KÁVÉ-HOROSZKÓP

horoszkóp

KÁVÉ-HOROSZKÓP

Melyik csillagjegyhez milyen KÁVÉ illik?

Mindenkinek megvan a saját kedvenc kávéja, ami minden bizonnyal tükrözi is a személyiségét, illetve azt az életmódot, amit éppen napról napra él. De vajon milyen személyiséget rejt, ha valaki a lattét szereti vagy a habos cappuccinot? Erre ad választ a kávé-horoszkóp.

Szinte hihetetlen, vagy ma már éppen egyáltalán nem az, de erről is készült egy kutatás. Dr. Ramani Durvasula klinikai szakpszichológus 1000 kávéfogyasztót kérdezett meg arról, melyik a kedvence. Elemezte a felmérésben résztvevők tulajdonságait is, többek között azt, hogy mennyire introvertáltak, szenvedélyesek, vagy érzékenyek. Összefüggéseket fedeztek fel az egyes személyiségjegyek és a kávé típusa között – ezt már csak össze kellett egyeztetni a csillagjegyekkel, és létre is jöhetett a kávéhoroszkóp, vagy más néven: „KÁVÉSZKÓP”. Íme!

Ikrek

A csillagjegy barátságos, élénk és alkalmazkodó stílusához jól passzol az eszpresszó. Sokoldalúak és kommunikatívak.

Szűz

Aki rendszeresen iszik dupla presszókávét, az praktikus, szorgalmas, kicsit nyűgös és aggodalmaskodó, vagyis olyan, mint a Szűz jegyűek. Mert hogy a szimpla sokszor nem elég.

Oroszlán

Ha izgatottak leszünk a tripla eszpresszó hallatán, akkor valószínűleg ugyanolyan lelkesek és rögeszmések vagyunk, mint az Oroszlánok. Emellett akik ebbe a csoportba tartoznak nagylelkűek, ám dogmatikusak és nehezen tolerálják azt, ami számukra nem elfogadott.

Nyilas

Ha imádjuk a mokkát, akkor nagy valószínűséggel optimisták vagyunk és imádjuk a szabadságot. Vidám, jó humorú, őszinte és egyenes személyiségekre jellemző ez a kávétípus, bár ezért sokszor tűnhetnek tapintatlannak és felületesnek. Mint a Nyilasok.

Mérleg

A latte szerelmesei szeretik a kávé keserűségét tejjel és cukorral tompítani. Ezekre az emberekre általában jellemző, hogy kényelmesek, és szeretik elnyerni az emberek tetszését. Ugyanakkor segítőkészek és nagylelkűek, ahogyan a Mérleg jegyűek is.

Skorpió

Ha valakik az igazán habos cappuccino szerelmesei, akkor azok minden bizonnyal megszállottak és kontrollmániások. De nem kell félni tőlük, szenvedély, vonzalom, erő és titokzatosság is jellemzi őket, ugyanakkor féltékenység is jellemző rájuk.

Bak

Akik a macchiatot szeretik, azok a hagyományokat és a maradandó dolgokat is szeretik maguk körül, ahogyan a Bakok is. Jellemzően praktikusak, körültekintőek, ambiciózusak és fegyelmezettek, valamint türelmesek és óvatosak. Másrészt jellemző a pesszimista, fukar és irígy viselkedés is rájuk.

Kos

Akik rendszeresen jegeskávét rendelnek a kávézókban, azok a Kosokra hasonlítanak. Rámenősek és szókimondóak, emellett szeretik a a kalandokat, energikusak, úttörők, bátrak, dinamikusak és magabiztosak. Jellemző rájuk azonban, hogy egy kicsit önzőek, lobbanékonyak és türelmetlenek is.

Vízöntő

Nyugodt és lelkiismeretes emberek, akik hosszú kávét isznak. Ezek rendkívül vonzóak mások számára, mert emberségesek, lelkesek és optimisták. Szeretnek új ismeretségeket kötni, ugyanakkor egy kicsit szórakozottak is. Nem szeretik a hazugságot, és nem szeretnek kölcsön adni.

Bika

A frappuccino szerelmesei szorgalmasak, kitartóak, boldog és szűkszavú emberek, akik mindig magabiztosan viselkednek. Igazi Bikák! Éppen ezért jellemzően makacsok. És lehetnek csendesek, ahogyan be is vadulhatnak.

Rák

Akik rendszeresen elvitelre kérik a kávéjukat, azok (sietnek, késésben vannak, nem érnek rá öt percre sem) jellemzően flegmák, szerények, okosak, takarékosak, és nagyon jó a fantáziájuk. Mint a Rákok. És ezért jellemző lehet rájuk, hogy gyűlölködőek és bosszúállók.

Halak

Szeretik a spirituális dolgokat és hajlamosak az önfeláldozásra azok, akik az “expressót” szeretik, vagyis nem isznak kávét, vagy csakis koffeinmenteset. Jellemzően nem ambiciózus emberek, és arra sem törekszenek, hogy bárkin is fölényeskedjenek vagy hatalmat gyakoroljanak, ahogyan a Halak is hasonló személyiségű. De persze ez nem jelenti azt, hogy nincs karaktere, vagy személyisége! Csak annyit, hogy intuitív és átszellemült, önzetlen és idealista.

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com