Körutazás és kávés randik Európában

körutazás

Körutazás és kávés randik Európában

Körutazás kávéval, nem csak a Balkánon!

Körutazás és kávés rapid randik Európa szívében

A világ a kávé körül forog, a kávé meg a világ körül. Ha nem szerveztél még rapid randit a kávéval, akkor csak fél ember vagy. Na, nem úgy, hogy leugrasz a sarki kávézóba egy gyors menetre egy kávéval, de nem ám! Pattanj repülőre, igyál egy kávét külföldön, és gyere haza! Utazz a rapid kávé randiért! Hajrá kávés körutazás!

 

Milánó – Egy gyors kávé a Dóm előtt

Milánó nem tartozik a legcsodálatosabb olasz városok közé, csak túl van kapatva. Arra viszont tökéletes úti cél, hogy eltölts egy könnyed napot a városban egy kávés körutazás keretein belül. Minden turista a Dóm előtt készít szelfit, azonban egy valami mindig hiányzik a képről. Igen, kitaláltad, a kávé! Pedig a Dómtól bal kézre – ha háttal állsz neki – van egy kávézó, ahol isteni kávét csinálnak. Bár a hely legtöbbször dugig van, érdemes kivárni a sort, aztán lőni egy képet kávéval a kezedben a Dóm előtt. Mert így az igazi!

 

Madrid – Egyéjszakás kávékaland

A rapidrandiból egyéjszakás kávékaland lesz, mert Madridba nincs oda és haza is járat egy napon. A város azonban csodálatos, úgyhogy nem is baj, ha egy kicsit kilépsz a kávé bűvköréből, és a látnivalókra is szánsz némi időt a körutazás során. A Parque del Buen Retiro elmulasztása például vétek lenne.

A parktól mindössze maximum húsz perc sétára található a La Infinito kávézó, ahol a kávé tényleg finito. Az a kávézó azonban, amit biztosan imádni fogsz, a Priorité Art Coffe Shop. Miután belépsz, el fogsz gondolkodni rajta, hogy ne töltsd-e ott az egész délelőttödet. Mellesleg az ír kávé mennyei, amit így ki is húzhatsz a Coffee Challange listáról.

 

Brüsszel – Bakancslistán az etióp kávé

Brüsszel szintén egynapos gyorsmenet lesz, így a legjobb, ha a Kaffabar kávézóban kezded a napot. Három okod is van rá. Az egyik az Affogato (vanília fagylalt eszpresszóval leöntve), a másik az Espresso Martini, a harmadik pedig az Espresso Tonic. Az Aksum Coffee House kávézóban pedig igazi etióp kávét kóstolhatsz.

 

London – Randi az angol kávéval

A híres London kihagyhatatlan eleme a kávés körutazásnak. A Taylor St. Gallery egy közkedvelt kávézó a Tower Bridge közelében. Így összekötheted a kellemeset a hasznossal, és megcsodálhatod London egyik gyöngyszemét is. A hídon átkelve eljuthatsz a Fuckoffee nevű helyre is, ami szintén népszerű. A kanapék kényelmesek a kávé pedig finom. Kell ennél több?

 

Eindhoven – Egy bögre mogyorós Cappuccino

A kávés körutazás utolsó állomása Eindhoven. A Coffee Lab tökéletes hely arra, hogy kiélvezhesd a kávé aromáját. Itt az sem probléma, ha azonnal beleszeretsz, mert vásárolhatsz magadnak otthonra is néhány csomag kávét. Megsúgom, hogy sok szuper dolog találsz még a webshopjukban is. Ha megkóstolnád a mogyorós cappuccinot, magadba döntenél egy finom Frappét vagy egy Dirty Chai Lattét, akkor a te helyed a Coffeelovers Van Piere.

A rapid kávérandi lényege, hogy feldobd kicsit a hétköznapjaidat, és belevágj a kalandba. A Te kávés körutazásod mikor kezdődik?

Forrás/Fotók: Cover Photo by Hugo Sousa on Unsplash

Szerző: Írók között