A laktózmentes “háború” áldozatai

laktózmentes

A laktózmentes “háború” áldozatai

Laktózmentes háború- és kik az áldozatok?

A “megmondóemberkedés” mellett a laktózmentes hiszti is népbetegség lett. Persze tény, hogy sokaknak van szükségük rá, és nekik ez egy kifejezetten hasznos találmány, de még így is azok vannak többségben, akik ilyen-olyan megfontolásaikból kifolyólag inkább ezt fogyasztják, mint a másikat. Néha mindezt anélkül, hogy igazából tudnák, miről is van itt szó. Ha valaha elgondolkoztál rajta, vajon miért lett ez ennyire divatos, a következő kategóriákból néhány biztos ismerős lesz neked.

Divatból issza


A barátod ezt itta? Barátnőd? Kedvenc celebed beszélt róla? Hát persze, hogy akkor neked is ez kell! Hiszen ha ő menő, ezáltal így te is hasonlíthatsz rá, és te is az lehetsz. Tök logikus, nem? Kár hogy nem találták még fel a klónozást, akkor tényleg mindenben másolhatnál másokat. Lehet, titkon otthon a bégetést is gyakorlod, annyira túlteng benned a csordaszellem.

Akik tényleg

Bár egyre többen vannak laktózérzékenyek, az össznépi laktózmentes hisztiben mégis te képviseled a kisebbséget, ha téged is érint.

 

Sznobság

Üzenj csak a külvilágnak. “Én ezt is megvehetem! Meg is veszem. Látjátok? Megtehetem. Oké, hogy nincs rá szükségem, de mit nekem az a párszáz forint plusz, biztos azért drágább, mert jobb.” Ezután biztos mindenki felnéz majd rád, sok barátod lesz, és örök ölelésébe bújtat a boldogság. Hisz a világ így működik, ugyebár.

Megelőzés

Lehet, hogy nem vagy teljesen elzárkózva a világtól, és hallasz róla, hogy egyre több a laktózérzékeny. Mivel ugyebár egy kis internetes kereséssel minden gyógyítható, a ráktól a körömgombáig az ilyen-olyan egyéb problémákon keresztül (legalábbis ezt ígérik a mindenhol felugráló hirdetések), egy kis utánanézéssel könnyen megtalálhatod a megoldást. Ha még nincs bajod, még lehet, szóval vagy teliholdkor szórj magad köré hangosan dudorászva varangymutatóujjkörömhegy-reszeléket, mindezt fél lábon ugrálva és egyik kezeddel észak felé integetve, vagy másik lehetőség, hogy igyekszel csökkenteni a bevitelt.

Kíváncsi

Ilyet még sose kóstoltál? Egyszer kipróbálod te is? Miért is ne. Végülis, inkább ezt próbálgasd, mint az asszony tangáját, vagy az új elektromos fűkaszát a szomszéd hátában…

“Tudom hogy ez a bajom”

De persze, természetesen az orvos nem látott, és így nem is erősítette meg. Te egy saját magad által diagnosztizált, talán nem is létező bajban szenvedsz, ami a köznyelvben egyenértékű a hipochondriával.

Hozzáértő

Laktózmentes tejjel kéred a kávét, és akár a barista fejének leharapására is vállalkozol, ha esetleg nincs olyan. Vagy épp gyakoribb esetben a kávé, amit rendeltél nem tartalmaz tejet, és a barista túl tapintatosan és halkan igyekszik rávezetni, hogy ne légy buta, csak éppen nem hallod az üvöltésedtől. Értjük, hogy neked jár a laktózmentes tej, csak akkor válassz mellé olyan kávét, amiben tej is van.

 

A lázadó

Neked mindegy, hogy épp a világnak mik az új mániái, te akkor is azt eszed/iszod, amit szeretsz, és nem érted, mit kell ennyit hisztizni valamin, ami látszólag és ízlelőleg is ugyanolyan. Sajnos ezt csak a beavatottak érthetik. A következő szeánsz, ahol tagságért folyamodhatsz, teliholdkor lesz a mókusos tisztáson. Hozz magaddal térképet, nehogy eltévedj.

Te miért iszod a laktózmentes tejet? Elgondolkoztál már rajta? Magadra ismertél valamelyikben?

Forrás / Fotó: Google

Szerző: https://firkalmania.blog.hu/