MOSS HAJAT KÁVÉVAL!

moss hajat

MOSS HAJAT KÁVÉVAL!

Hosszú, fényes, csillogó frizurára vágysz? Itt a megoldás! Moss hajat kávéval!

Titokban, vagy nem titokban, de a nők többsége bizony hosszú, fényes, csillogó frizurára vágyik a lelke mélyén. A szépségipar természetesen ki is használja ezt a vágyat, hiszen a drogériák polcain tömött sorokban tanyáznak azok a kozmetikumok, amik hosszú, fényes, csillogó frizurával kecsegtetnek, de mi van akkor, ha tudunk ennél egy sokkal jobb, természetesebb –és titkosabb- receptet?

Úgy bizony, a megoldás a kávé!

A koffein jótékony hatását mindenki a saját bőrén tapasztalja csészéről csészére. Miért ne juthatna egy csészényi öröm a frizurának is? A kávéban található koffein ugyanis nem csak az agyműködésre van remek hatással, magas antioxidánstartalma miatt a koffein a hajhagymákat is növekedésre serkenti. Ha ez nem lenne elég, ráadásként selymessé, és csillogóvá varázsolja a fürtöket. Kell ennél több?

 

Hogyan használd?

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan használjuk ezt a mennyei italt hajnövesztő csodaszerként? A kávét többféle módon is beépítheted a hajápolási rutinodba, hogyha selymes és csillogó frizurára vágysz.

A reggeli kávézás után ne dobd ki a kávézaccot, hiszen első titkos receptünk alapja nem más, mint a kávézacc. Néhány csésze fekete utáni zaccal vonulj be a fürdőszobába, és miután benedvesítetted a hajadat, de még a samponozás előtt egy marék kávézaccot, vagy őrölt kávét masszírozz bele a fejbőrödbe. A kávézacc kellemesen radírozza majd a fejbőrt, a zacc és a masszírozás együttes alkalmazása hamar megteszi majd a hatását: a hajhagymák örömtáncot lejtve indulnak majd növekedésnek, hogy hosszú és csillogó hajjal örvendeztessenek meg. Természetesen a rendszeresség a kulcsa ennek a tippnek is!

 

Egyéb opciók kávézaccra

Ha a kávézaccot inkább arcradírként alkalmaznád, akkor a frizurádat kávés öblítéssel is szépítheted. Egy liter vízhez adj hozzá 4-5 evőkanál őrölt kávét, és forrald fel. A kapott főzetet kivételesen ne idd meg, ez most kivételesen nem egy méregerős török kávé! Szűrd le, hagyd kihűlni, nehogy égési sérüléseket okozz magadnak! Hajmosás előtt kezeld a frizurádat a lefőzött kávéval.

A kávés főzetbe márts vattapamacsot, majd a vattával pacsmagold a fejbőrödre a kávés elixírt. Tincsről tincsre haladj, és törekedj arra, hogy a kávés főzet teljesen befedje a frizurádat. Hagyd hatni nagyjából húsz percig, majd a megszokott módon samponnal (ha nagyon tudatos vagy, akkor koffeines samponnal) moss hajat. Ha nem szeretnél a vattapamaccsal szenvedni, akkor a leszűrt főzetet öntsd át egy spriccelős flakonba, és abból adagold a hajadra a kávét. A fejmasszázsról ebben az esetben se feledkezz meg!

Bármelyik felhasználási módot is választod a selymes és csillogó frizuráért, fontos tudni, hogy a kávé megszínezheti a tincseket. Sötét hajúak bátran használhatják, hiszen a kávé mélységet ad majd a tincseknek, esetleg sötétít is rajta néhány árnyalatot, így a rendszeres használat nem csak hosszúvá, selymessé, és csillogóvá varázsolja majd a frizurát, hanem természetes módon új árnyalattal is gazdagítja.

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com

szelencetitkok.blogspot.hu,

www.facebook.com/szelencetitkok