Majka, a meglepetésEMBER

majka

Majka, a meglepetésEMBER

A tavaszi télben felkerekedve, 03.17-én este 20:00 és 23:00 között hosszú idő után újra egy világszínvonalú show-n találtam magam, ahol önfeledten képes voltam jòlérezni magam, még közel 14.000 sorstársammal együtt.

Igen, sorstársak, mert ezen a szombati estén a legkomolyabb készülődés övezte rock’n roll-ra keszültünk! Bíztunk az “òzdi arcban” és “újpesti haverjában, Attikában”, hogy komolyan a talpunk alá pakolnak. És meg is kaptuk a magunkét!

Már hallottam korábban is, hogy van a srácokban egy nem kicsi maximalizmusra törekvés ezért, biztos magasra került az a bizonyos léc, olyan magasra, ahova – gondoltam naívan – egy nemzetközi bandának rakja a magyar közönség. Meg különben is védjük a magyar előadókat, a tulzott elvárásoktól, nehogy túlstresszeljék.

Határozottan jelenthetem, hogy, mint az öreg Sergei, a srácok is simán ugrották a világrekordot. Volt itt film, ami keretet adott a műsornak és az országos cimbik (“királyvitya”, “józsika”, a cigányok, BSW), akik a tejszínhabra jelentették a csokireszeléket. De itt be is húznám a brékót, mert amikor Pápai Jocit hallgattam, és amikor Ő Minket és elmosolyodva elérzékenyült, az nagyon emberi volt.

Nem kérdés, hogy az Aréna tuti komolyabb élmény volt neki is, mint az idegen Kijev, de ha Én előadó lennék a hideg szaladgálna a hátamon 14000 ember láttán.  Jocinak azért is örültünk, mert végre megérkezhetett barátja mellé és ha csak egy kicsit, de ahogy a múltban, most is mindent megosztott Majka, Jocival, vagyis azt a sikert, ami még akkor is emlék lesz nekik, “Mikor a test öregxik”!

 

Miközben pörögtek a régi és új dalok és a YouTube meghallgatások már összesen 100.000.000 M fölött jartak, az az érzés kerített hatalmába, hogy egyre jobban unom a tökéletes férfiakat!

Akiknek az általános szlogeneik: izmosabbnak, macsòbbnak, BMW-sebbnek, nő alázòbbnak tűnni, családunkat tagadjuk és legyünk olyanok akik a hála legcsekélyebb jelét soha kimutatni képtelenek, azaz csupa hímsoviniszta bullshit. Ja, és mindemellett egy marék hangyányi önálló agysejttel sem rendelkeznek? Tegnap Majka és Curtis a fenti képletre teljesen rácáfoltak. Egész zenekarukkal megmutatták, az alázatot. Nem számoltam hányszor köszönték meg a srácok a csapatuknak és a vendégeinek, hogy velük voltak tegnap szombat este, de az mindenki előtt egyértelmű lehet, hogy szívből jött! Egyébként Curtis sem könnyezett volna…! Van egy barátom, aki azt mondja magáról, hogy ő a dél-pesti cigánytelep mellett felnőve igen sok érdekeset látott a világbòl, de igazán akkor vált jobb emberré, amikor a gyermekei megszülettek és családja lett.

Azt hiszen Majka Instagramját elnézve, ahogy öleli gyermekeit, ez rá is igaz. És most már az is biztos, hogy ez a fickò követendő példát állít mindenki elé, aki a tisztességes munkába vetett hitet szerette volna kiradírozni a gondolataibòl. Igen, innen üzenem nekik, hogy ez MEG VOLT CSINÁLVA rendesen!

Majka nem utánozhatatlan, nem egy UFÓ, sokkal inkább egyéniség, akinek elég konkrét elképzelése van a világròl, még akkor is, ha egy kicsikét szűk is az néha. Elhitte, sőt már korábban is elhittem őszinte mozdulatait és sallangmentességét, de jò volt élőben látni és ugyanazt kapni Tőle, mint amit videòiba (nem a klippekre gondolok) is ad!

A baj az, hogy a többi “kvantumfizikus” majd keresi a hibát és képtelen örülni a sikerének, pedig ha egyszer ő is magyar és mindenki az, akkor a lelkesedés is lehetne ugyanaz.

A lényeg zanzásítva… rajongò lettem és akár a miképp kell élni vízió is követendő, de főleg a boldognak lenni csomag a legfontosabb. A milyen szögben kell a popsit kitolni egy szelfi erejéig, milyen dőlésirányban kell csücsöríteni, na ezeket nem hozta magával Majka, csak a szívét, de azt nagyon.

Gratulálunk, a folyamat beindult…

Kép forrás: majkahivatalos

Komment

Komment