Kávéval a pufi szemek ellen!

Kávéval a pufi szemek ellen!

Újabb kávés tipp a pufi szemek ellen!

Bár a férfiak előszeretettel gondolják azt, hogy a nők millió és egy dolgot akarnak, a fejüket fognák a nevetéstől, ha megtudnák, a női lélek nem is annyira bonyolult.

Mégis mire vágynak a nők? Arra, hogy mindig ápolt legyen a megjelenésük különösebb energiabefektetés nélkül. Arra, hogy a reggeli ébredés után ne pufi szemek köszöntsék őket a tükörben. A tökéletes férfira, finom kávéra, és arra, hogy ne hízzanak egy dekát sem attól, amit éppen megkívánnak.

A 25. születésnapom után a barátaim viccesen megjegyezték, hogy itt az ideje kiválasztani A szemránckrémet. Így nagybetűvel, és a pufi szemek ellen is fel kellene venni valamivel a harcot. Hiszen huszonöt felett már elkél a megelőző védelem. És különben is, a péntek esti egy (…) ital szombatra feketés-lila színben pompázó designer táskákat varázsol a felpüffedt szemünk alá. Nem volt mit tenni, bevetve magam egy drogériába a színes-szagos tégelyek közé kerestem a tökéletes szemránckrémet. Az eladó kérdéseire csak suttogva mertem válaszolni, és igyekeztem mihamarabb távozni a zsákmánnyal.

Idehaza már…

…nyugodtabb körülmények között szemléltem az új szerzeményt, és csak akkor potyogtak a könnyeim bánatomban örömömben, amikor megláttam, hogy a termék ajánlott cél és bőrcsoportja az ötven év feletti nők. Innen szép nyerni!

Néhány hét használat után egy este a zuhany alatt kávés hajmosás közben ütött szöget a fejemben a gondolat: ha a kávézaccal radírozhatom a bőrömet, és még hajmosásra is használhatom, akkor a koffein nem segíteni az apró szarkalábakon és szem alatti karikákon? Dehogynem!

A pufi szemek ellen vívott ádáz küzdelemben a kávé, és a hűtőszekrény lesz a legjobb barátod, mivel egy természetes arcmaszkot fogunk varázsolni olyan hozzávalókból, amik tuti a konyhádban vannak. Nem lesznek beszerezhetetlen hozzávalók, nem lesz szükség csúcsos boszorkánykalapra miközben fekete macskával a válladon kavarod az üstben fortyogó csodamaszkot a pufi szemek ellen. Jól hangzik ugye? Akkor te meg én most vágjunk bele!

 

Először is …

… igyál egy csésze kávét, hogy pontosan követni tudd a receptet! Miután túl vagy a reggeli első kávédon, támadd meg a hűtőt! Kivételesen nem remek reggelit készítünk majd, hanem antipufimaszkot. Ehhez szükségünk lesz egy tojásfehérjére, és két kanál őrölt kávéra. Egy kis tálban egy villával keverd őket nagyjából egy percig, majd tiszta manccsal, vagy egy tiszta kozmetikai ecsettel óvatosan vidd fel a tojásfehérjés kávés maszkot a szem alatt területre. Ügyelj arra, hogy a szemedbe ne kend bele a maszkot! (Igen, elsőre sikerült…) A pufi szemeidnek nagyjából tíz perc maszkolás után mondhatsz búcsút. Nagyjából tíz perc kell ugyanis, hogy a koffein kifejtse jótékony hatását a bőrödön. Ez a reggeli kényeztetési idő éppen elegendő arra, hogy meglepd magad egy finom reggelivel, vagy egyszerűen csak feltett lábbal kucorogj a kedvenc foteledben magadra gondolva, vagy felkészülhetsz a napodra egy kellemes relaxációval is.

 

A maszkot egy puha, nedves törölközővel könnyedén le tudod törölni az arcodról, és már csak a kedvenc hidratálódra van szükség ahhoz, hogy felpattintsd a kedvenc barna szemcerkádat, hogy a csillogó –immár egyáltalán nem pufi!- szemeid is élvezzék a kávés örömöket.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: szelencetitkok.blogspot.com, www.facebook.com/szelencetitkok