Kávé és zene? A szuper adrenalin-kombó!

Kávé és zene? A szuper adrenalin-kombó!

Hogyan hat a zene a kávézási szokásainkra?

A kávé zamatától megmoccan a lelked, a zene ritmusától pedig megmozdul a tested. De mikor milyen zenét hallgatunk a reggeli vagy délutáni feketénk mellé? Megmutatjuk!

A reggeli espresso

Mit kívánhat egy reggeli espresso után az ember? Még egy feketét! A nap indítása szinte a legnehezebb és sokszor úgy érezzük egy csésze kávé még semmire sem volt elég, maximum, hogy első blikkre eltaláljuk melyik a mi fogkefénk. Ha nem akarjuk leterhelni a szervezetünket, vegyük elő a zenelejátszónkat vagy kapcsoljuk be a rádiót és keressünk reggeli zenét! A munkába igyekvő emberek többsége vidám, pörgős zenét hallgat legszívesebben és gondoljunk bele a latin ritmusra kinek a csípője nem mozdul meg?

 

A csajos melange

Munka közben van olyan, hogy ki kell szaladnunk a munkahelyünkről elintézni valamit és mit ad isten véletlenül összefutunk a városban a legjobb barátnőnkkel. Teljesen véletlenül egy kávézó terasza előtt sodor össze bennünket a szél. Ilyenkor az ember nem utasíthat vissza egy frissítő melangot. Ha a barátnőnk a szerelmi életének legújabb részletét árulja el nekünk, nem tagadhatjuk, hogy visszafelé a munkahelyünkre egy kicsit ránk tör az álmodozás és reméljük, hogy a rádión szerelmes számokat hallgatva egyszer csak ránk dudál Ryan Gosling a hátunk mögül, csak úgy mint a filmen.

A délutáni cappuccino

Mindjárt délután 5 óra. Az agyunk minden része azon fáradozik, hogy kitartson a munkaidő végéig és rezzenéstelen arccal igyekszünk nem a közeledő főnökünk szemébe nézni. 4 órakor mégis csak kettő szerződés landol az asztalunkon, amit valamiért ma még nagyon fontos átírni. A büfében ilyen tájt kér az ember lánya egy habos cappuccinót, aminek van ereje, de kellemesen nyugtatja is a lelkünket. Visszaérve az asztalhoz, a szerződés fölé görnyedünk és egy apró könnycsepp jelenik meg a szemünk sarkában, de ekkor kivesszük a női retikülünk rejtekéből a zenelejátszót és maximum hangerőre tekerjük a kedvenc számunkat.

 

Az esti latte

Hazaérve munkából vagy a városból egy gyors találkozó után lerúgjuk a magassarkút, elindítjuk a kávégépet és felteszünk egy kis jazzt. Minden porcikánk beleremeg, ahogy a lassú dallamok elérnek a lelkünkig és közben egy gyenge tejeskávét szürcsölünk. Kikönyökölünk az erkélyre és álmodozva bámulunk a csillogó városra és valahogy nem a nehéz munkanap jár az eszünkbe, hanem egy szép gondolat suhan át rajta: mi lenne ha most útnak indulnánk sétálni és egyszer csak egy Ryan Gosling szerelmes filmjelentbe csöppennénk?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Horváth Dalma