KÁVÉ a gardróbban – #1 Eszpresszó

KÁVÉ a gardróbban – #1 Eszpresszó

Nincs is jobb minden reggel annál, amikor az ember egy jó csésze sötétbarna – direkt nem nevezem feketének – kávé mellett gondolj át, mit is viseljen aznap. Csak tippelni merek arra, hogy mindannyiunknak lapul jó pár fekete ruhadarab a gardróbjában, és abban is biztos vagyok, hogy jó páran félnek a sötétbarna színtől.

Pedig jól kombinálva ugyanolyan visszafogott, örök klasszikus darabok találhatóak meg sötétbarna színben a boltokban időről időre. Ha unod a feketét, nagyon jó alternatíva lehet egy-egy sötétbarna darab. Szinte minden évszakban megtalálhatóak a barna darabok is a boltokban, de lényegesen kevesebben szeretik hordani ezt a színt, mint a feketét. Ha te is ide tartozol, akkor itt az ideje , hogy felfedezd a SÖTÉTBARNÁT!

Megtalálhatod a sötétbarna hidegebb és melegebb árnyalatait is. Ha inkább az ezüst ékszereket és a hideg színeket szereted magadon, válaszd a hidegebb, mélyebb árnyalatokat. Ha aranyos, meleg színeket, akkor a ’macisba’ hajló sötétbarna árnyalatokra mondj igent.

Fontos azt is átgondolnod, mennyire erősek a saját színeid: ha a hajad, szemed sötétebb, esetleg nagy a kontraszt a bőröd és a haj- és szemszíned között, akkor nyugodtan hordj sötétbarnát az arcodhoz közel. Ha viszont világos színeid vannak – mondjuk szőke hajad, világos szemed – akkor talán szerencsésebb, ha az arcodtól távol viseled a sötétbarnát, mondjuk a szoknyád van nadrágod színén köszön vissza.

Hoztam nektek két montázst, amelyen barna alapdarabok kombinálásához adok tippet a laza mindennapokra.

A farmer és a sötétbarna

Kapásból két sima, sötétbarna hosszú ujjú pólót találtam a saját gardróbomban ahogy benéztem, így átgondoltam, mivel is szeretem őket kombinálni.

A sötét felsőhöz a világosabb, koptatott farmerszín jó kontrasztot teremt. Mindig próbálj figyelni az egyensúlyra: ha a felső feszülősebb, alulra inkább a laza, ’boyfriend’ vagy chino típusú nadrágokat érdemes választani. Az óarany, kopottas bizsuk jól illenek a koptatott anyagú farmerhez, a hangsúlyos karpereceket pedig nyugodtan hordhatod a hosszú ujjú pólón. Ehhez a szetthez magassarkút vagy egy csinosabb lapos talpú cipőt képzelnék el, ami kicsit nőiessé teszi a fiús szabású farmert. Persze húzhatsz egy csinosabb tornacipőt is, de figyelj arra, hogy ne legyél slampos!

Az árnyalatok kavalkádja

Bármilyen outfitet harmonikussá tehetsz akkor, ha az árnyalatait kombinálod. Sötétebb, világosabb, színpalettába illő minták – bármi jöhet, ha az árnyalatok különböznek, nem lesz unalmas a megjelenésed.

A montázs középpontjában egy bő, sötétbarna, hosszított felsőrész áll – törekedj az egyensúlyra, és alulra inkább feszülősebb típusú nadrágot kombinálj ilyen laza felsőrésszel. Az alsó rész lehet világosabb is – ez leginkább akkor előnyös, ha vékonyabb combjaid vannak. Ha combban erős vagy, akkor a sötét alsók valók inkább neked, de persze ez tőled függ, miben érzed magad jól.

Skinny vagy legging típusú nadrághoz nyugodtan válassz bővebb szárú bokacsizmát vagy csizmát, de egy laza lapos talpú cipő is tökéletes választás.

Én imádom az egyszínű barnákat leopárd, másnéven ocelot mintával kombinálni. Ha félsz ettől a mintától, de mégis izgatja a fantáziád, próbálj ki egy-egy kisebb mintás kiegészítőt barnás színpalettával kombinálva: szinte biztos vagyok abban, hogy nem fogod túl kiugrónak, vagy soknak gondolni magadon!

Kövesd tovább a sorozatot, a második részben irodában is hordható szetteket mutatunk nektek.

Forrás / Fotó:Huszka Ági/bagaela