Irány a Bois de Boulogne!

Bois de Boulogne

Irány a Bois de Boulogne!

Parc de Bagatelle – A Bois de Boulogne igazi családi park, ahol bőven van sportolási lehetőség, legyen az csónakázás, kerékpározás, lovaglás vagy futás.

A Bois de Boulogne park 865 hektárnyi területén található Parc de Bagatelle a rózsáiról híres, melyekből 10 000 darab díszíti a parkot. Romantikus hangulata sétára hív. Magának a parknak különböző területei vannak: rózsakertek, különféle termesztett virágok, növények,  és szinte vadon élő erdők is. A gyönyörűen csillogó idevonzza a piknikezőket, a csónakázókat és a napfényben sütkérezőket.

A parkban található állatkert a világ minden tájáról származó állatokat mutat be, de lovaglópálya és istállók is várják az érdeklődőket. A kertben mindenfelé szabadon sétáló pávák hatalmas, színes tollaikkal és meghökkentő hangjukkal igazán különleges látványt és hangulatot teremtenek.

Kiállításokat és klasszikus zenei koncerteket is szerveznek itt rendszeresen, és ezek mindig nagyon különleges élmények ebben a kivételesen szép és harmónikus környezetben.

 

Jardin des serres d‘Auteuil

Jardin des serres d’Auteuil. Vagyis az Auteuil-i üvegházak kertjének növényzete, hatalmas pálmafái, különböző méretű szépséges üvegházai garantálják a trópusi hangulatot, a teljes környezetváltozást.

Párizs nyugati részén, a Bois de Boulogne dél-keleti részében található  ez a csodás park. Ami valójában egy gyönyörű türkízben csillogó üvegház együttes. Története 1761-be nyúlik vissza, azóta áll és fogadja a látogatókat. Ez a kert egyike a négy párizsi botanikus kertnek, de mára már az üvegházi tevékenység a fő funkciója.

A régi Párizsban mint minden ez is kapcsolódott az 1900-as Világkiállításhoz, előtte két évvel építették fel a türkizkékre festett kovácsoltvas díszítésű üvegházakkal teli botanikus kertet. A kert különlegessége a szökőkút, amit Auguste Rodin mascaronjai díszítenek. Az üvegházak elrendezése tematikus: vannak trópusi növényházak, és külön pálmaházak elképesztően hatalmas pálmákkal.

A kert legújabb kori története kisebb botrányoktól sem volt mentes, mert erős nyomás érkezett a Nemzetközi Teniszszövetségtől, hogy a Roland-Garros befogadóképességét növeljék a kert rovására. Minden tiltakozás ellenére, a régi kisebb üvegházak 2016-ra már eltűntek, ezzel helyet biztosítva egy új teniszpálya építésének.

A kert mindennap nyitva van, és még ingyenes is, így tökéletes tevékenység, amikor Párizs jellemzően esős időjárása inkább a fedett kerti sétáknak kedvez.