Már jön az új őrület, a szőke kávé

szőke

Már jön az új őrület, a szőke kávé

A szőke kávé jelen esetben, és egészen pontosan az átlátszó kávéra utal, amit egy szlovák férfi, Nagy Dávid talált fel nemrégiben. Az elsők között (2015.05.13.) hozta le a cikket a korszakalkotó találmányról a life.hu.

 

Ami engem illet, el sem tudom képzelni, milyen kávé az, aminek gyakorlatilag nincs színe ( szőke ) és könnyen összekeverhető a vízzel.

Szerintem a kávéhoz hozzátartozik a markáns barna szín. Már a pszichológiai hatásokat figyelembe véve is biztosan sokan lesznek, akiknek az átlátszó kávé íze nem fogja elnyerni tetszésüket. Ez még akkor is igaz lehet, ha egyébként a kétféle kávé íze szinte megegyezik, vagy alig észrevehető a köztük lévő különbség.

Praktikus?

Bizonyos szempontból praktikus az átlátszó kávé. Ha az ember épp a szebbik ruháját vette fel és még véletlenül sem szeretné, hogy kávéfoltos legyen, akkor az átlátszó kávé kiváló megoldást nyújt erre a problémára.

Az átlátszó kávé a fogak elszíneződésének megakadályozására is tökéletes lehet.

Bár a kávé áráról még nem esett szó, ezek után mindenki maga döntheti el, hogy színes vagy színtelen kávét fogyaszt.

Ami engem illet, lehet egy kávé bármilyen színű, még akár reggelit is készíthet, biztosan nem mondanék le a már jól bevált finom kávémról.

 

Forrás: Strifler Anita, https://legjobbkave.hu/

Fotó: Photo by Bethany Laird on Unsplash