ITT TALÁLSZ MINDEN FONTOS RÉSZLETET HARRY ÉS MEGHAN ESKÜVŐJÉRŐL!

ITT TALÁLSZ MINDEN FONTOS RÉSZLETET HARRY ÉS MEGHAN ESKÜVŐJÉRŐL!

Ha van olyan esküvő, aminek minden pillanata a tévéképernyők elé szögezte a tekinteteket, akkor Harry és Meghan esküvője az volt. Imádtuk az ifjú pár mosolyát figyelni, gyönyörű volt a szertartás, és a vendégek ruhái is izgalmas kérdéseket feszegettek. Mutatjuk a hercegi esküvő részleteit, és bevezetünk benneteket a kulisszák mögé is!

 

Már délelőtt 11 órától több helyen is figyelemmel követhettük a hercegi esküvőre érkező vendégek öltözetét, és a helyszínen várakozó tömeget, de akkor vált igazán izgalmassá a közvetítés, amikor megérkezett Harry és Vilmos, majd II. Erzsébet királynő is.

Rengeteg érdekes információ derült ki időközben a biztonsági intézkedésekről, és az esküvő költségeiről, amiről csak annyit mondhatunk, hogy leesett az állunk a döbbenettől!

Elképesztő számok, hihetetlen részletek

  • A szertartás helyszínére csak 700 font megfizetésével mehettek be a fotósok
  • A helyszínen kifüggesztett királyi lobogó jelezte, hogy megérkezett II. Erzsébet
  • 100.000 ember engedtek a kastély elé
  • 45 millió dollár volt az esküvő összköltsége, melyet a királynő fizet
  • Becslések szerint nagyjából 1 milliárd dollár folyik be az esküvő köré épülő turizmusból
  • 34 millió dolláros összeget költöttek biztonsági intézkedésekre

Tudtátok?

A kastély előtti utat még a szertartás délelőttjén is lemosták, hogy a lehető legkevesebb por kerüljön Meghan ruhájára.

A vendégek öltözete, és az ifjú pár érkezése

Nyilvánvalóan mindenki Harry és Meghan érkezését várta a legjobban, de a meghívott hírességeket is hatalmas ováció fogadta. A vendégek között volt George és Amal Clooney, Elton John, Victoria és David Beckham, Serena Williams, és Oprah Winfrey is. Amal Clooney kénsárga ruhája igazán kirítt a tömegből, Victoria Beckham ugyanakkor provokatív stílusa ellenére most a visszafogott, brit elegancia mellett döntött.

Görög Ibolya protokollszakértő azt nyilatkozta, hogy a vendégek közül sokan nem vették figyelembe azt az öltözködési szabályt, miszerint zárt helyen kisebb kalapot illik viselni.

Harry Vilmossal érkezett a ceremónia helyszínére, és ugyanannak az ezrednek a katonai egyenruháját viselték (ellentétben azzal az öltözettel, amiben Vilmos esküvőjén jelentek meg).

A menyasszony az édesanyjával egy régi Rolls Royce Phantommal érkezett. A kb. 25 perces úton rendőri kíséret vezette az autót, amelynek ablakain jól látszott, hogy Meghan a fátyol alatt tiarát is visel.

Meghan Markle menyasszonyi öltözete

Az esküvő előtt természetesen az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen ruhát visel majd Meghan. Sokan egy Ralph & Russo darabot vártak, ám

Meghan végül egy nehéz szabású csónaknyakú, hosszú ujjú, finom, visszafogott francia Givenchy ruhát öltött magára. Hozzá egy több mint 5 méter hosszú fátylat választott.

A sminkje nagyon szolid, és természetes volt, a tiarán kívül pedig csak fülbevalót viselt. Hegyes orrú hófehér cipője csak egy pillanatra volt látható, amikor Meghan kilépett a kocsiból.

A királyi család öltözete

A pici koszorúslányok és kisfiúk Katalinék, valamint a Beckham házaspár gyermekei voltak, a fiúk egységesen fekete, míg a kislányok hófehér ruhát viseltek, virágkoronával a fejükön.

II. Erzsébet királynő egy harsány sárgászöld, már-már neon árnyalatú kalapot és kabátkát választott, melyet egy lilás-virágmintás ruhával párosított. A komplé egyébként népszerű viselet volt a hercegi esküvőn, mint ahogyan a virágminta is több ruhán visszaköszönt (pl. Pippa, Katalin húga is ilyet választott).

Károly herceg a világosszürke, Kamilla a púderrózsaszín, Katalin a bézs, Meghan édesanyja pedig a pasztell zöld szín mellett döntött.

Érdekességek a szertartásról

  • Az esküvőn fellépett a BBC zenekara, és egy gospel kórus is, amely a népszerű, Stand by me című Ben E. King számot énekelte.
  • A szertartáson megáldotta az ifjú párt egy amerikai pap is, akinek a széles gesztusai elsőre talán meglepőnek tűnhettek, ám végtelenül kedves mondatai minden szentimentális lelket megríkattak.
  • Mikor Meghan belépett a templomba, megszólaltak a harsonák, majd rövidesen Károly herceg oldalánlépkedett az oltár felé.

Ó, de romantikus!

Mikor Harry és Meghan az oltár előtt találkoztak, hosszan mosolyogtak egymásra, Harry szájáról pedig a következő mondatot lehetett leolvasni: „Elképesztően gyönyörű vagy!”

Harry és Meghan a templomból kilépve megmutatta magát a többezer brit érdeklődőnek, akik a szabad ég alatt vártak rájuk, majd megcsókolták egymást a hatalmas tapsvihar közepette. Egy lovas kocsin távoztak a kastélyból, és útjuk során végig lelkesen integettek az őket éljenző tömegnek.

Az esküvő a világ színességét jelképezte, melyet a ceremónia fellépői, a vendégek öltözete, és a szertartás hangulata csak tovább erősített. Szem nem maradt szárazon akkor, amikor Harry homályos tekintettel nézte a menyasszonyát, és teljes elégedettséggel állíthatjuk, hogy szebb nem is lehetett volna a régóta várt hercegi esküvő!

Komment

KommentGoogle Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.