Kávéfüggőség 10 pontban – rád mennyi igaz?

Kávéfüggőség 10 pontban – rád mennyi igaz?

10 pontban leírjuk, milyen az igazi, kemény kávéfüggőség, te pedig ellenőrizheted, mennyire vagy függő.

A kávé függőséget okoz, egyszerűen nem tudsz róla lejönni, ha egyszer megérezted a sok-sok pozitív tulajdonságát. 10 pontban összeszedtük, mit is jelent a menthetetlen kávéfüggőség. Nincs is más dolgod hátra, csak összeszámolni, hogy rád hány pont igaz az alábbiak közül!

  1. Az első gondolatod

Persze, nyilván szereted a kutyád, macskád, gyereked, férjed, de valamiért reggel, amikor az ébresztő hangja belehasít a kora hajnali csöndbe, csak egyetlen gondolatod van: KÁVÉT!

  1. Mindig van otthon

Az lehet, hogy néha elfogy otthon a tej és kenyér, de az nem fordulhat elő, hogy kávé nélkül maradsz. Ha már a zacskó fele kifogyott, fejvesztve rohansz a boltba, hogy azonnal pótold az elfogyasztott részt. Ha a bolt zárva, mert apokalipszis van, akkor is van még egy bontatlan zacskóval a spájzban. Jó, meg persze van még egy kisebb kiszerelésű jól eldugva, de az tényleg végszükségre van.

  1. Mindig van nálad

Hohó, azt hitted, elég nagyon kávéfüggő vagy, ha mindig van otthon kedvenc feketéd alapanyagából? Nem! Az igazi, javíthatatlan kávékedvelőknek mindig ott lapul a táskájukban, mert ki tudja, merre viszi őket az útjuk. Például gondolj bele, hogy a prérin kötsz ki, ahol (atyavilág, leírni is rossz) nincs kávé! De te ilyenkor sem esel kétségbe, hiszen a táskádban ott lapul az instant, ami nem nyújt valami nagy kávéélményt, de egy darabig el tudod vele nyomni az elvonási tüneteket.

 

  1. Mindenre jó

Akár a Bazi nagy görög lagziban az ablakmosó folyadék, te is mindenre kávét használsz. Fáj a fej? Kávét bele! Álmos vagy, éhes vagy, boldog vagy, szomorú vagy, már mész is kávét csinálni. Sőt, kávézaccal mosol hajat, bőrradírt készítesz belőle és még súrolókrém helyett is ezt használod.

 

  1. Kütyükkel vagy tele

Igen, mert ott a kávédaráló, meg a tejhabosító, kávét meg még nem is főztél. De ott a jó öreg kotyogós, az exkluzív kapszulás és a trendi french press. A bögrékről, termoszokról pedig már azért nem tudunk írni, mert te magad sem emlékszel, hány van belőlük.

 

  1. Mindenből a kávésat választod

Legyen az fagyi, süti vagy csoki, ha oda van írva, hogy „kávé”, „cappuccino” vagy „latte”, máris megvan a választottad. Így legalább objektíven tudsz összehasonlítani különböző márkákat és fagyizókat.

  1. Hiányérzeted van üres kézzel

Már annyira hozzátartozik az identitásodhoz a kezedben lévő elviteles kávé vagy termosz, hogy szinte meztelennek érzed magad nélküle és úgy érzed, nem vagy önmagad.

 

  1. Utolsó korty vízből kávét főzöl

Képzeld el azt a szituációt, hogy csőtörés miatt elzárják a csapvizet, az ásványvizes üveged alján pedig már csak két korty víz árválkodik. Mit teszel? Hát persze, hogy kávét főzöl belőle!

 

  1. A legidillibb pillanataidban szerepel

Legyen az olvasgatás vagy tv nézés a kanapén, heverészés a strandon, valahogy ezekben az álomszerű pillanatokban a szemeid előtt egy lattéval vagy jegeskávéval a kezedben jelensz meg.

  1. Boldog ember vagy

Aki a kávét szereti, rossz ember nem lehet. És miért is lenne? Hiszen energikus, kiegyensúlyozott és soha nem álmos. Mondom nem, soha!

 

Szerző: Elek Dóra

Forrás / Fotó: www.bigstockphoto.com