KÁVÉ ÉS KÖNYV – Casanova és a kávé

casanova

KÁVÉ ÉS KÖNYV – Casanova és a kávé

 

Tegye fel a kezét az, aki nem hallott Casanováról! Igen, arról a Casanováról, aki hírhedt nőcsábász hírében állt egykor, és mind a mai napig rengeteg férfi próbál az ő nyomdokaiba lépni. Valljuk be, az új generáció dolga lényegesen könnyebb, mivel egyrészt a nők nagy részét egyszerűbb ágyba vinni a különböző applikációknak köszönhetően. Gondolok itt természetesen a mindenki által csak hallomásból ismert Tinderre. Megjegyzem, nagyon csodálkozom, hogy az applikáció megjelenése után nem demonstráltak és bénították meg fővárosunkat a hivatásos örömhölgyeink, felhívva figyelmünket a hatalmas versenyhátrányra, amit elszenvednek nap mint nap az így megjelent konkurencia miatt. Másrészt már attól sem vagyunk messze, hogy a Bőr- és Nemibeteg Gondozó előtt rendszámra és névre szóló parkolóhelyeket lehessen bérelni és úgy mászkáljunk oda, mint a madaras Tesco csemegepultjához és elhangozzék a kérdés: “Egy tripper és egy Herpes genitalis… Maradhat”?

 

Mielőtt a férfiak kedvet kapnának, hogy a nagy nőzsonglőr nyomdokába lépjenek, beszéljünk kicsit arról, ki is volt Casanova. Azaz Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt, akit ismerhetünk úgy is, mint velencei kalandort, írót, papot, tisztet, feltalálót, csodadoktort, alkimistát és pszichológust, hazardőrt és a lottó kitalálóját, matematikust, Homérosz-fordítót, színházi hegedűst, diplomatát, és a női bájak örök szerelmesét. Casanova fő műve az „Életem története” című francia nyelven íródott emlékirat volt, ami csak halála után jelent meg. Önéletrajzában főleg hódításairól írt, és a történek után ezért is lett a nőcsábászok szinonimája. Az abszolút önéletrajzi visszaemlékezés mintegy 4000 oldalas és korhű képet ad kora társadalmáról annyira, hogy a szereplők nagy részét más forrásokból is azonosítani lehet. Na tessék, Szepesi Niki! Ezt már megcsinálták előtted is!

Miközben Canasova életét és emlékiratait böngésztem, azon töprengtem, ha most leülhetnék vele egy kávéra vajon mit rendelne? Aztán rájöttem. Hát persze, hogy egy Casanova-kávét! Nem ismered? Itt az alkalom, hogy megkóstold!

Casanova-kávé

2 kávéskanál Nescafé (én kérek elnézést érte. a szerz.)

5 cl tojáslikőr

tejszínhab

1.) Körülbelül egy deciliter forró vízben, egy kis kiöntőben feloldjuk a Nescafét.

2.) Egy előmelegített csészébe óvatosan beletöltjük a tojáslikőrt.

3.) Majd óvatosan rátöltjük a tojáslikőrre a feloldott instant kávét.

4.) A kávékülönlegességet megkoronázzuk tejszínhabbal, azt pedig egy csipet őrölt kávéval megszórjuk.

Ajánlott könyv:

Giacomo Casanova emlékiratai

Giacomo Casanova

Szerb Antal pompás Casanova-fordítása mellett a hatalmas terjedelmű emlékiratok számos nevezetes történetét, az időközben megjelent eredeti kézirat alapján, egy kötetben adjuk közre. “Ha ez embernek az égvilágon semmi dolga, és olyan a természete, mint az enyém, nem nézhet naphosszat egy gyönyörű nőt anélkül, hogy belé ne bolondulna.”

Az ATLANTISZ KÖNYVKIADÓ gondozásában 2016-ban megjelen Giacomo Casanova emlékiratai az eredeti közel 4000 oldalas emlékirat eszenciája és Casanova feledhetetlen történeteinek csokra.

ISBN: 9789639777453 Kiadás éve: 2016 Kiadó: ATLANTISZ KÖNYVKIADÓ KFT.

Könyv: https://goo.gl/uwqeLa

Forrás / Fotók: Bigstock.com

csabaimark.blog.hu

https://www.facebook.com/csabaimark