út során változhatnak a körülmények, jól jöhet egy kis kapucnis pulóver, dzseki, elférnek az autóban.

  1. Legyen melletted táska!

Ne a csomagtartóban lévő bőröndbe tedd azokat a dolgokat, amiket az út során használni fogsz, hanem legyen egy kis táskád, hátizsákod magad mellett! Ide kerüljenek, azok a dolgok is, amikkel az unalmat enyhítheted, például könyvek, mobiltelefon, táblagép és hasonlók.

  1. Csomagolj harapnivalókat!

A csomagolt termékek tökéletesek, mert nem romlanak gyorsan, pl.: kekszek,  gabonaszeletek, diófélék, magok stb. Vihetsz szendvicset is, de vigyázz, mert gyorsan romló! Ne használj felvágottakat, tejtermékeket, semmit, ami megromolhat az út során! Legyen inkább sok zöldség, legjobb darabokra vágva. Nem kell olvadó csokoládé sem, inkább vigyél gyümölcsöket! Keveset egyél az út során, az állandó ülés összenyomja a gyomrod, ne terheld tovább a sok étellel. Az üdítők, édes, főleg szénsavas italok diszkomfortot okoznak, terhelik a szervezetet, felejtsd el őket! Vizet viszont igyál bőven, azzal pótold a folyadékot!

  1. Olvass könyvet!

Legyen nálad köny, a hosszú út során jó ötlet az olvasás! Élvezetes és elterli a gondolataidat az előtted álló sok-sok kilométerről. Olvass bármit, ami érdekel, ami örömöt okoz!

 

 

  1. Játssz!

A társasjáték ugyan nem autóba való, de számos olyan szórakoztató, vidám és elmés játék van, amit érdemes utazás közben játszani. Legyen barkochba, más kitalálós játék, kérdezz-felelek vagy szójáték, biztos a jó hangulat és a sok nevetés.

  1. Nézz filmet!

Számos letöltési funkció lehetővé teszi, hogy már útközben is megnézhetjük kedvenc sorozatunkat vagy egy jó filmet! Egy 45 perces sorozat vagy egy  két órás film mellett gyorsabban múlik az idő!

  1. Tájékozódj!

Milyen felfedezni valók várnak? Mit akarsz megnézni? Mi a hely múltja?  Mik a látnivalók, szokások? Mit hol találsz majd? Az út során elég időd van tanulmányozni az úticélodat, használd ki az időt!

  1. Hallgass zenét!

Ha néhány órás vezetés után már kissé fárasztanak a többiek, akkor válaszd a zenét! A megfelelő fejhallgatóval már nem őket fogod hallani és a zenehallgatás még boldogabbá  is fog tenni!