A kávé különleges felhasználási módjai

A kávé különleges felhasználási módjai

Hiszed, vagy sem, de igaz…

Életünket megannyi legenda lengi körül. Talán az egyik legismertebb közülük, hogy a BMW-ben is van index, vagy az, hogy az élet igazából ötven felett kezdődik. És ne feledkezzünk meg az egyik legismertebbről: munka nélkül egy vagyont lehet keresni néhány kattintással. Azon gondolkodtunk, hogy vajon a fent említett három históriát lehet-e überelni mondjuk a kávé szemszögéből. Naná, hogy lehet! Kis kutakodás után rátaláltunk néhány kávéval kapcsolatos legendára, melyekből most olvashatjátok a szerintünk legáldásosabbakat. Amennyiben a kávét illető mítoszok és különleges felhasználási módok bármelyikét tudjátok igazolni, legyetek kedvesek és jelezzétek azt számunkra és persze mondjatok értünk egy miatyánkot.

Kávéval a csótányok ellen

 

 

Hiszed vagy sem, nem csak mi emberek pörgünk rá a kávéra, hanem a csótányok is. Talán hihetetlen, de a sokak által gyűlölt ízeltlábúak is oly erőszeretettel robognak a kávé irányába, mint te magad reggelente a konyhai kotyogósodhoz. És hogyan használhatod csótánycsapdának a kávét? Egyszerű! Fogj egy dunsztosüveget és tömd meg úgy kávézaccal, ahogy a malacperselyed szoktad apróval. A zaccot nedvesítsd be! Az üveg nyakát pedig vond be kétoldalú ragasztószalaggal. Ha ez megvan, helyezd a csapdát a kritikus helyiségbe, aztán olvadj bele a környezetbe, akárcsak Máté Bence és várd a csodát! Nézd végig, hogyan rohannak és ragadnak a vesztükbe az albérlőid.

Kávéval a szagok ellen

 

Az illatbutikokból már jól ismerheted a kihelyezett kávébabokat, amiknek az a küldetésük, hogy a KO-ra vágott orrodat újjáélesszék az elszenvedett illatorgiák után. Mielőtt azt hinnéd, a kávé csupán ilyen illatok semlegesítésre szolgál, nagyot tévedsz. Hagyma és hal pucolása után igazi megmentő lehet az elhasznált kávézacc. Hogy megszabadulj a kezedet sújtó kellemetlen szagoktól, nincs más dolgod, mint a zaccal jó alaposan átmosni a kezed úgy, mint egy bőrradírral. És miért pont a bőrradírhoz hasonlítottam? Csupán azért, mert a zacc kézmosás közben kíméletesen távolítja el az elhalt bőrréteget a kezünkről.

Kávéval narancsbőr ellen

 

Van aki szerint korunk helytelen táplálkozása és a mozgásszegény életmódunk, míg mások szerint csak a szimpla zabálás az oka a sokunknál tapasztalt tünetnek, amit valaki viccből „naracsbőrnek” nevezett el. A narancsbőr áldozatai mindet megtesznek, hogy felvegyék a harcot a jelenséggel. Legtöbben talán mindenféle méregdrága kenceficéhez nyúlnak, hogy enyhítsék az esztétikai bakit, miközben abba bele sem gondolnak, hogy másnak van nagyobb gondja is. Tudtad, hogy a reggeli kávéd egyben testformálód is? Ha a visszamaradt kávézaccot elkevered olíva olajjal és egy kis mézzel, máris remek házi zsírégető krémet kreáltál, amit felvihetsz a problémás területre. A házi krémed, nem csak a bőröd elhat hámsejtjeid radírozza le, hanem felfrissíti a bőrt és a kávéban található koffeinnek köszönhetően igencsak serkenti a keringésed. A kezelt bőrfelületen át felszívódva pedig meggyorsítja a méreganyagok távozását… elvileg.

 

Szerző: Csabai Márk

Forrás / Fotó: Bigstock.com