ITT TALÁLSZ MINDEN FONTOS RÉSZLETET HARRY ÉS MEGHAN ESKÜVŐJÉRŐL!

ITT TALÁLSZ MINDEN FONTOS RÉSZLETET HARRY ÉS MEGHAN ESKÜVŐJÉRŐL!

Ha van olyan esküvő, aminek minden pillanata a tévéképernyők elé szögezte a tekinteteket, akkor Harry és Meghan esküvője az volt. Imádtuk az ifjú pár mosolyát figyelni, gyönyörű volt a szertartás, és a vendégek ruhái is izgalmas kérdéseket feszegettek. Mutatjuk a hercegi esküvő részleteit, és bevezetünk benneteket a kulisszák mögé is!

 

Már délelőtt 11 órától több helyen is figyelemmel követhettük a hercegi esküvőre érkező vendégek öltözetét, és a helyszínen várakozó tömeget, de akkor vált igazán izgalmassá a közvetítés, amikor megérkezett Harry és Vilmos, majd II. Erzsébet királynő is.

Rengeteg érdekes információ derült ki időközben a biztonsági intézkedésekről, és az esküvő költségeiről, amiről csak annyit mondhatunk, hogy leesett az állunk a döbbenettől!

Elképesztő számok, hihetetlen részletek

  • A szertartás helyszínére csak 700 font megfizetésével mehettek be a fotósok
  • A helyszínen kifüggesztett királyi lobogó jelezte, hogy megérkezett II. Erzsébet
  • 100.000 ember engedtek a kastély elé
  • 45 millió dollár volt az esküvő összköltsége, melyet a királynő fizet
  • Becslések szerint nagyjából 1 milliárd dollár folyik be az esküvő köré épülő turizmusból
  • 34 millió dolláros összeget költöttek biztonsági intézkedésekre

Tudtátok?

A kastély előtti utat még a szertartás délelőttjén is lemosták, hogy a lehető legkevesebb por kerüljön Meghan ruhájára.

A vendégek öltözete, és az ifjú pár érkezése

Nyilvánvalóan mindenki Harry és Meghan érkezését várta a legjobban, de a meghívott hírességeket is hatalmas ováció fogadta. A vendégek között volt George és Amal Clooney, Elton John, Victoria és David Beckham, Serena Williams, és Oprah Winfrey is. Amal Clooney kénsárga ruhája igazán kirítt a tömegből, Victoria Beckham ugyanakkor provokatív stílusa ellenére most a visszafogott, brit elegancia mellett döntött.

Görög Ibolya protokollszakértő azt nyilatkozta, hogy a vendégek közül sokan nem vették figyelembe azt az öltözködési szabályt, miszerint zárt helyen kisebb kalapot illik viselni.

Harry Vilmossal érkezett a ceremónia helyszínére, és ugyanannak az ezrednek a katonai egyenruháját viselték (ellentétben azzal az öltözettel, amiben Vilmos esküvőjén jelentek meg).

A menyasszony az édesanyjával egy régi Rolls Royce Phantommal érkezett. A kb. 25 perces úton rendőri kíséret vezette az autót, amelynek ablakain jól látszott, hogy Meghan a fátyol alatt tiarát is visel.

Meghan Markle menyasszonyi öltözete

Az esküvő előtt természetesen az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen ruhát visel majd Meghan. Sokan egy Ralph & Russo darabot vártak, ám

Meghan végül egy nehéz szabású csónaknyakú, hosszú ujjú, finom, visszafogott francia Givenchy ruhát öltött magára. Hozzá egy több mint 5 méter hosszú fátylat választott.

A sminkje nagyon szolid, és természetes volt, a tiarán kívül pedig csak fülbevalót viselt. Hegyes orrú hófehér cipője csak egy pillanatra volt látható, amikor Meghan kilépett a kocsiból.

A királyi család öltözete

A pici koszorúslányok és kisfiúk Katalinék, valamint a Beckham házaspár gyermekei voltak, a fiúk egységesen fekete, míg a kislányok hófehér ruhát viseltek, virágkoronával a fejükön.

II. Erzsébet királynő egy harsány sárgászöld, már-már neon árnyalatú kalapot és kabátkát választott, melyet egy lilás-virágmintás ruhával párosított. A komplé egyébként népszerű viselet volt a hercegi esküvőn, mint ahogyan a virágminta is több ruhán visszaköszönt (pl. Pippa, Katalin húga is ilyet választott).

Károly herceg a világosszürke, Kamilla a púderrózsaszín, Katalin a bézs, Meghan édesanyja pedig a pasztell zöld szín mellett döntött.

Érdekességek a szertartásról

  • Az esküvőn fellépett a BBC zenekara, és egy gospel kórus is, amely a népszerű, Stand by me című Ben E. King számot énekelte.
  • A szertartáson megáldotta az ifjú párt egy amerikai pap is, akinek a széles gesztusai elsőre talán meglepőnek tűnhettek, ám végtelenül kedves mondatai minden szentimentális lelket megríkattak.
  • Mikor Meghan belépett a templomba, megszólaltak a harsonák, majd rövidesen Károly herceg oldalánlépkedett az oltár felé.

Ó, de romantikus!

Mikor Harry és Meghan az oltár előtt találkoztak, hosszan mosolyogtak egymásra, Harry szájáról pedig a következő mondatot lehetett leolvasni: „Elképesztően gyönyörű vagy!”

Harry és Meghan a templomból kilépve megmutatta magát a többezer brit érdeklődőnek, akik a szabad ég alatt vártak rájuk, majd megcsókolták egymást a hatalmas tapsvihar közepette. Egy lovas kocsin távoztak a kastélyból, és útjuk során végig lelkesen integettek az őket éljenző tömegnek.

Az esküvő a világ színességét jelképezte, melyet a ceremónia fellépői, a vendégek öltözete, és a szertartás hangulata csak tovább erősített. Szem nem maradt szárazon akkor, amikor Harry homályos tekintettel nézte a menyasszonyát, és teljes elégedettséggel állíthatjuk, hogy szebb nem is lehetett volna a régóta várt hercegi esküvő!