Kávés ponyvaregény vízpartra, Nap ellen!

Kávés ponyvaregény vízpartra, Nap ellen!

5 ponyvaregény, amit nyaraláshoz ajánlunk minden kávéfanatikusnak! Nehogy szemedbe süssön a Nap!

Nyáron az egyik legüdítőbb dolog a vízparton heverészni, miközben jegeskávét kortyolgatva egy könnyed, mégis izgalmas ponyvaregény világába merülünk el. Kávérajongóként külön felüdülés, ha még a könyv címéből is a kedvenc italunk köszön vissza.

Kezdjük is a sort a krimiirodalom egyik klasszikusával!

Agatha Christie: Feketekávé

Igaz, jelen pillanatban csak könyvtárakból kölcsönözhető, de ha van tagságink, akkor érdemes elolvasnunk a krimi koronázatlan királynőjétől ezt a remekbe szabott, izgalmas Poirot-történetet. Az eredetileg is színpadra íródott, három felvonásos darabban a belga detektív és kedvenc kapitányunk egy híres fizikus, Sir Claud Amory házában vendégeskednek, aki éppen az atombomba képletén dolgozik. Rajtuk kívül ott van még Amory nővére, az unokahúga és a fia a feleségével. Illetve vendégük is van: egy olasz orvos. Vacsora közben mindenféléről beszélgetnek, a végén pedig jön a lényeg: Poirot-nak kellene elvinni a képletet a belügyminisztériumba. Természetesen a képlet eltűnik, a fizikus pedig meghal, miután megitta a csésze feketéjét

Magyarul Charles Osbourne átdolgozásában adták ki legutóbb 2011-ben.

A szórakoztató novellákért vagy oda?

Maros András: Kávéházi pillanatok

Ha nyaralás alatt hiányoznak a kávéházban eltöltött óráink, vagy csak egyszerűen kíváncsiak vagyunk, milyen élethelyzeteknek lehetnénk tanúi a fekete italunkat kevergetve, el-elmélázva egy kávéházi szegleten, akkor kitűnő választás a Kávéházi pillanatok. Az író, Maros András, a régi nagyokhoz hasonlóan maga is egy kis kerek asztalnál ül és kávéját kavargatva várja, hogy megszállja az ihlet. A nagy pillanat helyett viszont csak apró-cseprő, de annál érdekesebb, néhol mulatságos, néhol szomorkás jeleneteket kap, amiket az olvasó nagy örömére papírra is vet.

Ha szeretted Bridget Jonest, akkor a huszonnyolc éves Annamari csetlő-botló történetét is kedvelni fogod!

Velencei Rita: Kávé és krémes

Szingli főhősnőnk szíve továbbra is a volt pasijáért dobog, miközben beleveti magát a párkeresés nem is olyan egyszerű világába. Randizós élményei néha mókásak, néha kellemetlenek, de egy biztos: emlékezetesek, mint a krémes kávéval.

Romantikus lelkűeknek, szőke hercegre váróknak, ábrándosokoknak, szingliknek, vagy éppen már párkapcsolatban élőknek!

A címe miatt duplán is a listába illő!

Lucy Diamon: A tengerparti kávézó

Strandolás során a jegeskávénk mellé nem is lehetne jobb választás kikapcsolódásként, mint egy kellemes limonádé. Ezt biztosítja Evie története is, amely akkor veszi kezdetét, amikor megörököli szeretett nagynénje tengerparti kávézóját Cornwallban. Eddig nem volt valami szerencsés az életben: örök álmodozóként a művészi próbálkozásai fuccsba mentek, alkalmi munkákból élt. Most végre eltökélten veti bele magát a vendéglátás rejtelmeibe, és még az is lehet, hogy a szerelmet is megleli…

Végül jöhet egy kávé illatú, kalandos tiltott szerelem?

Helena Marten: A kávé illata

A romantikus regény hősnője Johanna Gabriel, egy XVIII. századi, frankfurti asszony. Férje halála után felvirágoztatja a megörökölt kávézót, de egy ármánynak köszönhetően új kalandok várnak rá, Velencétől Nápolyon át Konstantinápolyig, ahol nem más, mint a szultán kávémestere lesz… Az izgalmas történet olvasásához mindenképp készítsünk magunk mellé minimum egy bögre kávét, mert ahogy a kávéról ír, szinte érezni fogjuk, „hogyan dolgozik az aroma” a szájunkban!

Szerző: Viv // Beülős 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com